Μανωλάδα: Άγριος ξυλοδαρμός μετανάστη εργάτη επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του | piperata.gr Skip to main content
Μανωλάδα-μετανάστης / Πηγή: facebook

Μανωλάδα: Άγριος ξυλοδαρμός μετανάστη εργάτη επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

Οι εφιαλτικές μνήμες από τις «ματωμένες φράουλες» της Μανωλάδας ξύπνησαν στην Ηλεία, μετά από την καταγγελία του ΚΕΕΡΦΑ για άγριο ξυλοδαρμό μετανάστη εργάτη από το αφεντικό του στο Βαρθολομιό. 

 

Ο Μπιλάλ Οντίν την Κυριακή στις 18/10 ζήτησε από το αφεντικό του να του δώσει τα χρήματα που του χρωστούσε, ύψους 5.000 ευρώ. Αντί να λάβει τα δεδουλευμένα του όμως έλαβε μία βίαιη και άγρια μεταχείριση από τον γυιό του αφεντικού του, ο οποίος τον μετέφερε με την βία από το κατάστημά τους σε ένα χωράφι, όπου τον ξυλοκόπησε. 

 

«Ο μετανάστης εργάτης γης Μπιλάλ Οντίν την Κυριακή 18/10 το πρωί στο Βαρθολομιό Ηλείας ζήτησε από το αφεντικό του που του χρωστούσε 5000 ευρώ να τον πληρώσει. Ο γυιός του αφεντικού προχώρησε σε άγριο ξυλοδαρμό, συνεχίζοντας την γνωστή παράδοση των ρατσιστών αφεντικών της Ν.Μανωλάδας, όταν έβαψαν τα φραουλοχώραφα με το αίμα των εργατών γης που απαιτούσαν τα δεδουλευμένα. Τον μετέφεραν χωρίς τη θέληση του από το κατάστημα τους όπου πουλάνε πατάτες σε χωράφι και τον χτύπησαν εκεί» σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ, που έφερε στη δημοσιότητα του περιστατικό μαζί με φωτογραφίες του μετανάστη.

 

 

Σύμφωνα με την οργάνωση, ο εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με χτυπήματα στο κεφάλι , στο πρόσωπο και το σώμα.

 

«Οι μέθοδοι των αφεντικών τύπου Ν.Μανωλάδας όχι μόνο δεν έχουνε εξαλειφθεί αλλά καλά κρατούν εκβιάζοντας ιδιαίτερα τους μετανάστες εργάτες χωρίς χαρτιά να δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια και να πληρώνονται όποτε επιθυμεί το κάθε αφεντικό» αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, καλώντας «τα συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα Ηλείας, Αμαλιάδας, Πύργου και Πάτρας, τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών και το αντιρατσιστικό κίνημα που οργάνωσε την μεγάλη κινητοποίηση στη Ν. Μανωλάδα, να καταδικάσουν την ρατσιστική εργοδοτική επίθεση κατά του μετανάστη εργάτη και να απαιτήσουν την τιμωρία του δράστη και την ‘αμεση καταβολή των δεδουλευμένων μεροκάματων».

 

Οι συνθήκες στην περιοχή της Μανωλάδας δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Η γη των Αθλίων παραμένει όπως ήταν. 

 

Όλοι θυμόμαστε τον αγώνα που χρειάστηκε να δώσουν οι εργάτες από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν το 2013 στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, τα οποία βάφτηκαν με το αίμα τους όταν ζήτησαν τα χρωστούμενά τους. 
 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV