Η συνέντευξη αυτή είναι αφιερωμένη στην Αριστέα Μπουγάτσου. Αυτή που όταν ζούσε οι περισσότεροι δεν ήξεραν ποια είναι, ούτε καν φυσιογνωμικά, πολλοί ούτε και ως όνομα, αλλά οι αποκαλύψεις της έγραψαν ιστορία στην ελεύθερη και ασυμβίβαστη δημοσιογραφία.

Σε αυτή την αδικοχαμένη, την τόσο γενναία και σπουδαία δημοσιογράφο, που έφυγε πολύ νωρίς, θα αφιερώσω και μία τροπολογία που θα «σπάει αυγά». Νομοθετική τροπολογία που θα αφορά σε εκβιασμό και στην απειλή ζωής (όχι μόνο δια όπλου) σε βάρος οποιουδήποτε πολίτη, αλλά και σε βάρος οποιουδήποτε ελεύθερου και ασυμβίβαστου δημοσιογράφου, που θέλει απλώς να κάνει σωστά τη δουλειά του και να ασκεί με καθαρή τη συνείδηση του το τόσο σοβαρό λειτούργημα του.

διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Καλώ κυβέρνηση, βουλευτές, κόμματα, εκπροσώπους Τύπου σε κόμματα και φορείς, όλους τους δημοσιογράφους που επιθυμούν και τολμούν, που επιζητούν να συνδιαμορφώσουμε μια τέτοια πρόταση τροπολογίας για να μπορεί να καθαρίσει επιτέλους κάποια στιγμή ο τόπος.

Το τρόπο για να συνεργαστούμε, ώστε να υπάρξει διαβούλευση στην οποία οφείλουμε να υπάρχει και η συμμετοχή όλων των πολιτών που θέλουν να συμβάλλουν στο να προστατευθούμε, ασφαλώς αν έχουμε τη βούληση και το σθένος, θα τον βρούμε.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Συνέντευξη μου στο Tvxs.gr και στην Φωτεινή Λαμπρίδη

Ισχυρίζεστε ότι η αρπαγή έγινε με αυτό τον τρόπο από ανθρώπους του Β. Μαρινάκη. Γιατί εσάς; Γιατί όχι κάποιον άλλον δημοσιογράφο που αρθρογραφεί εναντίον του;

Έκρινε το αποκλειστικό ρεπορτάζ ακριβές,  γιατί εγώ είχα γράψει όλες τις πληροφορίες. Έγραψα ότι το υπόμνημα του είναι 12 σελίδες ότι δεν απαντάει σε καμία κατηγορία επαρκώς, ότι επικαλείται πως είναι πολιτικά διωκόμενος και σχεδόν τίποτα άλλο. Αυτά τα ήξερε μόνο ο δικηγόρος του. Άρα κατάλαβε ότι και το περιεχόμενο του πορίσματος θα είναι αυτό που έγραψα. Ήθελε να μάθει τις πηγές μου για να προσπαθήσει να ανατρέψει ή να διαπραγματευτεί. Αυτό μου εξήγησε μετά ο Πίκουλας. Εγώ ήξερα ότι και ο πρωθυπουργός να πάρει την Τζίβα, δεν μπορεί να το αλλάξει το πόρισμα. Μου είχαν πει λοιπόν,  ότι ήταν στον δρόμο για τον εφέτη ανακριτή. Δεν ήξερα ότι θα ανατεθεί και σε ειδικό εφέτη ανακριτή διαφθοράς,  αλλά το κατάλαβα γιατί ήταν και το ξέπλυμα και τα ναρκωτικά στη μέση. Θεώρησε λοιπόν ότι όσο το ρεπορτάζ μου είναι αναρτημένο, δεν είχε περιθώριο να κινηθεί να ανατρέψει την κατάσταση. Όσο είναι «πάνω» το θέμα,  πως θα κάνει η Τζίβα (εισαγγελέας) πίσω; Αυτά άλλωστε ισχυρίστηκαν οι άνθρωποι του όλοι. Δεν είναι υποθέσεις μου λοιπόν, είναι πράγματα που μου είπε ο Πίκουλας στο αυτοκίνητο, αλλά και που μου είχε πει νωρίτερα τηλεφωνικώς ο Αθανασίου (είχε ισχυριστεί ότι τα ξέρει από τον Κούβελο). Επίσης έμαθα ότι έφυγε στο εξωτερικό τις ώρες του δημοσιεύματός μου και θα μπορούσε να θεωρηθεί ύποπτος φυγής. Αυτό μου το είπε ο Πίκουλας. Όλα αυτά βέβαια με τη νοοτροπία … ο υπάλληλός σου, είναι και υπάλληλός μου, γιατί κι εσύ είσαι υπάλληλός μου, οπότε θα κάνει ότι πω. Κι αυτή η νοοτροπία προφανώς αφορούσε όλο το σύστημα. Όλη την οργάνωση. Και των δύο πλευρών που εγώ εργαζόμουν ως δημοσιογράφος ή και ως υπεύθυνος επικοινωνίας.

Πως είστε σίγουρος ότι μιλούσε ο ίδιος στο τηλέφωνο;

Ήταν δίπλα μου και άκουγα τη φωνή του να υπαγορεύει τι θα γράψω. Μίλησε από το κινητό του μπράβου με τον Πίκουλα κιόλας μπροστά μου. Έτσι καταλήξανε ότι θα με πάνε συνοδεία στην «Αξία» να αλλάξω το ρεπορτάζ. Επίσης δεν το έχει διαψεύσει. Για όλα βγάζει μια βαρύγδουπη ανακοίνωση. Ακόμη και από το εξωτερικό. Στην περίπτωση αυτή, όπου είμαι βέβαιος ότι ήταν οι μπράβοι του και οι άνθρωποι του στη μέση, δεν θα έπρεπε ήδη να έχει πάρει θέση; Μήπως δεν έμαθε τίποτα για όλα αυτά; Είναι αστείος ο ισχυρισμός αυτός αν τυχόν ειπωθεί.  Μιλάμε για την επίσημη ασφάλειά του. Ο  γιος ενός παλιού στενού και επίσημου συνεργάτη του Κόκκαλη, είδε αυτόν τον πρωταγωνιστή στο συμβάν μου μπράβο, αυτόν που με απειλούσε με όπλο κι όχι απλά τον χαιρετάει, πάει από μόνος του κοντά του, κι ενώ έχει άλλους μπράβους δίπλα του ακριβώς, ο γιος του Δημητριάδη τον χαιρετάει εγκάρδια και φεύγει με τον Σουρέτη. Άρα τον ξέρει καλά. Θα πρέπει να μας πει κι αυτός από που τον ξέρει και το ποιος ακριβώς είναι. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα. Σε λιγότερο από 24 ώρες τα βίντεο ήταν στη ΓΑΔΑ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που λειτούργησε και η ασφάλεια και ο εισαγγελέας.

Έχουν κληθεί να καταθέσουν όλοι αυτοί εφόσον φαίνονται στην κάμερα;

Κρύβονται. Γίνεται να τους κατηγορείς για τέτοια ζητήματα και να μη δίνουν απάντηση στην κοινή γνώμη; Γιατί δεν βγήκε να πει κάποιος ότι ο πρόεδρος ζητάει συγγνώμη, θα ζητήσει έρευνα να δει τι έχουν κάνει οι μπράβοι του…. δεν ήταν σε γνώση του… ήταν μίμος στο τηλέφωνο όχι ο πρόεδρος. Γιατί δεν λέει τίποτα; Γιατί δεν ζητάνε να ανοίξουν τα τηλέφωνά τους πριν τους επιβληθεί; Όλων τους, όμως, ε! Αναφέρομαι σε όσους πρωταγωνίστησαν με τον έναν ή άλλο τρόπο και αναφέρθηκαν τα ονόματα τους. Και του Γερόλυμπου. Ακόμη και του Καπράλου, ο οποίος απλώς είναι μάρτυρας μου.

Άλλοι δεν σας κάλεσαν μετά την αποκάλυψη του πορίσματος; Πολιτικά πρόσωπα;

Κάποιοι μου τηλεφωνούσαν να μάθουν αν αληθεύει το ρεπορτάζ μου. Βουλευτές όλων των κομμάτων, ακόμη και υπουργοί. Κάποιοι από αυτούς με έπαιρναν την ώρα των απειλών. Με ρωτούσαν αν κινδυνεύω, αν είναι αληθές το ρεπορτάζ μου. Εγώ τους έλεγα ότι είναι απόλυτα ακριβές. Αυτοί λοιπόν οι πολιτικοί, ευτυχώς όχι όλοι, τώρα αποφεύγουν να με πάρουν…

Γιατί;

Γιατί θα τους πω «τι υπαγορεύει η συνείδησή σου; Δεν πρέπει να κάνεις ερώτηση στη βουλή; Δεν πρέπει να πάρεις δημόσια θέση;» Όχι για μένα. Για την ελευθερία και την ίδια την Δημοκρατία. Για τους βουλευτές της κυβέρνησης δεν θα πω πολλά, γιατί μαθαίνω ότι ήδη γνωρίζουν ότι η υπόθεση είναι εν εξελίξει, οπότε ίσως και να περιμένουν να μιλήσουν οι θεσμοί πρώτα. Οι άλλοι ενδιαφέρθηκαν να μάθουν, έστω και μέσω των αρχών αν το συμβάν είναι αληθές και εξαιρετικά σοβαρό για τον τόπο μας; Ας απαντήσουν και ας αποδείξουν αυτό που θα πουν. Σε άλλες περιπτώσεις παρεμβαίνουν ακόμη και με εικασίες… Αρκεί να έχουν κάποια σκοπιμότητα οι ίδιοι…

Δεν σας κατηγορούν ότι ενδεχομένως εξυπηρετείτε συμφέροντα ανταγωνιστών του;

Όσοι λένε ότι με έχει εξαγοράσει ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης ή και ο Κόκκαλης, να δουν ποιος αποκάλυψε τη φωτογραφία που δείχνει πως ο Σαββίδης πήγε να βγάλει το όπλο στην Τούμπα. Ας δουν αν ασκώ δημοσιογραφία  για όλους αμερόληπτα, προσπαθώντας να είμαι σωστός και δίκαιος δημοσιογράφος. Και για τον Τσίπρα έχω γράψει σκληρά, και για τον Καμμένο και για τους Σαμαρά, Μητσοτάκη.  Ακόμη και για τον Καραμανλή που ξέρω ότι είναι διαφορετικός πολιτικός. Νομίζουν ότι δεν έχω σκεφτεί ότι θα εξαντλήσουν τα πάντα;

Ποια ήταν η σχέση σας με τον κύριο Μαρινάκη πριν το συμβάν;

Το 2006 –  2007 που ήταν πρόεδρος του ΤΑΠ Ολυμπιακού , εγώ στήριζα τη γυναικεία ομάδα του βόλεϊ ως εκδότης του Redbelievers και όχι μόνο. Ήταν το νούμερο ένα σε πωλήσεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού, αλλά είχε και ποικίλης ύλης θέματα. Είχε μεγάλη απήχηση ακόμη, γιατί εκτός από αθλητικό ήταν και ανδρικό και γυναικείο lifestyle περιοδικό.  Με ενδιέφερε λοιπόν να στηριχθούν τα υπόλοιπα αθλήματα του Ολυμπιακού. Του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Γίναμε επίσημοι χρονομέτρες και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο.

Ήταν επαγγελματική η σχέση σας ή και φιλική;

Δυο τρεις φορές είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο. Το περιοδικό ήταν δικό μου από το 2005, όπου η ΠΑΕ ήταν στα χέρια του Κόκκαλη, οι Αγγελόπουλοι είχαν το μπάσκετ,  ο Μαρινάκης ήταν στο ΤΑΠ και ο Συγγελίδης στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Ο Μαρινάκης  με είχε πάρει δυο τρεις φορές τηλέφωνο με αφορμή κείμενα του περιοδικού. Όχι όμως για να επιβάλει κάτι. Αυτή ήταν η σχέση. Γνώριζα προσωπικά και γνωρίζω όλους τους άλλους παράγοντες της ομάδας, όχι όμως τον ίδιο.

Κι από τότε ξαναήρθατε σε επαφή με την αρπαγή που καταγγείλατε ότι δεχθήκατε από δικούς του συνεργάτες ή υπήρξαν κι άλλα γεγονότα στο παρελθόν που σας συνδέουν ;

Υπήρχαν στενοί του κι άλλοι άνθρωποι που μου έστελναν «κακά μηνύματα» εκ μέρους του.

Τι τύπου;

Όχι ευχάριστα… Εξίσου απειλητικά ή και προειδοποιητικά.

Με ποια αφορμή;

Είχα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ τα οποία δεν φανταζόμουν ότι θα ενοχλούσαν έναν παράγοντα του αθλητισμού … Κι όμως, ενοχλούσαν κι αυτόν και το περιβάλλον του.

Πολιτικού χαρακτήρα αποκαλύψεις ;

Επειδή η έρευνα είναι εν εξελίξει δεν μπορώ να σου πω πολλά. Θα σου πω όμως ότι έχω στοιχεία για  τις «ενοχλήσεις» αυτές. Ναι και πολιτικά!

Ποια ήταν τα σκάνδαλα που αποκαλύψατε και ενόχλησαν;

Το ένα θέμα αφορά στον ερασιτεχνικό Ολυμπιακό αθλητισμό. Το άλλο θέμα αφορά στο χρηματιστήριο. Το τρίτο τα οικονομικά ενός ελληνικού κόμματος. Όταν θα αισθανθώ ότι θέλουν οι αρχές, η κυβέρνηση και πως μπορούν να αντέξουν τις αποκαλύψεις όλοι τους, και ο Τύπος, θα τα βγάλω όλα τα στοιχεία! Τα έχω όμως διασφαλισμένα για να βγουν ακόμη και αν δεν ζω! Εμπλέκονται πολύ μεγάλοι επιχειρηματίες με μετοχές φούσκες, που έτρωγαν τα λεφτά από την αύξηση μετοχικών κεφαλαίων, που συνεργάζονταν με μεγάλες χρηματιστηριακές εταιρείες. Με κολοσσούς. Ε, έπεσα σε μία τέτοια εταιρεία.  Όταν δημοσίευσα κάτι ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα και όχι μόνο αυτά.

Ποιο συγκεκριμένα ήταν το ρεπορτάζ που ερέθισε και αρχίσατε να δέχεστε ενοχλήσεις;

Έβγαλα ένα παρασκηνιακό, στη στήλη μου «Πιπεράτα» στην Αξία, που προετοίμαζα ότι θα ακολουθήσει μεγάλο θέμα, όπως έκανα συνήθως, το οποίο έλεγα ότι είχε σχέση με σκάνδαλο του χρηματιστηριακού κλάδου.  Κατάλαβαν ότι έχω στοιχεία. Μου έταξαν αρκετά μέσω τρίτων. Υπάρχουν μάρτυρες, ακόμη και μέιλ, όπως και μηνύματα, συνομιλίες. Μετά άρχισαν να λένε ότι εκβιάζω και θα πάνε στον εισαγγελέα, προκειμένου να φοβηθώ ότι θα μπλέξω και να εγκαταλείψω. Τους έγραψα σε μέιλ κι εγώ ως απάντηση ότι αυτό θα το δεχτώ με πολύ μεγάλη χαρά και πως ακριβώς αυτό πρέπει να κάνουν! Όταν δεν μπορώ να στοιχειοθετήσω κάτι δεν το λέω. Δεν κάνω τέτοια λάθη. Ας ψάξουν να δουν… Έχω πολλά εξώδικα για όσα γράφω; Κι αν έχω 2-3 σε πάνω από χιλιάδες ρεπορτάζ μου που ενοχλούν και αποκαλύπτουν, τι έγιναν αυτά τα ελάχιστα; Έχασα κάποια δίκη μήπως; Καμία! Είδαν λοιπόν ότι δεν δέχομαι λεφτά, προσφορές, κανένα αντάλλαγμα, πως συνεχίζω ακάθεκτος και ασυμβίβαστος μέσα από το σάιτ μου και συνέχισαν κι αυτοί με άλλους τρόπους… Στην αρχή με απειλές όλων των ειδών… Και τώρα φθάσαμε σε απειλή ζωής από ένοπλους μπράβους και σε αρπαγή!

Εσείς δεν βγάλατε ποτέ την έρευνα εκείνη. Γιατί; Φοβηθήκατε;

Όταν σε εμπιστεύονται μάρτυρες που έχουν οικογένειες και ξέρεις ότι έχει χαθεί έστω κι ένα άτομο σε εκείνη την υπόθεση (ίσως τυχαία, ίσως και όχι όμως), το σκέφτεσαι δυο και τρεις φορές. Έχει υπάρξει θάνατος που δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν φυσιολογικός. Έχουν απολυθεί στελέχη, γιατί κατά λάθος ανακάλυψαν κάτι που «δεν έπρεπε». Αυτές οι πηγές, αυτοί οι μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος ήρθαν σε μένα και τους είπα είναι πόλεμος, θα χτυπήσω όταν είμαστε έτοιμοι. Μου έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη.

Το κάνατε για να τους προστατεύσετε;

Αυτοί οι άνθρωποι, δεν ήξεραν το μέγεθος του σκανδάλου που αποκάλυπταν άθελά τους κι εγώ στην πορεία το είδα. Φυσικά ήθελα να τους προστατεύσω. Αλλά ήθελα να ωριμάσουν και οι συνθήκες. Και οι θεσμοί να είναι έτοιμοι και η πολιτεία να μην το θάψει το θέμα. Εγώ κατάλαβα το μέγεθος από τις παρεμβάσεις που δεχόμουν: «Πάρι είσαι καλό παιδί, τους είπαμε ότι θα κάνεις πίσω» και τέτοια.

Πως είστε σίγουρος ότι ήταν από το περιβάλλον Μαρινάκη;

Χρησιμοποίησαν το όνομά του. Είναι επισήμως κάποιοι στενοί του συνεργάτες! Μπορεί αυτός να μην ήξερε τίποτα. Δύσκολο όμως πλέον αυτό να το πιστέψω… Δεν ήταν αμελητέα πρόσωπα, ίσως είχαν και προσωπικά τους θέματα να διαφυλάξουν επί των σκανδάλων και των αποκαλύψεων που έβγαζα. Όμως είπαν ότι με καλούν εκ μέρους του.

Τα στοιχεία του χρηματιστηριακού σκανδάλου που έχετε αφορούν στην περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη;

Ναι από εκεί πρέπει να ξεκίνησε και αφορά σε μία μικρή περίοδο (προς το τέλος) της διακυβέρνησης Καραμανλή. Είμαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζει ο ίδιος τίποτα επ’ αυτού, αλλά για τον Σημίτη δεν μπορώ να πω το ίδιο, ούτε για τους επόμενους. Υπάρχουν πρόσωπα της ΝΔ που εμπλέκονται ως πρωταγωνιστές και τα οποία ήθελαν να αυτοχαρακτηρίζονται καραμανλικοί.

Και πολιτικά πρόσωπα;

Άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου συνδεδεμένοι με πράσινους και μπλε και μπαίνουν τόσο όσο στην πολιτική.

Πότε πρώτο αισθανθήκατε ότι κινδυνεύετε;

Όταν κατάλαβα ότι μου πείραξαν τη μηχανή. Ο άνθρωπος από το συνεργείο έχει κρατήσει τα ευρήματα. Είπα να μην το προχωρήσω τότε. Πήγαινα βήμα – βήμα. Βδομάδα – Βδομάδα.

Δεν ζητήσατε προστασία;

Δεν θέλω να ζω με μπράβους και προστάτες. Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα ζήσω έτσι. Αυτό είναι δουλειά του κράτους και της αστυνομίας. Όταν κάποιος θέλει να σπάσει αποστήματα το κάνει, κι έτσι σε προστατεύει κιόλας.

Σήμερα δεν προστατεύεστε;

Ναι με έναν τρόπο. Από τις αρχές μόνο. Με έχουν πείσει ότι το κάνουν καλά και διακριτικά. Τηρώ κι ότι μου ζητάνε, έχουν όμως και την ευθύνη ειδικά από τη στιγμή που ξέρουν αν κάτι συμβεί.

Γιατί σιώπησε η πλειοψηφία των δημοσιογράφων σχετικά με την περίπτωσή σας;

Αν συμβεί οτιδήποτε, τους καθιστώ δημόσια ενώπιόν σου εγκληματίες. Με απογοητεύουν οι συνάδελφοι. Αν όλοι κατεβάζαμε τα μολύβια, με τί θα έκαναν τη δουλειά τους; Με κλητήρες; Σιωπούν και με την υπόθεση του πορίσματος για το Noor 1. Ούτε εγώ ξέρω ποια είναι η αλήθεια. Περιμένω να μιλήσει η δικαιοσύνη. Είμαστε δημοσιογράφοι, δεν είμαστε βιαστικοί σε αυτά. Εγώ υπερασπίζομαι την ελευθερία του λόγου, του τύπου την ασυμβίβαστη ζωή του ανθρώπου. Δεν αναρωτιέται κανείς από που αντλεί την ασυλία του; Εγώ όταν πήγα να καταγγείλω την αρπαγή μου, δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν τα βίντεο από το Χίλτον και τόλμησα να το κάνω. Γιατί είχα και άλλα στοιχεία. Γιατί δεν είχαν ζυγίσει ότι ένας δημοσιογράφος μπορεί να έχει ψυχή, τόλμη αλλά και στοιχεία. Δεν μπόρεσαν να δεχτούν ότι δεν δέχτηκα λεφτά. Ζητούσαν εξαγορά. Και επειδή δεν δέχτηκα,  είπαν «ποιος είναι αυτός;» ή ακόμα πιο πονηρά «Με ποιον είναι;». Κάλεσα όλους τους συναδέλφους. Όποιος με πάρει τηλέφωνο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ εγώ θα του μιλήσω στον βαθμό που δεν θα ενοχλώ την έρευνα. Δεν πήραν. Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η μάχη με τον εαυτό μας.

Η ΕΣΗΕΑ ήρθε σε επαφή μαζί σας;

Η ΕΣΗΕΑ δεν υπάρχει, το ΕΣΡ δεν υπάρχει.  Δεν είναι εκεί υποτίθεται για να ελέγξουν αν το έχουν κάνει γαργάρα το θέμα δημοσιογράφοι και ΜΜΕ; Ότι κάποιοι δειλιάζουν κάποιοι τα παίρνουν, κάποιοι και τα δύο; Είναι πολύ απλό. Κάνετε ρεπορτάζ συνάδελφοι! Πήρε κανείς τηλέφωνο από το αστυνομικό ρεπορτάζ να ρωτήσει;  Όχι εμένα, τις αρχές: Υπάρχουν αυτά τα βίντεο; Ας κάνουν ρεπορτάζ! Αλλά σου βάζω στοίχημα, ότι όλοι αυτοί που δειλιάζουν, θα αναγκαστούν να συρθούν πίσω από τα γεγονότα. Είναι τόσο δυνατά τα στοιχεία, που θα αναγκαστούν και να τα πουν και να τα παίξουν και να τα δείξουν. Όταν το παίζει όλος ο πλανήτης, όταν είναι κακούργημα και αναρίθμητα πλημμελήματα αυτό το συμβάν, τι θα κάνουν;

Που στηρίζετε την αισιοδοξία σας; Μόνο στα στοιχεία που έχετε;

Δεν μιλάμε για πλημμέλημα όπως στο παρελθόν. Μέχρι τώρα τραβούσα αυτό. Είναι πλημμέλημα η απειλή, ο εκβιασμός, άρα δεν υπάρχει άρση απορρήτου, έλεγαν. Τώρα έχουμε κακούργημα. Η απαγωγή είναι κακούργημα. Όταν σε εκβιάζουν, σε κάνουν να παίρνεις φάρμακα, να αλλάζεις χώρα και δεν τους αφορά… είναι πλημμέλημα; Αν θέλουν να αλλάξουν κάτι στη χώρα να αλλάξουν αυτόν τον νόμο. Όπως και τον περί ευθύνης υπουργών. Κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους για ότι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα! Κρίμα!

Γιατί σήμερα αισθανθήκατε ασφαλής να πάτε στον εισαγγελέα;

Έμαθα ότι όταν δεν μπορείς να κάνεις πόλεμο πρέπει να ανασυνταχθείς. Εκεί έφτασα και έψαξα συμμάχους. Δεν είμαι χθεσινός. Ξέρω πρόσωπα και πράγματα. Σήμερα έχω εμπιστοσύνη ότι αυτούς που χειρίζονται την υπόθεση δεν τους εξαγοράζει κανένας λεφτάς. Έλεγξα όμως ότι εκεί που απευθύνομαι δεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις. Άλλωστε φρόντισα να είναι ετερόκλητοι παράγοντες όλων των βαθμίδων. Σε έναν – δυο έχω και απόλυτη εμπιστοσύνη! Ξέρω ότι με αγαπάνε ως άνθρωπο και ως μυαλό και ως δημοσιογράφο! Και εκεί που πήγε το πράγμα, δεν με ενδιαφέρει. Εγώ θα μιλάω με ντοκουμέντα, με διευθύνσεις, ονόματα και τηλέφωνα… και οι αρχές θα τρέχουν να ανακαλύψουν επακριβώς τις έχει συμβεί, κι αυτοί ας τρέχουν να μάς αποδείξουν ότι δεν είναι τέρατα. Γιατί είναι!

Εμπιστεύεστε απόλυτα την εισαγγελέα από ότι καταλαβαίνω. Την πολιτεία;

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι σχεδόν μόνη. Αλλά δεν είναι η μόνη! Ο πρωθυπουργός δείχνει να θέλει αλλά πρέπει να μας πείσει, ότι θέλουν όλοι της κυβέρνησης του την κάθαρση. Εγώ ξέρω ότι οι περισσότεροι σε αυτή την κυβέρνηση την θέλουν. Τη θέλουν όλοι; Γιατί εκκρεμούν οι υποθέσεις του Γερόλυμπου; Να μας πει και ο Καπράλος και ο Κούβελος τι συμβαίνει στον ερασιτεχνικό Ολυμπιακό αθλητισμό… Να μας πει ο υφυπουργός αθλητισμού ο κος Βασιλειάδης γιατί δεν ανοίγουν λογαριασμοί; Γιατί δεν γίνονται άρσεις απορρήτου; Σε τόσα θέματα σκανδάλων στον αθλητισμό και δεν ενδιαφέρεται ο κρατικός κοριός; Δείτε τι συμβαίνει και σε κοινωνικά θέματα: Τι έχει γίνει με τον Γιακουμάκη; Τι έχει γίνει με την Αναγνώστη; Εκεί στα Γιάννενα, όπου τα συμφέροντα είναι ελληνοαλβανικής μαφίας; Ε; Για ποιο λόγο ξοδεύονταν χιλιάδες ευρώ για να ψηφίσεις τον έναν ή τον άλλο στην ΕΟΕ; Δεν αρκούν οι καταγγελίες για να γίνονται έλεγχοι; Τα έχουν γράψει κάποιοι συνάδελφοι και δεν υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα και άλλων αρχών να ελέγξουν, έγιναν τέτοια πράγματα; Υπάρχει κάποιος που για να εκλεγεί αριστίνδην μοίραζε διαμερίσματα και κυκλοφορεί με Ferrari;

Δεν φοβάστε;

Όποιος πει ότι δεν φοβάται για τη ζωή του σε αυτές τις συνθήκες είναι ή φιλοσοφημένος με έναν τρόπο που δεν θέλω να κατανοήσω, ή τρελός. Και στον πόλεμο φοβάσαι, αλλά δεν δειλιάζεις, υπερασπίζεσαι την πατρίδα σου. Υπήρξα αθλητής με σθένος, ήμουν σκληρός Παλαιστής και παραμένω σκληρός μαχητής στη ζωή. Είμαι Έλληνας! Και είμαι και Πόντιος! Πάνω απ’ όλα όμως είμαι… Θεόφιλος! Αγαπώ τον Θεό και Πιστεύω σε αυτόν και στη βοήθεια του! Ό,τι θέλει Αυτός γίνεται! Εμείς οφείλουμε να παλεύουμε.


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.