Βέλγιο: Δραματική η κατάσταση - Προ των πυλών νέο lockdown | piperata.gr Skip to main content
Βέλγιο: Δραματική η κατάσταση - Προ των πυλών νέο lockdown

Βέλγιο: Δραματική η κατάσταση - Προ των πυλών νέο lockdown

Περιοριστικά μέτρα για την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στις Βρυξέλλες Σε καθολικό lockdown πιθανόν να «επιστρέψει» το Βέλγιο αν δεν σταματήσει η ανοδική πορεία των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και δεν μειωθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

 

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του ο Ιβ Βαν Λετέμ, κορυφαίος ιολόγος της χώρας. Αν δεν γίνουν όλα αυτά στο Βέλγιο τότε «θα χρειαστεί να εξετάσουμε ακόμη πιο περιοριστικά μέτρα, που πιθανόν να μοιάζουν με ένα lockdown σαν αυτό που είχε επιβληθεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο», τόνισε ο Λετέμ στην εφημερίδα La Derniere Heure.

 

Ο Βαν Λετέμ, ο οποίος συμμετέχει σε εθνικές συνεντεύξεις Τύπου για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στο Βέλγιο, δήλωσε ότι μόνο ένα εμβόλιο ή μια αποτελεσματική θεραπεία θα καταπολεμήσουν την πανδημία. 

 

Καθώς αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα στην Ευρώπη, η Ιρλανδία επέβαλε κάποια από τα αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού, ενώ η Ουαλία πρόκειται να ξεκινήσει ένα lockdown σαν “αντιπυρική ζώνη”, διάρκειας δύο εβδομάδων, την Παρασκευή.

 

Ο υπουργός Υγείας του Βελγίου, Φρανκ Βάντενμπρουκ δήλωσε την Κυριακή ότι οι Βρυξέλλες και η νότια περιοχή της Βαλονίας “τείνουν να εξελιχθούν σε ένα τσουνάμι” με την υγειονομική κατάσταση να είναι χειρότερη από οποιοδήποτε άλλο μέρος στην Ευρώπη.

 

Ο ίδιος είπε ότι τσουνάμι σημαίνει ότι οι αρχές έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης και ότι θα πρέπει να ματαιωθούν όλες οι προγραμματισμένες ιατρικές πράξεις που δεν θα αφορούν ασθενείς με COVID-19. 

 

Το Βέλγιο, χώρα 11 εκατομμυρίων κατοίκων, κατέγραψε ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κατά μέσο όρο 7.876 για την εβδομάδα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου με 252 εισαγωγές στο νοσοκομείο, κατά μέσο όρο, και 30 θανάτους.

 

Στην κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας στο τέλος Μαρτίου περισσότεροι από 600 άνθρωποι είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο μέσα σε μια ημέρα στο Βέλγιο.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV