Κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες για την εκλογή συνέδρων (Κυριακή 11 Μαρτίου), οι οποίοι θα αναδείξουν στο συνέδριο τα μέλη της κεντρικής επιτροπής του νέο φορέα της κεντροαριστεράς, τα οποία με τη σειρά τους θα εκλέξουν τον γραμματέα, όλο και εντείνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τις υποψηφιότητες του λεγόμενου «Νο2» στο Κίνημα Αλλαγής.

Βασίλης Κεγκέρογλου

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr ο πολύπειρος Κρητικός βουλευτής με Μικρασιατική καταγωγή, Βασίλης Κεγκέρογλου, είναι γνωστό ότι έχει κερδίσει την προτίμηση της Φώφης Γεννηματά. Ταυτόχρονα δε αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εν τούτοις, δύο στελέχη της νεότερης γενιάς, οι Παύλος Χρηστίδης και Ανδρέας Σπυρόπουλος πλασάρονται τις τελευταίες ώρες ως εξίσου ισχυρά φαβορί.

Παύλος Χρηστίδης

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σήμερα, ο Παύλος Χρηστίδης, δείχνει κι αυτός να έχει την εμπιστοσύνη της Φώφης (και όχι μόνο) για τη θέση του γραμματέα, ενώ στα συν του καταγράφεται πως συμβολίζει το ποθούμενο άνοιγμα στη νέα γενιά.

Την ίδια ώρα, ένας ακόμη 30αρης, που θα μπορούσε να αναδειχθεί περαιτέρω, είναι ο «στρατηγός» του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος ως γνωστόν ανήκει στη νέα γενιά βενιζελικών και εξίσου θα μπορέσει να συμβολίσει το άνοιγμα στη νέα γενιά, κάτι που, όπως προείπα, είναι το μεγάλο ζητούμενο. Σε περίπτωση μάλιστα που οι Γεννηματά – Ανδρουλάκης συμφωνήσουν σε κοινά αποδεκτό γραμματέα της κεντρικής επιτροπής, ως οι ισχυρότεροι πόλοι και οι μεγάλοι διεκδικητές της ηγεσίας της ενιαίας Κεντροαριστεράς, τότε ο Θεσπρωτός Ανδρέας Σπυρόπουλος θα γίνει το ακλόνητο φαβορί.

Ανδρέας Σπυρόπουλος

Για αυτό, ο Νίκος Ανδρουλάκης, θέλοντας να αναδείξει τον «δικό του γραμματέα», έχει πέσει στην προσυνεδριακή μάχη με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου να εκλέξει τους περισσότερους από τους 2.000 συνέδρους που πρόκειται να εκλεγούν στις 11 Μαρτίου, έχοντας άλλωστε και το πλεονέκτημα στην κοινωνία, έναντι των υπολοίπων πρωτοκλασάτων στελεχών του Κινήματος Αλλαγής.

Αν και ήδη οι πρωτοκλασάτοι του ενιαίου φορέα έχουν επιβάλει τους 3.500 συνέδρους από τους 5.500 συνολικά. Αυτοί, οι λεγόμενοι αριστίνδην σύνεδροι, προέρχονται πρωτίστως από τα Κινήματα, δηλαδή είναι άνθρωποι των μηχανισμών των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που πρόκειται να ενοποιηθούν και να απορροφηθούν από το νέο φορέα της κεντροαριστεράς.

Πάντως, τόσο στους 3.500 αριστίνδην, όσο και στους 2.000 συνέδρους που αναμένεται να εκλεγούν, τη «μερίδα του λέοντος» έχει σαφώς η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, από την οποία, εν πολλοίς, θα εξαρτηθεί το ποιος τελικά θα επιλεγεί -εκλεγεί- γραμματέας του ενιαίοι φορέα της Κεντροαριστεράς.  

 


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.