Χαλαρή κουβεντούλα είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο της έναρξης της Τετραμερούς Συνόδου στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός, στους οποίους, όταν προκλήθηκε, έκανε ακόμη και… μουντιαλικές προβλέψεις!

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Όταν ρωτήθηκε, λοιπόν, από δημοσιογράφους για το πώς βλέπει τα ζευγάρια της φάσης των οκτώ στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ο Αλέξης Τσίπρας κατ’ αρχάς παρατήρησε πως η μία πλευρά των χιαστί, δηλαδή οι ομάδες που θα διασταυρωθούν για να προκύψει ο ένας από τους δύο φιναλίστ (Ουρουγουάη – Γαλλία, Βραζιλία – Βέλγιο), είναι πιο δυνατή από την άλλη πλευρά, δηλαδή που αποτελείται από τα ζευγάρια Σουηδία – Αγγλία και Ρωσία – Κροατία.

Παρ΄όλα αυτά, ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να κάνει τη δική του πρόβλεψη για τον τελικό νικητή, δίνοντας κατά τη γνώμη του «φαβορί» και «αουτσάιντερ», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν ήθελα να κάνω παρακινδυνευμένη πρόβλεψη θα έλεγα, θα το πάρει η Ουρουγουάη. Αλλά και η Γαλλία είναι πολύ δυνατή. Όποια περάσει, Ουρουγουάη ή Γαλλία, θα το πάρει!».

Ο ίδιος, πάντως, μάς αποκάλυψε ότι είναι «πικραμένος» οπαδός της Αργεντινής, όπως και του Παναθηναϊκού, αναφερόμενος στα ελληνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα…