Με διορθωτικές κινήσεις που θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένη στόχευση, αλλά και ανάδειξη νέων στελεχών (γενιάς 40αρηδων) έρχεται ο ανασχηματισμός του πρωθυπουργού το προσεχές διάστημα (το αργότερο μέχρι το Σαββατοκύριακο 1-2 Σεπτεμβρίου), ο οποίος, τελικά, θα περιλαμβάνει δύο (μόνο) αμφίπλευρα ανοίγματα…

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Την ανεξάρτητη βουλευτή, που προ καιρού διέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προ μηνός εκείνη ίδρυσε το κεντροδεξιό καραμανλογενές κόμμα Ν.Ε.Ο., Κατερίνα Παπακώστα, αλλά και την εξαιρετικά γνώριμη στον πρωθυπουργό Λούκα Κατσέλη από πλευράς κεντροαριστεράς.  

Παρά όσα γράφονται και ακούγονται, λοιπόν, οι πληροφορίες που έχουν τα Piperata.gr λένε ότι, ο Αλέξης Τσίπρας το άνοιγμα στην κεντροαριστερά θα το κάνει συμβολικά -κατά πάσα πιθανότητα- μόνο με το πρόσωπο της Λούκας Κατσέλη, ενώ ακόμη πιο ουσιαστικά θα το επιχειρήσει με τη μετακίνηση του Χρήστου Σπίρτζη στο Εσωτερικών, προκειμένου αυτός να ‘ναι που θα διαχειριστεί αυτοδιοικητικούς υποψήφιους που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Ο δε Πάνος Σκουρλέτης φέρεται να ‘ναι ο εκλεκτός που θα αναλάβει το κόμμα.

Στην περίπτωση αυτή ο νυν γραμματέας Πάνος Ρήγας θα αναλάβει κάποιο υπουργικό πόστο, πιθανότατα το Πολιτισμού. Υπουργείο, το οποίο, πάντως, δεν αποκλείεται να ανατεθεί στον Πάνο Σκουρλέτη, εφόσον ο πρωθυπουργός επιλέξει τη γραμματεία του κόμματος να την αναθέσει τελικά σε κάποιο άλλο πρόσωπο, που όμως θα πρέπει να είναι εξίσου έμπειρο και αποδεκτό από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα πρόσωπα που έχουν γραφθεί και προέρχονται από την κεντροαριστερά για τον έναν ή άλλο λόγο ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να δώσει υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Άλλωστε, μπροστά μας θα έχουμε σύντομα και εκλογές για την αυτοδιοίκηση, αλλά και ευρωεκλογές. Ίσως τώρα να αξιοποιηθεί η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αν και η ίδια δεν δείχνει διατεθειμένη να ενταχθεί στο υπουργικό σχήμα.

Με λίγα λόγια, όσον αφορά στα υπόλοιπα πρόσωπα που έδειχναν να είναι φαβορί, ο πρωθυπουργός φέρεται για πολλούς λόγους τελικά να μην προτείνει υπουργική θέση.

Να σημειωθεί πάντως ότι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr, η κυρία Κατσέλη γύρισε την εβδομάδα αυτή εσπευσμένα στην Αθήνα από την Κεφαλονιά (προφανώς για τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις της με τον πρωθυπουργό) και επέστρεψε στο νησί για να γυρίσει ξανά στις 3 Σεπτεμβρίου, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει…

Στην αντίπερα όχθη, αυτή της κεντροδεξιάς, η διασταυρωμένη είδηση, δεν είναι μόνο ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επουδενί πρόκειται να μείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος ή να μετακινηθεί από το υπουργείο Άμυνας, αλλά και ότι έχει προτείνει την ένταξη στο υπουργικό σχήμα της Κατερίνας Παπακώστα, η οποία, όπως αποκάλυψαν πρώτα τα Piperata.gr, αρχικώς, βολιδοσκοπήθηκε και, εν συνεχεία, έκανε αποδεκτό συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας με την κυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστική πληροφόρηση που έχουν τα Piperata.gr από 10 Αυγούστου, η κυρία Παπακώστα έχει αποδεχτεί να αναλάβει χαρτοφυλάκιο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι της προτάθηκε και το υπουργείο Διαφάνειας, αλλά είτε γιατί δεν είναι βέβαιο πως θα απομακρυνθεί ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, είτε γιατί και η ίδια εκδήλωσε επιθυμία να αναλάβει χαρτοφυλάκιο με κοινωνικό πρόσημο, τελικά φέρεται να έχει «κλειδώσει» η τοποθέτηση της πρώην καραμανλικής υπουργού σε ένα από τα πιο δύσκολα και νευραλγικά υπουργικά πόστα. Ειδικά στην παρούσα φάση, μετά και τη δολοφονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Να σημειωθεί, πως, σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες που έχουν τα Piperata.gr, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα έχει «άρωμα γυναίκας», καθώς είναι πολύ πιθανό να αναλάβει υπουργός η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, αν αποδεχτεί αυτό το καίριο πόστο.


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.