ΗΠΑ: Η επανακαταμέτρηση στη Τζόρτζια επιβεβαίωσε την νίκη Μπάιντεν | piperata.gr Skip to main content
Μπάιντεν

ΗΠΑ: Η επανακαταμέτρηση στη Τζόρτζια επιβεβαίωσε την νίκη Μπάιντεν

Η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στη Τζόρτζια για τις εκλογές των ΗΠΑ επιβεβαίωσε πως την νόμιμη εκλογή του Τζο Μπάιντεν και έφερε τον Δημοκρατικό υποψήφιο ένα βήμα πιο κοντά στον Λευκό Οίκο.


Η ανακαταμέτρηση αποφασίστηκε να γίνει διότι με βάση τα ανεπίσημα αποτελέσματα ο Μπάιντεν επικράτησε με διαφορά μόλις 14.000 ψήφων από τον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.


Ο Μπραντ Ράφενσπεργκερ, υπουργός Εσωτερικών στην πολιτεία, δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» πως οι αρχές της πολιτείας θα επικυρώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα σήμερα.

 

Η ανακαταμέτρηση έδειξε πως το αποτέλεσμα «είναι ευθυγραμμισμένο πολύ κοντά με αυτό που είχαμε όταν ανακοινώσαμε τα αποτελέσματα τη βραδιά των εκλογών», τόνισε ο Ράφενσπεργκερ, ο οποίος έκανε δηλώσεις στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WSB. Χαρακτήρισε εντελώς οριακή τη νίκη του Μπάιντεν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η διαφορά δεν ήταν ούτε «μια δαχτυλήθρα» ψήφων.


Για την ιστορία, ο Μπάιντεν επικράτησε του Τραμπ με διαφορά 12.284 ψήφων, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα.


Επιπλέον οι αξιωματούχοι επανέλαβαν επανειλημμένα δεν υπήρξε καμία εκτεταμένη απάτη ή παρατυπίες στην ψηφοφορία.


Με βάση το νόμο είναι υποχρεωμένη να πιστοποιήσει το εκλογικό της αποτέλεσμα μέχρι την Παρασκευή.


Ο Μπάιντεν καταδίκασε σήμερα την «απίστευτη ανευθυνότητα» του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξακολουθεί να μην αποδέχεται το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.


«Νομίζω πως (οι Αμερικανοί) είναι μάρτυρες μιας απίστευτης ανευθυνότητας, αδιανόητα επιβλαβή μηνύματα στέλνονται στον υπόλοιπο κόσμο αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας», δήλωσε ο Μπάιντεν.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV