Τάκης Σπετσιέρης: Τι ακριβώς σας προκαλεί αλλεργία; Μιλήστε για να λογαριαστούμε ανοιχτά.. | piperata.gr Skip to main content
Τάκης Σπετσιέρης: Τι ακριβώς σας προκαλεί αλλεργία; Μιλήστε για να λογαριαστούμε ανοιχτά..

Τάκης Σπετσιέρης: Τι ακριβώς σας προκαλεί αλλεργία; Μιλήστε για να λογαριαστούμε ανοιχτά..

Βρίσκομαι πια στα πενήντα και, θεωρητικά μιλώντας, στα εξήντα επτά μου θα πρέπει να διεκδικήσω μια σύνταξη από το ελληνικό κράτος, μια σύνταξη που θα δικαιούμαι μεν, ωστόσο δεν θα γνωρίζω τι μορφή θα έχει, καθώς μιλάμε για το μακρινό 2037 –είστε ικανοί μέχρι τότε να αφαιρέσετε και αυτό ακόμα το δικαίωμα σε όποιον μιλάει διαφορετική γλώσσα από τη δική σας.  Όμως το θέμα μας δεν είναι η απονομή μιας σύνταξης, τουλάχιστον για την ώρα…

 

Γράφει ο Τάκης Σπετσιέρης

 

Τύχη κακή και εσφαλμένες προσωπικές επιλογές μ’ έφεραν ν’ ανήκω στις λεγόμενες «ευπαθείς ομάδες» πληθυσμού, σ’ αυτές που «χτυπάει» αλύπητα ο κορωνοϊός κι έτσι αποφάσισα εδώ και πολύ καιρό να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός, δηλαδή οικειοθελώς σε καραντίνα πολλές μέρες πριν από το δεύτερο lockdown που αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να λειτουργήσει ως Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα δικά της τραγικά λάθη κατά την προηγούμενη «ελεύθερη» περίοδο ανάμεσα στα δύο lockodown.

 

Γενικώς, υπήρξα ένας… φιλήσυχος πολίτης τα προηγούμενα χρόνια. Φιλήσυχος αλλά όχι και ανυποψίαστος…

 

Πλήρωνα πάντα τους φόρους μου, έμμεσους και άμεσους, υπέστην το πετσόκομμα του μισθού μου –του μόνου περιουσιακού μου στοιχείου- την περίοδο των Μνημονίων, ήμουν έτοιμος να θυσιάσω την ελάχιστη ευημερία που μού είχε απομείνει εφόσον πραγματικά το αποφάσιζε η «πρώτη φορά Αριστερά» -και εφόσον ωφελούσε την Πατρίδα- και τώρα, με τη Μητσοτακική νεοακροδεξιά, θα μπορούσα να εκχωρήσω το -ελάχιστο-  δικαίωμά μου να συμμετάσχω σε μια πορεία και να μην το πράξω, όπως δεν το έπραξα. Φόβος, ατομική ευθύνη και, κατ’ επέκτασιν, ευθύνη για τον πλησίον μου, τον σύντροφό μου, άρα κοινωνική και συλλογική ευθύνη!

 

Πρέπει να ξέρετε, βέβαια, ότι εξακολουθώ να θεωρώ σύντροφό μου όποιον διεκδικεί ό,τι διεκδικεί, κι ας έχω πιάσει πια τα πενήντα και οι συμβιβασμοί μού έχουν χτυπήσει την πόρτα.

 

Προσέξτε, όμως: συμβιβασμένος μπορεί να υπήρξα, κορόιδο όμως, όχι, δεν υπήρξα και δεν θα υπάρξω. Δεν θα υπάρξω γιατί ξέρω, σας υποπτεύομαι όπως σας υποπτεύεται και ο κόσμος των φιλήσυχων, -όχι και ανυποψίαστων- ανθρώπων σαν κι εμένα!

 

Ξέρετε κάτι; Δεν θεωρούσα και τόσο αναγκαίο να γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου φέτος, αλήθεια δεν το θεωρούσα. Όμως όταν άκουσα τον υπουργό μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης να απαγορεύει, δίκην υπουργού Χούντας, τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τους φορείς, βγήκα από τα ρούχα μου γιατί ήξερα που το πηγαίνατε –ως δημοσιογράφος παρακολουθώ τα πεπραγμένα σας από την αρχή της πανδημίας που τη βρήκατε ως πρόσχημα για να διαλύσετε το σύμπαν σ’ αυτή τη χώρα! Επιπλέον, γνωρίζω ότι το Πολυτεχνείο σας προκαλεί… ιλαρά και ξέρετε εσείς καλύτερα από τον καθένα το γιατί!

 

Αφού, λοιπόν, τα κάνατε μην σας πω τι και σας ταράξω διαβάστε και μια αλήθεια: το ΚΚΕ έσωσε την τιμή των δημοκρατικών θεσμών σ’ αυτή τη χώρα, όσων έχετε αφήσει όρθιων εσείς και οι προκάτοχοί σας, δείχνοντάς σας χθες, 17 Νοέμβρη 2020, ότι με την κοινή λογική και οι κοινωνικές διεκδικήσεις μπορούν να συνεχιστούν και η ιστορική μνήμη μπορεί να τιμάται!

 

Η αντίδραση σας γέννησε ένα και μόνο ερώτημα: Τι ακριβώς σιχαίνεστε; Την ιστορική μνήμη ή τις κοινωνικές διεκδικήσεις; Μιλήστε, επιτέλους, για να λογαριαστούμε ανοιχτά…

 

 

 

 

 

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV