Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρανικόλας | piperata.gr Skip to main content
Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρανικόλας

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρανικόλας

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία μόλις 59 ετών, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρανικόλας.

 

Ο Δημήτρης Καρανικόλας όλο το προηγούμενο διάστημα έδινε με αξιοπρέπεια τη μάχη με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

 

Ο κ. Καρανικόλας, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, γεννήθηκε στον Άλιμο το 1961. Ήταν παντρεμένος με την Αμαλία Κοντορούση, αποκτώντας μαζί δύο παιδιά, την Ελένη και τον Γιώργο.

Είχε αρχίσει να δείχνει την κλήση του στη δημοσιογραφία ήδη από το 1981, όπου και ασκούσε το λειτούργημα του δημοσιογράφου, ενώ από το 1995 μέχρι σήμερα εργαζόταν στην ΕΡΤ. 

 

Στην εικοσιπεντεατή, και πλέον, παρουσία του στη δημοσιογραφία, ο Δημήτρης Καρανικόλας, είχε καλύψει γεγονότα, εντός και εκτός Ελλάδος, που αφορούσαν στην πολιτική, στην Παιδεία, στην Εκκλησία, στον χώρο της υγείας και στο αστυνομικό ρεπορτάζ, ενώ του είχαν ανατεθεί δεκάδες αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είχε επίσης εργαστεί στις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΑΥΡΙΑΝΗ, ΕΞΟΡΜΗΣΗ, Η ΒΡΑΔΥΝΗ και ΗΜΕΡΗΣΙΑ.

Σημαντική η παρουσία του και στον περιοδικό Τύπο με πολλές συνεργασίες στα περιοδικά ΕΙΚΟΝΕΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ αλλά και στα ερτζιανά.

 

Κορυφαία, έως τώρα, στιγμή της δημοσιογραφικής του πορείας ήταν η κάλυψη της νοσηλείας του Ανδρέα Παπανδρέου, στο «Ωνάσειο».

Τη μοναδική, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει, δημοσιογραφική εμπειρία, την οποία κατέγραψε στις σελίδες του βιβλίου του «Το ημερολόγιο ενός δημοσιογράφου – 3.000 ώρες αγωνίας» -(εκδόσεις ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ ).Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV