Βιασμοί και βασανιστήρια σε χιλιάδες παιδιά του Σουδάν στα ισλαμικά σχολεία (vid) | piperata.gr Skip to main content

Βιασμοί και βασανιστήρια σε χιλιάδες παιδιά του Σουδάν στα ισλαμικά σχολεία (vid)

Χιλιάδες αγόρια υφίστανται κακοποίηση, βασανιστήρια και βιασμούς σε ισλαμικά σχολεία σ’ ολόκληρο το Σουδάν, όπως αποκαλύπτει ένα νέο ντοκιμαντέρ.

 

Παιδιά ακόμη και πέντε ετών βιώνουν αλυσοδεμένα τη φρίκη στα χέρα των υπευθύνων των ισλαμικών αυτών σχολείων, που αριθμούν περί τις 30.000 στο Σουδάν, όπου συνεχίζεται η θανατηφόρα βία αν και με μικρότερη ένταση τα τελευταία χρόνια. Ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο “The Schools that Chain Boys” («Τα Σχολεία που Αλυσοδένουν Αγόρια) μετά από 18μηνη έρευνα έφερε στο φως αποδείξεις για την κακομεταχείριση υποσιτισμένων παιδιών, που ζουν σε άθλιες συνθήκες και υποχρεώνονται να κοιμούνται κατάχαμα, ενώ σε ορισμένα άρρωστα εξ’ αυτών δεν παρέχεται ούτε η αναγκαία ιατρική φροντίδα. 

 

Ο δημοσιογράφος και πρώην μαθητής ενός τέτοιου ισλαμικού σχολείου, Φατέχ αλ Ραχμάν αλ Χαμντάνι, μπήκε με κρυφή κάμερα σε 23 “khalwas”, όπως λέγονται αυτά τα σχολεία, σε διάστημα ενάμιση έτους κι αποκαλύπτει ότι οι ξυλοδαρμοί, η ψυχολογική βία κι η σεξουαλική κακοποίηση είναι στην ημερήσια διάταξη.

Οι αναφορές για το ξύλο, τα βασανιστήρια και τις αλυσίδες σε ισλαμικά σχολεία δεν περιορίζονται μόνον στο Σουδάν, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν δει το φως τρομακτικές αποκαλύψεις για ανάλογες συνθήκες σε “khalwas” στη Νιγηρία, τη Σενεγάλη και το Πακιστάν.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV