Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr, από τους μη βουλευτές θέλουν να μιλήσουν στη συνεδρίαση της Ολομέλειας (Τετάρτη 21/2), στη οποία θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί η σύσταση προανακριτικής  επιτροπής για το Σκάνδαλο της Novartis, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Το λόγο θα λάβει και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ βέβαιο πρέπει να θεωρείται ότι θα λάβουν τον λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μάριος Σαλμάς.

Με λίγα λόγια, από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα θα μιλήσουν σχεδόν όλοι (οι εννέα από τους δέκα). Δηλαδή πλην του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος εκείνη την ημέρα θα είναι σε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και για το λόγο αυτό πρόκειται να στείλει γραπτό υπόμνημα.

Ακολούθως, το λόγο θα λάβουν 16 βουλευτές. Επίσης, θα μιλήσουν τέσσερις υπουργοί, οι  δύο της Δικαιοσύνης (Σταύρος Κοντονής και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος) και οι δύο της Υγείας (Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης), καθώς και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, ενώ η συζήτηση θα κλείσει με τους αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι θα έχουν από 20 λεπτά στη διάθεση τους και από 15 λεπτά για τη δευτερολογία τους.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες για τα δέκα (10) εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, σε ξεχωριστή κάλπη για το καθένα.

Πάντως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η ΝΔ το πιθανότερο είναι να βρει αφορμή και να αποχωρήσει από τη συζήτηση, πριν ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες, ούτως ώστε οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς και Άδωνις Γεωργιάδης να αποφύγουν τα χειρότερα…

Όπως σας ενημέρωσα, σε προηγούμενο αποκλειστικό δημοσίευμα στα Piperata.gr, είναι ορατός ο κίνδυνος να βρεθούν αρκετοί «γαλάζιοι βουλευτές», αν η αξιωματική αντιπολίτευση δεν απ’ έλθει από την αίθουσα της ολομέλειας, που θα θελήσουν να ψηφίσουν (στη μυστική ψηφοφορία) είτε λευκό, είτε άκυρο, αλλά ακόμη και υπέρ της παραπομπής του πρώην πρωθυπουργού και του νυν αντιπροέδρου του κόμματος!


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.