Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη εθνικά περίοδο, όπου δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται όμηροι στις φυλακές της Αδριανούπολης, η ένταση στο Αιγαίο βρίσκεται στο απόγειο της, οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται σκοπίμως από τη γείτονα, οι δε εξορύξεις υδρογονανθράκων είναι προ των πυλών σε Κύπρο και Κρήτη, ενώ η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο αμφισβητείται τόσο όσο ποτέ άλλοτε, ο πρώην πρωθυπουργός πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, η οποία είχε σαφέστατα πολιτικά μηνύματα.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr, ο πρώην πρωθυπουργός ήθελε να στείλει σαφές μήνυμα ενότητας, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και προς το εσωτερικό της παράταξης του. Θέλοντας μάλιστα να εκπροσωπηθεί στις επόμενες εκλογές η ΝΔ στο ελληνικό κοινοβούλιο επισκέφθηκε τις ακριτικές περιοχές της Μακεδονίας με στόχο να ενισχύσει τους υποψηφίους βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν σε Ροδόπη και Ξάνθη (βλ. Ευρ. Στυλιανίδη και Αλ. Κοντό). 

Όπως καθόλου τυχαίο δεν ήταν ότι επέλεξε να συνοδεύεται από τον βουλευτή Έβρου και Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιο Δημοσχάκη, καθώς και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χάρη Θεοχαρίδη. Όποιος είναι σε θέση να γνωρίζει, ήδη ξέρει ότι ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια της Ν.Δ. ακόμη πιο δυνατά, προκειμένου να διατηρήσει τις έδρες της, αλλά και να επανακτήσει τις εκλογικές δυνάμεις της στην περιοχή.

Οι πληροφορίες, άλλωστε, αναφέρουν ότι η Ν.Δ. στη Μακεδονία δείχνει να χάνει τουλάχιστον το 70% των δυνάμεων της, παρότι ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται την ίδια περίοδο την ονομασία των Σκοπίων.

Ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε μαζί με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς της 16ης Μεραρχίας Πεζικού πάνω στην σιδηροδρομική γέφυρα που ενώνει την Ελλάδα με την Τουρκία. Στα σύνορα δηλαδή, αφού στα τρία με τέσσερα μέτρα βρίσκεται το μέσον του ποταμού Έβρου, ο οποίος χωρίζει τις δύο χώρες. Ο πρώην Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Δημοσχάκη και τους στρατιωτικούς, ενώ έγινε και αναφορά στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στον Έβρο και μάλιστα η περιοχή που ο ίδιος βρισκόταν, αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα σημεία εισόδου όσων έρχονται από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Φυλάκιο ΓΕΦΥΡΑ που είναι υπεύθυνο για τον στρατιωτικό έλεγχο της περιοχής, συζήτησε με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες, τους έδωσε συγχαρητήρια για την δύσκολη αποστολή που επιτελούν, τους ευχαρίστησε γι’ αυτό και ζήτησε να μάθει πως περνούν εκεί.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα PIperata.gr, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ήταν αυτός που φιλοξένησε και ξενάγησε τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στον Έβρο, κυρίως σε περιοχές του κεντρικού και βόρειου τμήματος του. Ο βουλευτής της Ν.Δ, μάλιστα, τον ακολούθησε και κατά την επίσκεψη του στην περιοχή της Ροδόπης, όπου πάντως λόγω εντοπιότητας το «γενικό πρόσταγμα» είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Στο δε νομό της Ξάνθης, είχε σειρά να τον φιλοξενήσει ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός.

 

 

 

 

 


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.