Αστυνομικός, που κατέθεσε ως μάρτυρας στην δικογραφία, που έχει σχηματιστεί, θεωρεί ότι ο κατηγορούμενος καθιστά αλλοδαπές ανίκανες να αντιδράσουν κατά την σεξουαλική πράξη, στην οποία πολλές φορές παρευρίσκονται φίλοι ή γνωστοί του!

Οι συγκατηγορούμενοί του είναι ένας αλλοδαπός, το όνομα του οποίου είναι γνωστό στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κι ακόμη 9 έως 13 άτομα αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Ρόδος: Οι καταγγελίες για βιασμούς

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο 24χρονος φέρεται να συμμετείχε στον εξαναγκασμό δυο αλλοδαπών γυναικών σε σεξουαλικές πράξεις με συνεργούς του, που διαπράχτηκαν την 19η και 26η Ιουνίου 2018.
Ο δράστης εντοπίστηκε το μεσημέρι της 28ης Ιουνίου 2018 κατά τη διάρκεια αστυνομικών αναζητήσεων και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου αναγνωρίστηκε από 18χρονη καταγγέλλουσα και ταυτοποιήθηκε.
Η έρευνα για την υπόθεση άρχισε την 19η Ιουνίου 2018 όταν μια 19χρονη Σουηδέζα κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ομαδικό βιασμό.
Η νεαρή γυναίκα αναχώρησε μόνη της τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας από το νυχτερινό κέντρο, διότι δεν αισθανόταν καλά. Περπάτησε και έφτασε στην παραλία και κάθισε μόνη της. Λίγη ώρα αργότερα την πλησίασε ένας άνδρας, την ρώτησε αν είναι καλά, και εκείνη απάντησε αρνητικά και περπάτησε προς την παραλία.
Ο άνδρας αυτός, όπως υποστήριξε, εκμεταλλευόμενος την μέθη της την βίασε και ακολούθως ειδοποίησε κι άλλους που ασέλγησαν ομαδικώς.
Ακολούθησε δεύτερη όμοια καταγγελία από μια 18χρονη ομοεθνή της. Η 18χρονη διασκέδαζε με δύο φίλες της και φεύγοντας από το ίδιο κατάστημα, διαπίστωσε ότι δεν είχε το κινητό της τηλέφωνο. Άρχισαν να το ψάχνουν και κατέληξε στην ίδια παραλία μαζί με τις φίλες της. Εκεί, όπως υποστήριξε, τις πλησίασαν 7 με 8 άνδρες, την έβαλαν ανάμεσα τους και την έριξαν στην άμμο.
Την κρατούσαν με το ζόρι, της ανέβασαν την φούστα κι άρχισαν να ασελγούν να τη βιάζουν ομαδικά. Η ίδια, λόγω του σοκ, δεν μπορούσε να θυμηθεί πολλές λεπτομέρειες από το συμβάν.

Τι υποστηρίζει ο 24χρονος Σουηδός

Ο κατηγορούμενος αλλοδαπός υποστήριξε απολογούμενος ότι (στην οδό Ορφανίδου) διασκεδάζει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες κι ότι έχει έρθει σε σεξουαλική επαφή με 15 περίπου Σκανδιναβές, που όμως το έκαναν με τη θέληση τους.
Υποστήριξε ότι με την πρώτη που τον έχει καταγγείλει πως ήρθε σε ερωτική επαφή μετά από φλερτ και χωρίς να χρησιμοποιήσει βία, ενώ αναφερόμενος στη δεύτερη, υποστήριξε ότι συμπεριφερόταν ως «πόρνη» στο νυχτερινό κέντρο και φιλιόταν με πολλούς άνδρες. Ήρθε, όπως είπε, σε επαφή μαζί της στο δωμάτιό του και στο μπαλκόνι ήταν 3 φίλοι του που δεν συμμετείχαν.

Απόπειρα κλοπής

Πέραν των άλλων ο κατηγορούμενος έχει ταυτοποιηθεί από δακτυλικό αποτύπωμα ως ο δράστης απόπειρας κλοπής εις βάρος του διευθυντή του ξενοδοχείου «Grand Hotel» την 10η Σεπτεμβρίου 2016.
Ο δράστης είχε μπει στο γραφείο του διευθυντή του ξενοδοχείου από ανοικτό παράθυρο, χωρίς να αφαιρέσει κάτι. Δακτυλικό αποτύπωμα που συνέλεξε η σήμανση ταυτοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 με αυτό του κατηγορούμενου.