Κι ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση Τσίπρα ότι οι «προστατευόμενοι μάρτυρες» είναι στημένοι (από Μαξίμου και Παπαγγελόπουλο), οι δικές μου πηγές λένε άλλα… Και μάλιστα με απόλυτη βεβαιότητα: Ο ένας εξ αυτών των μαρτύρων, που κατέθεσαν στην ελληνική δικαιοσύνη, είναι στενότατος άνθρωπος του εν λόγω πρώην γαλάζιου υπουργού! Για αυτό (λέει η πηγή) και το όνομα του μέχρι στιγμής δεν ενεπλάκη θορυβωδώς στο σκάνδαλο…

Ο Μάκης Βορίδης, ωστόσο, ως υπουργός Υγείας, αφενός δεν φέρεται να έχει υπογράψει κάτι το μεμπτό σε σχέση με το «Novartis Gate», κι αφετέρου, από το -έως τώρα- ρεπορτάζ που έχω κάνει, δεν τον είχε τοποθετήσει ως επίσημο σύμβουλο του, όπως φέρεται να είναι ο συγκεκριμένος μάρτυρας.

Εκτός αν η τοποθέτηση του έγινε κατόπιν υποδείξεως Βορίδη σε προηγούμενο χρονικό διάστημα, επί θητείας άλλου υπουργού της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ή αν δεν ήταν επισήμως, αλλά «πρόσωπο – κλειδί» τόσο επί υπουργίας του, όσο και επί υπουργίας Άδωνη. Γενικά επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Σε κάθε περίπτωση, το ρεπορτάζ συνεχίζεται…