Την ημέρα των φονικών πυρκαγιών ήταν τέτοια η ένταση των θυελλωδών ανέμων που, μπορεί το «Ελ. Βενιζέλος» να μην έκλεισε, όμως, το μοναδικό αεροπλάνο που προσγειώθηκε ήταν αυτό του πρωθυπουργού.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Όπως είναι σε θέση να πληροφορούνται τα Piperata.gr, ο Αλέξης Τσίπρας, θέλοντας να μεταβεί πάση θυσία στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής εκείνο το τραγικό βράδυ πήρε το ρίσκο και ζήτησε από τον πιλότο να δώσει τη «μάχη» και να προσγειώσει το αεροπλάνο, κάτι που αυτός έκανε εφικτό, καθώς ανέλαβε την ευθύνη και το πέτυχε με αριστοτεχνικό τρόπο. 

Από νωρίς το μεσημέρι της τραγικής εκείνης Δευτέρας (23 Ιουλίου) και μέχρι αργά το βράδυ είχαν ακυρωθεί οκτώ πτήσεις, ενώ εννέα πτήσεις έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν για προσωρινή προσγείωση προς άλλα αεροδρόμια με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις.

Τα εν λόγω δρομολόγια προωθήθηκαν στα αεροδρόμια Πάρου, Ηρακλείου, Καλαμάτας και Χανίων.

Το γεγονός αυτό, πάντως, ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να βγει στη δημοσιότητα, καθώς θεώρησε χρέος του το να είναι με κάθε τρόπο στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, κι ο ατυχής υπουργός Προστασίας, Νίκος Τόσκας, είχε πράξει κάτι ανάλογο, καθώς νωρίτερα είχε υποβληθεί σε επέμβαση, κι ενώ οι γιατροί του απαγόρεψαν να πάρει εξιτήριο, αυτός έφυγε το μεσημέρι από το νοσοκομείο και μετέβη άρον – άρον στο κέντρο επιχειρήσεων. 

Φυσικά, όταν έχουν χαθεί τόσες ανθρώπινες ζωές, από ευθύνες και του ίδιους του κράτους, αυτά φαντάζουν πολύ μικρά…