Όπως σας είχα αποκαλύψει από τις 16-17 του μήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποφασίσει η ΝΔ να μη ψηφίσει σε δέκα διαφορετικές κάλπες, γιατί φοβόταν ότι το κόμμα θα «χτυπούσε» γενική διάλυση…

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, φέρονται σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες των ΠΙΠΕΡΑΤΩΝ να είχαν βάλει «βέτο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη… «Αν πάρεις το ρίσκο να συμμετέχει η ΝΔ στη μυστική ψηφοφορία και ορισμένοι δώσουν πάτημα στον Τσίπρα για να μας λέει ενόχους, τότε θα είμαστε υποχρεωμένοι από αξιοπρέπεια στον εαυτό μας να φύγουμε… και να πάμε σπίτι μας!», φέρονται να του είχαν διαμηνύσει του προέδρου του κόμματος.

Γι αυτό, όπως σας είχα ενημερώσει πρώτος, ο Κυριάκος είχε αποφασίσει (μετά τη σύσκεψη με Ντόρα – Δένδια, αλλά και το τετ α τετ που είχε με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη) να προτιμήσει την κριτική και το κόστος για το ότι «φοβήθηκε» την κάλπη… παρά τα όσα θα επακολουθούσαν στο εσωτερικό της ΝΔ, αν κάποιοι βουλευτές της ψήφιζαν υπέρ της παραπομπής των Σαμαρά – Γεωργιάδη, ενδεχομένως και του Αβραμόπουλου, για το σκάνδαλο Novartis. Και η αλήθεια είναι, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις των έγκριτων πολιτικών αναλυτών, πως σε μια τέτοια περίπτωση το κόμμα θα… «χτυπούσε» πλήρη διάλυση, κυριολεκτικά!

ΥΓ.: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μη συμμετέχει στη ψηφοφορία, αλλά να παραμείνει η κοινοβουλευτική του ομάδα στην αίθουσα της ολομέλειας, επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαρακτηριστεί σε κόμμα διαμαρτυρίας, καθώς πιέζεται από τις ΗΠΑ να αποχωρήσει (και) από τη ψηφοφορία για την ονομασία των Σκοπίων! Με λίγα λόγια, αν και θα επανέλθω με περισσότερα… Αμερικανοί και Γερμανοί, δεν δείχνουν να αρκούνται σε αυτό που δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ για την ονομασία των Σκοπίων και αποκάλυψαν τα Piperata.gr: Ψήφο κατά συνείδηση για ΣΚΟΠΙΑ… υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης στον Αμερικανό Πρέσβη!


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.