Χανιά: Πρεμιέρα την Τετάρτη (21/10) για το 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου | piperata.gr Skip to main content
Χανιά: Πρεμιέρα την Τετάρτη (21/10) για το 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Χανιά: Πρεμιέρα την Τετάρτη (21/10) για το 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

 Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω του κορωνοϊού, ξεκινάει αύριο στα Χανιά, από τις 21 έως και τις 31 Οκτωβρίου, το 8ο φεστιβάλ κινηματογράφου.

 

Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και κατά την διάρκεια του -όπως ανακοίνωσαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου οι διοργανωτές- θα προβληθούν 140 ταινίες.

 

Η προβολή των ταινιών θα γίνεται κάθε βράδυ από τις 8 έως τις 10 , ενώ υπάρχει και η δυνατότητα όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν διαδικτυακά σε προστατευμένο περιβάλλον , στο www.chaniafilmfestival.com, γνωστοποίησε ο διευθυντής του φεστιβάλ Ματθαίος Φραντζεσκάκης

 

«Το φεστιβάλ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό θεσμό που στηρίζει η Περιφέρεια», δήλωσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα υλοποιηθεί ένας σημαντικός αριθμός από εργαστήρια και masterclasses, σε φυσικό και διαδικτυακό περιβάλλον, και ειδικά εργαστήρια για την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και για όλους τους φίλους του κινηματογράφου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτιστικών του Δήμου Χανίων Γιάννη Γιαννακάκη, «το φεστιβάλ μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες "ταξιδεύει" παντού και γίνεται διεθνές».

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην εκπαιδευτική διάσταση του φεστιβάλ επισημαίνοντας ότι « είναι πολύ σημαντικό ότι μέσα από το φεστιβάλ προβάλλονται εργασίες παιδιών σχολικών μονάδων».

 

Επισημάνθηκε επίσης ότι όλες οι δράσεις του 8ο Φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων σχεδιάζονται με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για την προστασία από την διάδοση του Covid19. Με υποχρεωτική χρήση μάσκας και θερμομέτρηση, ενώ για όλες τις δράσεις θα είναι υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής και η κράτηση θέσης. Όλες οι δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων είναι με ελεύθερη είσοδο και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

 

Όπως επισήμανε ο γραμματέας του Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου Μανώλης Κελαϊδής, «το φεστιβάλ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός». Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, με μια ταινία-ντοκιμαντέρ, σε πρώτη προβολή, με τίτλο «Μελίνα- Γεννήθηκα Ελληνίδα», παραγωγή της COSMOTE TV.

 

Παράλληλα στους δύο ορόφους του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, φιλοξενείται, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Χανίων, μια μεγάλη έκθεση για την Μελίνα Μερκούρη που περιλαμβάνει κινηματογραφικές και θεατρικές αφίσες, φωτογραφίες από τις καλλιτεχνικές και πολιτικές δραστηριότητές της, δίσκους μουσικής, σπάνια θεατρικά προγράμματα, περιοδικά και αποκόμματα εφημερίδων, απ' όλο τον κόσμο. Το υλικό καλύπτει τη χρονική περίοδο 1920 -1994

 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί επετειακό βιβλίο που φέρει το όνομά της Μελίνας Μερκούρη με υπότιτλο, «όταν στην Ελλάδα ο Πολιτισμός έγινε πρωτοσέλιδο».

 

Το 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα τελούν υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων και Τουρισμού, και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

 

Υποστηρίζονται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

 

Σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης. Αποτελούν συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, των Δήμων Χανίων και Πλατανιά και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ -ΚΑΜ

 

Πραγματοποιούνται με την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και έχουν την συνέργεια των σημαντικότερων φορέων του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV