Καθολικό lockdown στον Λίβανο λόγω αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού | piperata.gr Skip to main content
Καθολικό lockdown στον Λίβανο λόγω αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού

Καθολικό lockdown στον Λίβανο λόγω αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού

Το υπουργείο Εσωτερικών του Λιβάνου έδωσε εντολή σήμερα σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας να κλείσουν για δύο εβδομάδες και επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην ήδη χειμαζόμενη χώρα της Μέσης Ανατολής.

 

Με τη σημερινή απόφαση, θα επιτρέπεται να συνεχιστεί ο καθαρισμός των συντριμμιών, να γίνονται επισκευές και να μοιράζεται βοήθεια στις συνοικίες που ισοπεδώθηκαν από τις πολύνεκρες εκρήξεις της 4ης Αυγούστου στη Βηρυτό.

 

Το διεθνές αεροδρόμιο θα παραμείνει ανοιχτό όμως οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ πριν επιβιβαστούν σε αεροσκάφη.

 

Τα κρούσματα σε καθημερινή βάση τις τελευταίες ημέρες ξεπερνούν τα 400. Συνολικά, από τον Φεβρουάριο, έχουν καταγραφεί 9.337 μολύνσεις και 105 θάνατοι στη χώρα.

 

Εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, ο Λίβανος έδινε μάχη να περιορίσει την εξάπλωση της ασθένειας πριν από τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που σκότωσε 178 ανθρώπους και οδήγησε στην παραίτηση της κυβέρνησης.

 

Από την έκρηξη υπέστησαν ζημιές πολλά νοσοκομεία και τα υπόλοιπα κατακλύστηκαν από τους 6.000 τραυματίες. Σχεδόν τα μισά από τα 55 ιατρικά κέντρα σε όλη την πρωτεύουσα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

 

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας θα παραμείνουν κλειστές όλες οι αγορές, τα εμπορικά κέντρα, τα γυμναστήρια και οι πισίνες, μεταξύ άλλων. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί και από αυτήν θα εξαιρούνται μόνο οι εργαζόμενοι στον ιατρικό τομέα και την παραγωγή τροφίμων, ο στρατός, οι διπλωμάτες και οι δημοσιογράφοι.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV