Ο Παναγιώτης Μαυρίκος στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός, όχι από τις εφημερίδες του, καθώς αυτές δεν πωλούσαν περισσότερα από 100 φύλλα, αλλά από την εμπλοκή του στην υπόθεση του κυκλώματος δημοσιογράφων εκβιαστών και αμέσως μετά με τον περίεργο θάνατο του.

Το επίμαχο τιμολόγιο ήταν της εταιρείας του Παναγιώτη Μαυρίκου, όπου σύμφωνα με αυτό φαίνεται ότι είχε εισπράξει 18.450 ευρώ (15.000 + ΦΠΑ 3.450).

Προ ημερών, σύμφωνα με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, αποκαλύφθηκε ότι ο Μαυρίκος ελάμβανε μεγάλα ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis, τα οποία ξέπλενε για λογαριασμό υψηλών πολιτικών προσώπων. Συγκεκριμένα, οι μάρτυρες έχουν υποστηρίξει ότι τα χρήματα αυτά δεν ήταν για τις εφημερίδες του Μαυρίκου, αλλά αποτελούσαν το «πλυντήριο» για να καταλήγουν σε πολιτικά πρόσωπα. Ο ίδιος κρατούσε μόνο ένα ποσοστό αυτών των χρημάτων και το υπόλοιπο μέρος -που ήταν και το μεγαλύτερο- το έδινε σε συγκεκριμένους πολιτικούς, προκειμένου αυτοί να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της φαρμακοβιομηχανίας.

Προ ημερών, όμως, είχα ΠΙΠΕΡΑΤΗ συνομιλία με πάλαι ποτέ στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πρωτοκλασάτου στελέχους της ΝΔ, ο οποίος μου αποκάλυψε ότι το επίμαχο τιμολόγιο (της φωτογραφίας) των  18.450 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), όχι μόνο δεν ήταν απλήρωτο, όπως είχε ισχυριστεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν έγινε η αποκάλυψη αυτή, αλλά και ότι ο Μαυρίκος με εντολή Σαμαρά έκοβε σχεδόν κάθε μήνα μεγάλα τιμολόγια, τα οποία ασφαλώς και πληρωνόταν αμέσως. Ενδεικτικά, μέσα σε διάστημα 10 μηνών, ο τότε εκδότης της «Ακρόπολης» έκοψε έξι (6) τιμολόγια και εισέπραξε 108.300 ευρώ!

«Λες τα χρήματα αυτά να υπήρχε πράγματι δημοσιογραφικός λόγος να δίδονται;» μου είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «όλοι ξέραμε ότι ο Αντώνης κάτι άλλο έκανε με αυτόν. Χρήμα ξέπλενε ο Μαυρίκος. Αλλού κατέληγαν αυτά τα χρήματα…»!

Εν τω μεταξύ, το γεγονός ότι ο Μαυρίκος σκοτώθηκε λίγες ημέρες πριν καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση των εκβιασμών, προκαλεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα, για τα οποία θα πρέπει να επιληφθούν οι αρχές. Ειδικά όσον αφορά στα πραγματικά αίτια του -ομολογουμένως- ιδιαίτερα περίεργου θανάτου τού ευεργετημένου εκδότη, τόσο από τον Αντώνη Σαμαρά όσο και απ’ την Novartis…

ΥΓ.: Είναι απορίας άξιον αν πράγματι οι οικονομικοί εισαγγελείς πριν από δύο χρόνια έκαναν έλεγχο στα οικονομικά της ΝΔ. Αν όχι, γιατί όχι; Δεν τους έχει πει κανένας για το «πάρτι» που γινόταν και γίνεται εκεί μέσα; Κι αν ναι, γιατί δεν έχουμε μάθει ακόμη τι βρήκαν και τι δε βρήκαν; Υπάρχει κι άλλος εκδότης που έχει περίεργο οικονομικό αλισβερίσι με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας; Και μάλιστα μαθαίνω ότι, περιέργως, αντί να πληρώνεται… πληρώνει!   


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.