Κι ενώ το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών, αυτή κρίθηκε εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ την ημέρα μόνο(!), για τις μίζες που πήρε από τη Siemens, ενώ του έκαναν και διευκολύνσεις δόσεων(!), γιατί δεν έχει χρήματα(!) και πρέπει να ζήσει την οικογένεια του! Έτσι επικαλέστηκε…

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Την ίδια ώρα, οι «γαλαζοπράσινοι» κατοικοεδρεύοντες στην οδό Πειραιώς δεν έχουν τολμήσει να αρθρώσουν λέξη! Όπως δε είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr, οι Τάκης Θεοδωρικάκος και Μαρία Σπυράκη εισηγήθηκαν και έγινε αποδεκτό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δωθεί εντολή για… «σιωπητήριο»!  

Για την ιστορία, να σημειωθεί πως το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε την πρωτόδικη ποινή του Μαντέλη που ήταν στα 8 έτη κάθειρξης για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και κάλεσε τον πρώην υπουργό και «ταμία» του Σημίτη να καταβάλει συνολικά γύρω στις 140.000 ευρώ για να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο Τάσος Μαντέλης ζήτησε από το δικαστήριο το ποσό να μπει σε δόσεις και επιπλέον να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο αυτό που θα επιδικαστεί ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου: «Να με ελαφρύνετε όσο μπορείτε. Ζω με 1.100 ευρώ το μήνα σύνταξη, εγώ και η οικογένεια μου», είπε ο αθεόφοβος! Και οι δικαστές αποφάσισαν να του χορηγηθεί η δυνατότητα πληρωμής των 140.000 ευρώ σε 32 μηνιαίες δόσεις(!), ενώ επιδίκασε 30.000 ευρώ απαιτητά από όλους τους καταδικασθέντες ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.

Παράλληλα ποσό περίπου 230.000 ευρώ του Τάσου Μαντέλη που είχε δεσμευτεί μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση οι δικαστές αποφάσισαν να δοθεί ως ικανοποίηση στον ΟΤΕ και όχι στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως είχε ζητήσει ο πρώην σημιτικός υπουργός.


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.