Όπως τα Piperata.gr σάς έχουν αποκαλύψει ο Αλέξης Τσίπρας θέλει διακαώς να δώσει «άρωμα» γυναίκας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ένα από τα πρόσωπα, λοιπόν, που παίζουν δυνατά να αναλάβουν χαρτοφυλάκιο στο συγκεκριμένο υπουργείο, είναι αυτό της Κατερίνας Παπακώστα, είτε ως υπουργού, είτε ως υφυπουργού. 

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Εν τούτοις, δεν αποκλείεται, όπως σας είχα αποκαλύψει, η Κατερίνα Παπακώστα να πάρει τη θέση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ή να ενταχθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και Διαφάνειας ως υφυπουργός.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός εξετάζει σοβαρά και το ενδεχόμενο στο Προστασίας του Πολίτη να τοποθετήσει ως υπουργό την Όλγα Γεροβασίλη με υφυπουργό την Κατερίνα Παπακώστα!

Όμως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr, η Όλγα Γεροβασίλη -μέχρι στιγμής- δεν δείχνει ιδιαίτερα ζεστή με αυτή την εξέλιξη και φέρεται ήδη να έχει διατυπώσει την αντίρρηση της στον πρωθυπουργό, όχι γιατί φοβάται να αναλάβει την ευθύνη του εν λόγω χαρτοφυλακίου, αλλά διότι έχει ακόμη πολύ έργο να συνεχίσει στο υπουργείο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο οποίο προΐσταται.

Εν τούτοις, οι ίδιες πηγές που έχουν τα Piperata.gr λένε ότι, είναι το φαβορί για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ισχυρό αουτσάιντερ, πάντως, για υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν κατά αποκλειστικότητα τα Piperata.gr, είναι ο Ελευθέριος Οικονόμου. 

Ο κύριος Οικονόμου (γεννήθηκε στη Κόνιτσα, 12 Απριλίου 1956) είναι Αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας και διετέλεσε πρώην υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Κατά την περίοδο της Αρχηγίας του (2009-2011), εξαρθρώθηκε η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, δημιουργήθηκε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, αναβαθμίστηκε η Άμεση Δράση με την ίδρυση των ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) και συνελήφθησαν πολλοί γνωστοί εγκέφαλοι εγκληματικών οργανώσεων.

Στις 6 Μαρτίου 2012, κατά τον δεύτερο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου, ανέλαβε υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Στις δε 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου (από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια), ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012).

 


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.