Απολύτως ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως ΗΠΑ και Γερμανία έχουν διαμηνύσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως αν δεν στηρίξει την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, τότε δεν πρόκειται να έχει καμία ελπίδα για να διεκδικήσει το 2019 την πρωθυπουργία.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόσο οι Αμερικανοί (διά του Πρέσβη τους στην Αθήνα), όσο όμως και οι Γερμανοί, φέρονται να έχουν μεταφέρει με ξεκάθαρο τρόπο στον πρόεδρο της ΝΔ πως το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία, τα οποία θα τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα στην κοινή γνώμη και τη Δικαιοσύνη. Όπως και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, αλλά και στελέχη της ηγετικής ομάδας του.

Συγκεκριμένα του ζητούν να μη λαϊκίσει, διότι οι προϋποθέσεις που είχε θέσει ο ίδιος προ καιρού, όπως και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, πλέον ικανοποιούνται πλήρως, αν αποδεχτούν την πρόταση της Αθήνας οι Σκοπιανοί, οπότε πρέπει να συμβάλει στη διασφάλιση της σταθερότητας που είναι το ζητούμενο από όλες τις μεγάλες δυνάμεις, τόσο εντός της χώρας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής.

Το δια ταύτα, πάντως, είναι ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που φθάνουν στα Piperata.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσφέρεται για τέτοιου είδους απειλές, καθώς οι ξένες υπερδυνάμεις δείχνουν να διαθέτουν πάμπολλα στοιχεία σε βάρος του, όπως και για τον οικονομικό παράγοντα που τον στηρίζει, αλλά και για πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος του, που αν έρθουν στο φως… η ΝΔ θα καταρρεύσει!