Δυστυχώς, το χειρότερο δυνατό σενάριο επιβεβαιώνει τα Piperata.gr τα οποία είχαν αποκαλύψει (και επιμείνει ακόμη και όταν τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και κυβερνητικά στελέχη στην Ελλάδα διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους περί του αντιθέτου, κάνοντας λόγο για ευφάνταστα σενάρια). Οι Τούρκοι λοιπόν εκβιάζουν την Ελλάδα για τους 8 + 2 στρατιωτικούς «πραξικοπηματίες», τους οποίους ζητάνε να πάρουν πίσω, προκειμένου να μην κατηγορήσουν για κατασκοπεία τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, τους οποίους στην πραγματικότητα απήγαγαν μετά από ενέδρα μέσα από ελληνικό έδαφος!

Λίγη ώρα, λοιπόν, αφότου απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που «συνέλαβαν» στον Έβρο, έγινε γνωστό ότι στις κατηγορίες που τους αποδίδονται προστέθηκε και αυτή της κατασκοπείας, επιβεβαιώνοντας το αποκλειστικό ρεπορτάζ και τις πληροφορίες μου! Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την προσθήκη της πολύ σοβαρής κατηγορίας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης!

«Έχουν υποβληθεί σε ποινική έρευνα για στρατιωτική κατασκοπεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπεκίρ Μποζντάγ, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως δεν τέθηκε ποτέ θέμα ενδεχόμενης ανταλλαγής των δύο Ελλήνων Στελεχών του Στρατού Ξηράς με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας (05/03/2018), απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης τους, την οποία κατέθεσαν λίγες ώρες νωρίτερα οι δικηγόροι τους. Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων συλληφθέντων είχαν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της προφυλάκισης τους, η οποία είχε διαταχθεί με το σκεπτικό ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία. Η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστεί ως προσωρινή κατοικία των δύο Ελλήνων το ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ώστε να αποφυλακιστούν, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση. Αυτό, όμως, δεν έγινε αποδεκτό και έτσι τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση της παράνομης εισόδου τους στην Τουρκία.

Θυμίζουμε ότι ο 25χρονος υπολοχαγός Μηχανικού, Άγγελος Μητρετώδης και 29χρονος λοχίας Μηχανικού, Δημήτρης Κουκλατζής, οι οποίοι υπηρετούν στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι», βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη από την περασμένη Πέμπτη 1/3. Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 5/3 στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, οι φυλακές που κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι υψίστης ασφαλείας. Σημειώνουν, δε, ότι κρατούνται στην ίδια πτέρυγα με τον πρώην επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχετίν Ντεμιρτάς.

Κοτζιάς: Ο σεβασμός είναι απαίτηση της χάρτας του ΟΗΕ και κεκτημένο της ΕΕ

Μετά από τις διαψεύσεις ήρθε δυστυχώς (το επαναλαμβάνω) μαζί με την επιβεβαίωση του αποκλειστικού μου και… η στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης! Δια στόματος ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά έστειλε μήνυμα στην Τουρκία «να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα».


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.