Αναγνώστες έστειλαν ένα βίντεο με το οποίο θυμίζουν στα Piperata.gr τι έλεγε ο  αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, την εποχή που ήταν βουλευτής του ΛΑ. Ο. Σ. σε μία από τις γνωστές του εκπομπές τηλε-πωλήσεων, όπου κάνει αναφορά στις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, της Πάρνηθας και της Αττικής το 2007.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Στο βίντεο ο Άδωνις κατηγορεί την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή (τον οποίο τώρα γλείφει) για τον τρόπο που χειρίστηκε την ασύμμετρη απειλή, παρομοιάζοντας τον με τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Νέρωνα! Να σας θυμίσω ότι ο Νέρωνας κατά τη βασιλεία του, κατηγορήθηκε ότι έβαλε φωτιά στη Ρώμη το 64 μ. Χ., με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα 2/3 της πόλης. Και φυσικά ο Άδωνις που ξέρει Ιστορία, είχε και απόλυτη επίγνωση του τι έλεγε…

«Μα ο Νέρων είχε τόση επιτυχία στη φωτιά, αναρωτιέμαι και έχει γίνει τόσο διάσημος στην ιστορία; Δεν άφησαν τίποτα», λέει ο Άδωνις στο βίντεο και συνεχίζει: «είδαμε στη θητεία αυτής της κυβερνήσεως να καίγεται η Αρχαία Ολυμπία, ο Άγνωστος Στρατιώτης, το κέντρο της Αθήνας και ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου της Αττικής. Τι άλλο θέλετε, ρε παιδιά; Να τους δώσουμε βραβείο; Να τους πούμε μπράβο, τι σπουδαίοι που είστε; Τι καλά που τα κάνετε; Δηλαδή ο ορισμός της αποτυχίας ποιος είναι; Τι πρέπει άλλο να καεί για να πούνε κάποιοι ότι απέτυχε η κυβέρνηση;».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης ταυτιζόταν με τη κυβέρνηση Καραμανλή,  δηλώνοντας περήφανος για τη στάση που αυτή είχε κρατήσει κατά την περίοδο των πυρκαγιών!

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να διαστρεβλώσει τα γεγονότα της περιόδου, παρουσιάζοντας μια τελείως διαφορετική κατάσταση ξαναγράφοντας την Ιστορία.

Όταν δημοσιογράφος σε πάνελ ανέφερε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει η κουλτούρα των παραιτήσεων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, παρενέβη για να τη διορθώσει:

«Λάθος κάνετε. Το 2007 η κυβέρνηση Καραμανλή παραιτήθηκε εξ ολοκλήρου».

Συνεχίζοντας, πάντα στο ίδιο διδακτικό ύφος, σημείωσε:

«Πήγαμε σε εκλογές λόγω των νεκρών (σημ: στις φωτιές). Είπε ο κ. Καραμανλής  πως αναλαμβάνω την ευθύνη και πως δεν μπορώ να κυβερνήσω, χωρίς νέα λαϊκή εντολή. Άρα, τότε, είχαμε την πλήρη παραίτηση της κυβερνήσεως, λόγω των νεκρών στην Ηλεία. Η δική μας παράταξη όταν βρέθηκε σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή παραιτήθηκε».

Όμως, κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν είναι αληθινός, πέρα από τους νεκρούς στις φωτιές στην Ηλεία!

Ο Κώστας Καραμανλής είχε ανακοινώσει πρόωρες εκλογές στις 17 Αυγούστου, δηλαδή πριν από το ξέσπασμα των φονικών πυρκαγιών, που σημειώθηκε στις 24 Αυγούστου. Ο τότε πρωθυπουργός κήρυξε πρόωρες εκλογές επικαλούμενος ως εθνικό θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, την οικονομία και την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2008.

Οι φονικές πυρκαγιές ξέσπασαν λίγες ημέρες αργότερα και μάλιστα τότε ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε τη διακοπή της προεκλογικής εκστρατείας. Ο τότε πρωθυπουργός δεν δήλωσε ποτέ πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα. Άλλωστε και είχε αποδειχτεί ότι προερχόταν από οργανωμένο σχέδιο ξένων πρακτόρων που ήθελαν να χάσει ο Καραμανλής τις εκλογές, αλλά τελικά τις κέρδισε, καθώς χειρίστηκε άψογα και παραδειγματικά την κατάσταση. 

Όντως, είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη, αλλά σε άλλη υπόθεση, αυτής που αφορούσε στο Βατοπέδι.

Τέλος, η «υπερήφανη» αναφορά του Γεωργιάδη για τη ΝΔ εκείνης της περιόδου, περί «η δική μας παράταξη», προκαλεί θυμηδία στους Καραμανλικούς, καθώς εκείνη την περίοδο, όπως αποδεικνύεται και από το παραπάνω βίντεο, ο Άδωνις ήταν υποψήφιος του ΛΑ.Ο.Σ., και ως υψηλόβαθμο στέλεχος, κατακεραύνωνε τον Κώστα Καραμανλή!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.