Όπως είναι σε θέση να πληροφορούνται τα Piperata.gr οι εκλογές θα διεξαχθούν μόλις γίνουν οι πρώτες προφυλακίσεις για το σκάνδαλο Novartis, οι οποίες θα ξεπεράσουν τις τέσσερις και θα αφορούν πρώην κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους!
…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη
Μάλιστα, σύμφωνα με δικαστική πηγή, οι κλήσεις για τις απολογίες των κατηγορουμένων θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον Ιούλιο, με το πολιτικό θερμόμετρο να εκτοξεύεται, καθώς η ΝΔ έχει δώσει πλήρη κάλυψη σε όλα τα εν ενεργεία και μη στελέχη που διετέλεσαν υπουργοί και πρωθυπουργοί, των οποίων τα ονόματα έχουν εμπλακεί έως σήμερα.
Λέτε να δούμε πρώην πρωθυπουργό να καλείται σε απολογία, κι εν συνεχεία να κρίνεται προφυλακιστέος; 
Ε, λοιπόν, αν δείτε να συμβαίνει αυτό, τότε, δεν μπορώ να σας αποκλείσω το ενδεχόμενο ο Τσίπρας να αιφνιδιάσει με αφορμή τις έκτακτες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και τις φιλολαϊκές εξαγγελίες στη ΔΕΘ -με τις ξένες θεσμικές ευλογίες-, προκηρύσσοντας εκλογές το προσεχές φθινόπωρο (το αργότερο την άνοιξη, αναλόγως με τη χρονική στιγμή που θα ξεκινήσουν οι προφυλακίσεις).
Κι αυτό σας το γράφει ο ίδιος που επέμεινε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, αν και πάλι μέσα θα έχω πέσει… Στην ώρα τους θα ‘ναι!
Σε κάθε περίπτωση, έτσι όπως βγαίνουν οι εκτιμήσεις και επιβεβαιώνονται διαρκώς τα Piperata.gr, αν προσφύγουμε νωρίτερα και από την άνοιξη σε εκλογές, ο πρωθυπουργός αυτό θα το κάνει γιατί θα ξέρει πως τις κερδίζει! Για 5-6 μονάδες διαφορά (25% έναντι 19%) κάνουν λόγο σε Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες και Βερολίνο… υπέρ του Τσίπρα! 
Κι αν δεν μπορεί να σχηματίσει κεντροαριστερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τότε θα επιλέξει σχηματισμό ευρέως αποδεκτό. Μην αποκλείεται τη δημιουργία «μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού», υπό την προϋπόθεση η ΝΔ να έχει πλέον άλλον αρχηγό!
Ίσως και να μην ήταν τυχαία η αναφορά του πρωθυπουργού στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κατά τη διάρκεια της τελευταίας κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν εμμέσως πλην σαφώς του επεσήμανε ότι εξελέγη αρχηγός στη ΝΔ με καλπονοθεία…

Οι ΗΠΑ, το FBI και το «Novartis gate»

Το σύστημα που είχε στήσει η NOVARTIS στην Ελλάδα παραπέμπει σε αυτό της Siemens. Ο πολυεθνικός κολοσσός για να αποκτήσει κυρίαρχη θέση στην αγορά φαρμάκων είχε στήσει ένα δίκτυο που μοίραζε μίζες σε πολιτικούς, στελέχη υπουργείων, διοικήσεις νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων και σε στελέχη μέσων ενημέρωσης.

Ένα δεύτερο σύστημα περιελάμβανε περίπου τρεις χιλιάδες γιατρούς, οι οποίοι συνταγογραφούσαν κατά παραγγελία τα φάρμακα της NOVARTIS, ζημιώνοντας το δημόσιο με δισεκατομμύρια ευρώ.

Με τον πακτωλό μαύρου χρήματος που μοίραζε στο παλιό διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα η NOVARTIS εκτίναξε τις πωλήσεις στην Ελλάδα, χρεώνοντας στα ασφαλιστικά ταμεία υπερτιμημένα σκευάσματα από τα οποία αποκόμιζε τεράστια κέρδη που έφταναν ακόμα και τριάντα φορές περισσότερο από το πραγματικό κόστος.

Τα δύο κορυφαία στελέχη της NOVARTIS κατέθεσαν λεπτομέρειες για το δίκτυο εταιρειών που είχαν στήσει σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες, προκειμένου να διακινούν το μαύρο χρήμα που προορίζονταν για τις διακριτικές πληρωμές.

Μια σειρά από εταιρείες – σφραγίδα είχαν στήσει βιομηχανία με εικονικά τιμολόγια, προκειμένου να δικαιολογούν τα ποσά που δίνονταν σε μίζες.

Τα συγκλονιστικά στοιχεία από το σκάνδαλο της NOVARTIS και κυρίως η έρευνα που πραγματοποίησε το FBI, αξιοποιούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι σύντομα θα ασκήσουν κακουργηματικές διώξεις σε μεγαλόσχημους παράγοντες της δημόσιας ζωής, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος σε όσους κατέχουν δημόσιες θέσεις, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημόσιου χρήματος.

Να σημειωθεί ότι η ζημιά που έχει προκληθεί στο ελληνικό δημόσιο (νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία) από το σύστημα διαπλοκής που είχε στήσει η NOVARTIS ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.