Τριανταφυλλίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Δριμύ «κατηγορώ» στην κυβέρνηση που εγκατέλειψε την Θεσσαλονίκη | piperata.gr Skip to main content
Τριανταφυλλίδης

Τριανταφυλλίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Δριμύ «κατηγορώ» στην κυβέρνηση που εγκατέλειψε την Θεσσαλονίκη

Είναι από τους πιο «εκφραστικούς» και παθιασμένους βουλευτές και κάθε φορά που παίρνει το λόγο, υψώνει τη φωνή του όσο περισσότερο μπορεί, με την ελπίδα κάποιος από την κυβέρνηση να «ξυπνήσει» από τον λήθαργο της εξουσίας και να «ακούσει» λύσεις…

 

Γράφει ο Σωτήρης Γιατζόγλου

 

Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στα piperata.gr  μιλάει για όσους θεωρεί υπεύθυνους για την τραγική κατάσταση της Θεσσαλονίκης, με ονοματεπώνυμο.

 

«Η πόλη μου, η Θεσσαλονίκη μου  ρημάζει» λέει και συνεχίζει με έμφαση: « Την άφησαν ανοχύρωτη πόλη, ακυβέρνητη πολιτεία. Όπως βγήκαμε από την πρώτη καραντίνα, ξαναμπήκαμε στη δεύτερη».

 

«Απηύθυνα έκκληση, εκλιπαρούσα τον  Βασίλη τον Κικίλια, οκτώ μήνες πριν» τονίζει.

 

Στην συνέχεια αναφέρεται στην τοπική αυτοδιοίκηση: «Οι τοπικοί άρχοντες, Τζιτζικώστας, Ζέρβας, Καράογλου  απεδείχθησαν «Καπετάνιοι του Γλυκού Νερού», «δια τας εορτάς και τας παρελάσεις».

 

Ο Α. Τριανταφυλλίδης βλέπει ωστόσο και τρίτο κύμα της πανδημίας…

 

«Απευθύνω έκκληση στον Πρωθυπουργό, τον κ. Κικίλια, τον κ. Κοντοζαμάνη, ενόψει του τρίτου κύματος κορονοϊού, στην καρδιά του Χειμώνα,  για το Γενάρη και το Φλεβάρη. Αυτό που δεν έκανε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη  για οκτώ μήνες να το κάνει τώρα».

 

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, δεν απαντά ξεκάθαρα για το αν υπάρχουν ευθύνες στην νεολαία για την μορφή τσουνάμι που πήρε το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Αρκείται να κάνει μια σύγκριση που χρησιμοποιεί συχνά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δίνει και μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία που θα έπρεπε να θορυβήσει πολλούς στην Θεσσαλονίκη:

 

«Στις πλατείες κολλάει, στις πορείες κολλάει, …στα λεωφορεία δεν κολλάει. Γι' αυτούς που μας έλεγαν ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει στα αστικά λεωφορεία να τους πούμε ότι 360 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ βρίσκονται σε καραντίνα».

 

Τι προτείνει σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;

 

«-Επιτάξτε τις Ιδιωτικές ΜΕΘ.

 

-Κάντε Δωρεάν Μαζικά Τεστ Κορονοϊού PCR στους Πολίτες.

 

-Αξιοποιήστε τα 37 δισ. που σας αφήσαμε.

 

-Αξιοποιήστε τα 240 δισ. από τον ESM-Ευρωπαϊκά Κονδύλια, αποκλειστικά για υποδομές Υγείας με μηδενικά επιτόκια για την αντιμετώπιση του covid-19».

 

Εκεί όμως που ο κ. Τριανταφυλλίδης μοιάζει να είναι πραγματικά εξοργισμένος, είναι όλοι εκείνοι που αρνούνται την ύπαρξη του κορονοϊού και παραμένουν υποστηρικτές θεωριών συνομωσίας…

 

«Να επισκεφθούν ένα νοσοκομείο και μία ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης. Αν επιμείνουν στις απόψεις τους να υπογράψουν μία υπεύθυνη δήλωση ότι δεν επιθυμούν να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ. Επιτέλους».

 

Τέλος θεωρεί πως η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους πολίτες εν όψει της οικονομικής κατάρρευσης που φέρνει το lockdown και ζητά επιδόματα και δώρα εν όψει Χριστουγέννων.

 

Θεωρεί τον Ερντογάν απρόβλεπτο και εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την επέκταση των χωρικών μας υδάτων.

 

«Η επέκταση αυτή συνιστά άσκηση κυριαρχίας και δεν εξαρτάται από τη συναίνεση άλλου κράτους, εν προκειμένω της Αιγύπτου. Ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε προτείνει αυτήν την προοπτική της επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια νοτίως της Κρήτης  για ευνόητους λόγους προστασίας των εθνικών μας  δικαιωμάτων σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ».

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV