Με αφορμή όσα ανεκδιήγητα διαδραματίζονται με την εκλογή προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Πειραιά και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας, τα Piperata.gr αποκαλύπτουν ένα πρώτο μέρος του σχεδίου Μητσοτάκη σχετικά με το πως θα ελέγξει τους συνέδρους…

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, οι επιτελείς του προέδρου της ΝΔ κάνουν τα αδύνατα… δυνατά, προκειμένου να νοθεύσουν τις εκλογικές διαδικασίες σε περιοχές που έχουν τον μηχανισμό για να το πράξουν, ούτως ώστε μέσα απ’ αυτές τις Νομαρχιακές Επιτροπές να ελέγξουν το σύνολο των τοπικών εδρών, έχοντας ως απώτερο στόχο να ελέγχουν τουλάχιστον το 50+1% του συνολικού αριθμού των συνέδρων. Αν και πληροφορούμαι ότι ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλότερα, καθώς η Πειραιώς θέλει να έχει τον έλεγχο του 60-70% του συνεδρίου!

Έτσι, στον Πειραιά, τον οποίο ελέγχει απολύτως ο μηχανισμός Μαρινάκη, ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, αν και ιστορικός ΠΑΣΟΚος -και μάλιστα παραδοσιακός Γεννηματικός, λόγω πατρός- εμπλέκεται ευθέως στη διαδικασία, προκειμένου ο συνεργάτης του, Πρόεδρος της Ε’ Δημοτικής  Κοινότητας Α’ Πειραιά, Γιάννης Βοϊδονικόλας, να επικρατήσει έναντι του σημερινού Προέδρου και εκ νέου διεκδικητή της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Σύμφωνα (και) με καταγγελίες Νεοδημοκρατών – Πειραιωτών, μία ακόμη αιτία είναι ότι ο Ιατρός Ηλίας Μάκρας υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό του (τότε) δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου. Για αυτό ισχυρίζονται ότι είναι «κόκκινο πανί» στα μέλη της Θύρα 7, της οποίας μέλος είναι ο Βοϊδονικόλας.

Μάλιστα, ιδιαίτερα αξιόπιστη πηγή, που γνωρίζει πολύ καλά το τοπικό παρασκήνιο (πρόσωπα και πράγματα), υποστηρίζει στα Piperata.gr ότι ήδη αναρίθμητα μέλη της κόκκινη εξέδρας γράφονται καθημερινά μέλη της ΝΔ (με συνδρομή ενός μόνο έτους), με χρήματα που καλύπτει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αφενός και πρωτίστως για να ψηφίσουν και να εκλέξουν το Βοϊδονικόλα και αφετέρου για να ενισχυθεί μέσω (και) αυτού του «μαύρου τρόπου» οικονομικά το κόμμα του κουμπάρου τού εφοπλιστή, Κυριάκου Μητσοτάκη. Να σημειωθεί ότι για κάθε ετήσια συνδρομή – εγγραφή απαιτούνται 12 ευρώ.

Στο οπλοστάσιο του μηχανισμού Μαρινάκη είναι και η κατηγόρια σε βάρος του νυν προέδρου Ηλία Μάκρα ότι «είναι άνθρωπος του Μελισσανίδη»… κάτι που από έρευνα που έκαναν τα Piperata.gr δεν προκύπτει! Η μομφή αυτή δείχνει να πιάνει τόπο… καθώς ο επικεφαλής του συνδυασμού (και τότε δήμαρχος Πειραιά) με τον οποίο είχε επιλέξει να κατέβει μαζί του στις δημοτικές εκλογές, είχε χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου με χορηγία του ΟΠΑΠ (συμφερόντων Μελισσανίδη), τον οποίο και στην επίσημη εκδήλωση εγκαινίων είχε αποθεώσει ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, κάτι που αποτέλεσε και την κύρια αιτία για να επικηρυχθεί (και δημοσίως) από την Θύρα 7.

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι ο ιατρός Ηλίας Μάκρας αποτελεί το πρότυπο νοικοκυραίου Νεοδημοκράτη. Είναι ιατρός στο επάγγελμα, Μανιάτης και έχει μικρασιατική καταγωγή, ενώ είναι γέννημα θρέμα Καμινιώτης.

Σε αντίθεση με τον άνθρωπο των Μαρινάκη – Μώραλη – Μητσοτάκη, Γιάννη Βοϊδονικόλα, που καταγγελίες προς τα Piperata.gr λένε ότι πρόκειται για λοχία, ο οποίος απετάχθη από το στράτευμα, λόγω αλκοολισμού!

Η πληροφορία αυτή ακόμη ελέγχεται, όπως και ότι δεν είναι και τόσο αποδεκτός από το στενό και ευρύ κύκλο της γνωστής Πειραιώτικης οικογένειας των Βοϊδονικολέων…


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.