Ανεξαρτήτως πόσα και ποια πρόσωπα της κεντροαριστεράς θα περιλαμβάνει τελικά ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr, ο πρωθυπουργός επιλέγει να ταυτίσει την επανεκκίνηση της διακυβέρνησης του με την ιστορική ημέρα της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ από τον Αντρέα Παπανδρέου.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Στις 3 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, σαν άλλος Αντρέας, επιλέγει με το ιστορικό σύνθημα «η Ελλάδα (ξανα)ανήκει στους Έλληνες» να κάνει την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος του, ώστε να μπει στην τελική ευθεία για τη ΔΕΘ με συμβολικό και εντυπωσιακό τρόπο.

Ο στρατηγικός του σχεδιασμός, άλλωστε, περιλαμβάνει όλη την εβδομάδα, μεταξύ 3 και 9 Σεπτεμβρίου, να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον η επανεκκίνηση της διακυβέρνησης και η «απελευθέρωση» της χώρας από τις μνημονιακές πολιτικές. 

Έτσι, στις 3 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την ορκωμοσία, για να ακολουθήσουν οι παραδώσεις-παραλαβές χαρτοφυλακίων, η συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουμε την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, όπου θα κάνει τις νέες κυβερνητικές εξαγγελίες, παραχωρώντας και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στην οποία θέλει με τον τρόπο αυτό να επιβάλλει τη δική του ατζέντα.

 


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.