Κι ενώ οι διαδικασίες επανόδου των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν δείχνουν να είναι τόσο απλές και διαδικαστικές όσο αρχικώς διέρρεε η κυβέρνηση, καθώς παρατάθηκε η κράτηση τους, μετά τη σύλληψη από Τούρκους στρατιωτικούς, επειδή λόγω κακοκαιρίας στον Έβρο έχασαν τον προσανατολισμό τους και βρέθηκαν στο τουρκικό έδαφος, στο Πεντάγωνο έχει σημάνει συναγερμός, ενώ σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκε ολόκληρη η εθνοφυλακή της χώρας! 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το πρωί της Παρασκευής ειδοποιήθηκαν με κάθε τρόπο, ακόμη και δια μέσω messenger στο Facebook, όλοι οι εθελοντές εθνοφυλακής, προκειμένου να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και σε συχνή επαφή με τη μονάδα τους.

Στο μεταξύ, οι Έλληνες στρατιώτες (ένας υπολοχαγός, κι ένας οπλίτης 5ετους διάρκειας) είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στην Αδριανούπολη, όπου όμως παρατάθηκε η προφυλάκιση τους με την κατηγορία «παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής». Η απόφαση για προφυλάκιση λήφθηκε λόγω «υποψίας ότι θα αποδράσουν», για «υποψία παραποίησης στοιχείων», για «μη άδεια παραμονής τους στην Τουρκία», καθώς και για «πιθανότητα διαφυγής τους στο εξωτερικό». Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να ερευνήσει τα ψηφιακά δεδομένα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή συνεχίζει να βρίσκεται η Διακλαδική Δύναμη Άμεσης Επέμβασης, γνωστή ως «Δύναμη Δ», στο πλαίσιο των εντεινόμενων προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας και της διαφαινόμενης διάθεσης της τουρκικής ηγεσίας να αυξήσει ακόμα περισσότερο την επιθετικότητά της στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Η «Δύναμη Δ» που αποτελείται από τις ειδικές δυνάμεις Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και περιλαμβάνει τα αναγκαία πλωτά και εναέρια μέσα, ακόμα και μαχητικά αεροσκάφη και Zubr, (συνολικά δεν αριθμεί περισσότερα από 1.000 άτομα, αλλά έχουν ισχύ παλιάς… Μεραρχίας), έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής εδώ και τουλάχιστον τρεις (3) εβδομάδες. Οι άδειες του προσωπικού έχουν ανακληθεί και γενικότερα, χωρίς διάθεση δραματοποίησης της κατάστασης, υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα επιβίβασης στα εναέρια ή πλωτά μέσα από τους προβλεπόμενους χώρους.

 


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.