Η αλήθεια είναι αυτή! Όσο κι αν πάμπολλα μέσα ενημέρωσης ή και δημοσιογράφοι θέλουν να λένε -ή και να πιστεύουν δικαιολογημένες κυβερνητικές διαρροές- ότι «έπαιξαν κι άλλα υφυπουργεία μέχρι που η Παπακώστα κλείδωσε στο Προστασίας του Πολίτη»…

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Όπως σας είχαν αποκαλύψει τα Piperata.gr εξ αρχής και μάλιστα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, η ανεξάρτητη βουλευτής και προσφάτως επικεφαλής του κόμματος «Ν.Ε.Ο.» δέχθηκε πρόταση για δύο μόνο κυβερνητικές θέσεις. Η μία αφορούσε το Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η άλλη ήταν αυτή που ανέλαβε: Υφυπουργός στο Προστασίας του Πολίτη.

Ήρθε ο καιρός τώρα να σας αποκαλύψω και το υπόλοιπο μέρος του αποκλειστικού ρεπορτάζ: Η Κατερίνα Παπακώστα αποδέχτηκε την πρόταση που είχε από 9 Αυγούστου, στις 10 Αυγούστου, μιλώντας με τον Πάνο Καμμένο, καθώς αυτός ήταν που είχε αναλάβει να της μιλήσει μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό. Μεταξύ των δύο πόστων επέλεξε το Προστασίας του Πολίτη, καθώς για δικούς της λόγους δεν ήθελε να εμπλακεί με αυτό που είχε (και τελικά συνεχίζει να έχει) ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Επίσης, έθεσε ζητήματα προγραμματικών συγκλίσεων με την κυβέρνηση και ειδικά με τους ΑΝΕΛ. Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος αποδέχτηκε ότι αναλογούσε στον ίδιον και το κόμμα του, μεταφέροντας τα υπόλοιπα στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του ζήτησε να της απαντήσει ότι κάνει δεκτό το αίτημα να αναλάβει το υφυπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Όπερ και εγένετο.

Τι έγινε και τελικά δεν έφυγε από το πόστο του ο Παπαγελόπουλος; Αυτό είναι άλλο ρεπορτάζ που θα αποκαλύψω με νέο δημοσίευμα στα Piperata.gr 

Όσον αφορά στην Όλγα Γεροβασίλη, ο πρωθυπουργός την είχε σημειωμένη στο μπλοκάκι του ανασχηματισμού ως δίδυμο με την Παπακώστα από αρχές Αυγούστου, αλλά ήθελε πρώτα να δει το κατά πόσο η ίδια θα αποδεχόταν τη θέση, καθώς και το βαθμό αποδοχής της στο σώμα. Για να αναθέσει ένα τέτοιο υπουργείο ο πρωθυπουργός, σαφώς και έπρεπε να δει το βαθμό αποδοχής που θα είχε στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και γενικά στους στενούς συνεργάτες του που έχει σε θέσεις-κλειδιά για την προστασία της χώρας και των πολιτών.

Μετά τις 20 Αυγούστου ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κυρία Γεροβασίλη, η οποία, αν και αρχικώς εξέφρασε την επιθυμία της να ολοκληρώσει το έργο της στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν της εξηγήθηκαν οι λόγοι που πρέπει να μετακομίσει στην Κατεχάκη, έκανε αποδεκτή την επιθυμία του πρωθυπουργού, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα πετύχουν και η ίδια και η κυρία Παπακώστα στα νέα καθήκοντα τους.

Οι πληροφορίες που έχουν τα Piperata.gr λένε, άλλωστε, πως… η εισήγηση του κυρίου Τόσκα, τον οποίο εξακολουθεί να εμπιστεύεται για τα θέματα του εν λόγω υπουργείου ο πρωθυπουργός, ανεξαρτήτως αν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του, ήταν… αυτή!    


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.