Γιατί «φαγώθηκε» ο Κοντονής; Το «μυστικό» ραντεβού εκδότη του Μαρινάκη στις Πόρτες… | piperata.gr Skip to main content

Γιατί «φαγώθηκε» ο Κοντονής; Το «μυστικό» ραντεβού εκδότη του Μαρινάκη στις Πόρτες…

Κι ενώ όλα τα φώτα της δημοσιότητας επικεντρώθηκαν στις κυρίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα Piperata.gr έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην αντικατάσταση
Κοντονή.

Όχι μόνο γιατί ο χώρος της Δικαιοσύνης πρόκειται να απασχολήσει ακόμη πιο έντονα την επικαιρότητα, αλλά και γιατί ο ίδιος ο απερχόμενος υπουργός (όπως σας αποκάλυψα την επομένη του ανασχηματισμού) αιτιολόγησε την καρατόμηση του, δείχνοντας τον Μαρινάκη, τον Παπαγγελόπουλο και όχι μόνο…

Ειλικρινά, δεν ξέρω τι απ’ όλα να πιστέψω απ’ όσα ένθεν και ένθεν διαρρέονται… Μπορεί πράγματι ο Σταύρος Κοντονής να είχε ενοχλήσει λόγω αλαζονικής συμπεριφοράς του το δικαστικό σώμα. Μπορεί να είχε κακές σχέσεις και με τον αναπληρωτή του, τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ίσως και με την Βασιλική Θάνου, την προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας του Πρωθυπουργού. Το να του καταλογίζει όμως κάποιος ευθύνες για λάθη και παραλείψεις που έρχονται από το «αμαρτωλό παρελθόν» ή και που έχουν να κάνουν με τη διαφθορά και τη διαπλοκή που επικρατούν μέσα σε χώρους όπως η Δικαιοσύνη (και όχι μόνο), μάλλον κάτι άλλο θα θέλει να καλύψει…

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Για να δούμε, όμως, ακόμη και το γιατί… έγινε «κακός» με τους δικαστές ο Κοντονής; Για λογαριασμό ποίου; Ποιον εκπροσωπούσε όταν συγκρουόταν; Ενεργούσε από μόνος του; Γιατί έγινε «κακός» στον Παπαγγελόπουλο; Ξύπνησε μια μέρα και τα έβαλε μαζί του; Να υπάρχουν, άραγε, άλλοι λόγοι για τους οποίους είναι ενήμεροι οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος (καθότι στον δεύτερο αναλογεί η συμμετοχή του στην κυβέρνηση);

Προσωπικά, δεν ξέρω να σας πω τι σόι άνθρωπος είναι ο Κοντονής. Πολιτικά, πάντως, έχω να πω ότι δεν έκανε ότι έκανε από μόνος του. Δεν έκανε του κεφαλιού του. Ακόμη και το νομοσχέδιο που έφερε περί τριχοτόμησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, ήταν μια απόφαση που είχαν λάβει από κοινού οι Τσίπρας – Καμμένος – Κοντονής. Όπως δεν συγκρούσθηκε από καπρίτσιο με τον Παπαγγελόπουλο, ούτε με ότι διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο έχει το δικαστικό σώμα μέσα του.

Ήταν κάθε του κίνηση σε γνώση του πρωθυπουργού. Για να μην πω ότι πάμπολλες κινήσεις του παραγγέλθηκαν κιόλας, όπως για παράδειγμα το διάστημα που το Μαξίμου θέλησε να βάλει στον «πάγο» τον αναπληρωτή του, έως ότου τον «έτρωγαν» οι Τσίπρας – Καμμένος όταν γινόταν ο ανασχηματισμός, καθώς δεν ήθελαν να δημιουργηθεί περιέργεια… στον Τύπο και την κοινή γνώμη περί του τι συνέβη.  Ο ανασχηματισμός ήρθε, λοιπόν.

Έγινε! Αλλά, τελικά, αντί να «φάνε» τον Παπαγγελόπουλο, καρατομήθηκε από τον Πρωθυπουργό ο… Κοντονής! Αξιοπερίεργο! Μπορεί να μη σημαίνει τίποτα περισσότερο απ’ ότι φαίνεται ή και ειπώθηκε από πλευράς Μαξίμου. Μπορεί πάλι να σημαίνει πολλά και ο Κοντονής -αν όντως έχει πει αυτά που μας μεταφέρθηκαν και αποκαλύψαμε- να αποδειχτεί ότι είχε δίκιο… Ο καιρός θα (απο)δείξει!

Στο μεταξύ, αμέσως μετά τον ανασχηματισμό τρία γεγονότα δημιουργούν κάποιες αξιοπερίεργες εντυπώσεις…

Την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης ανακοινώνει ότι αποσύρει το νομοσχέδιο της τριχοτόμησης του Πρωτοδικείου Αθηνών. Αν αυτό είναι σωστό ή λάθος ή αν ο Κοντονής το είχε δρομολογήσει σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, θα το δούμε σε άλλο σχετικό δημοσίευμα. Ποιον εξυπηρετεί, όμως, η ως έχουσα κατάσταση στο χώρο του Πρωτοδικείου Αθηνών;Επιβάλλεται μεταρρύθμιση ή όλα καλώς βαίνουν;

Το δεύτερο μπορεί κι αυτό να είναι συμπτωματικό. Η εμπειρία μου και η ενστικτώδη ενόραση που έχω αποδείξει ότι διαθέτω λένε ότι, η συνάντηση Μαρινάκη – Σαββίδη μόνο άσχετη με τις πολιτικές εξελίξεις και τον ανασχηματισμό δεν ήταν…

Το τρίτο, προηγήθηκε των άλλων δύο και, αφορά στην παραμονή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Γιατί; Γιατί απλώς θυμήθηκα έναν άνθρωπο που μου είχε πει εδώ και καιρό το εξής: «Αν δεις να φεύγει ο Παπαγγελόπουλος, τότε ο Τσίπρας πάει να ισοπεδώσει τον Μαρινάκη. Αν δεις να φεύγει ο Κοντονής, τότε ο Τσίπρας τα έχει βρει με τον Μαρινάκη, έστω και μέσα από ένα ιδιόρρυθμο καθεστώς».

Αυτό που μου είχε πει ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος αποτελεί και μία εκ των πιο αξιόπιστων πηγών μου, που ξέρει πολύ καλά τι γίνεται στον χώρο της Δικαιοσύνης, καλώς ή κακώς,ήρθε και μου το θύμισε η ερμηνεία Κοντονή σε συνδαιτυμόνα του, όταν ισχυρίστηκε ότι τον «έφαγε ο Μαρινάκης»!

Γιατί άραγε να γίνεται τέτοια σύνδεση μεταξύ Παπαγγελόπουλου – Μαρινάκη; Να φταίει κάποιο φαντασιόπληκτο σενάριο; Ο Κοντονής που τον διαβάλλει;  Είναι κάτι που τον αδικεί;

Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι τις Πόρτες… Όχι στο τάβλι, αλλά το τι είδε και κατέγραψε… άνθρωπος εμπιστοσύνης μου (πιπεράτη πηγή μου) έξω από το cafe – restaurant «Πόρτες» στο Ψυχικό. Γεγονός για το οποίο έγραψα τότε, και στα Piperata.gr, αλλά και στην «axia news», αφού ακόμη ήμουν στο δυναμικό της εν λόγω εφημερίδας, ανεξαρτήτως αν εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί συμφέροντα του εφοπλιστή Μαρινάκη.

Τι ήταν αυτό; Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης συναντήθηκε στο μαγαζί αυτό με έναν εκδότη – φίλο του Μαρινάκη για λίγα μόνο λεπτά της ώρας. Μπαίνοντας ο εκδότης κρατούσε μια βαλίτσα. Βγαίνοντας ο Παπαγγελόπουλος κρατούσε την ίδια βαλίτσα. Και που είναι το κακό; Δεν υπάρχει τίποτα κακό και αμαρτωλό. Εμείς κάνουμε τις λέξεις να φαντάζουν «βρώμικες»

Απορίες «καυτές» και πολλές…

Ωστόσο, υπήρξαν συμπτώσεις και απορίες: Να έχουν ίδια βαλίτσα και οι δύο τους; Να πήγαιναν και οι δύο ταξίδι; Να βρέθηκαν τυχαία στο μαγαζί και να κάθισαν για λίγη ώρα μαζί στο ίδιο τραπέζι… τυχαία; Να ξέχασε τη βαλίτσα του ο εκδότης και να την πήρε φεύγοντας ο Παπαγγελόπουλος, προφανώς για να του την πάει κάπου; Ειλικρινά, δεν ξέρω.  Δεν υπαινίσσομαι τίποτα απολύτως! Πότε μέχρι σήμερα δεν έμαθα. Αν και όταν έγραψα τότε για το περιστατικό, η πλευρά του εκδότη «έφαγε τα λύσσακα της» για να μάθει αν έχω φωτογραφικό υλικό, βίντεο και φυσικά αν ξέρω ποιος εκδότης – φίλος του Μαρινάκη ήταν στο ραντεβού.

Ακόμη και το ποιον υπουργό εννοώ ήθελαν διακαώς να μάθουν… Για να διαπιστώσουν αν ήξερα παραπάνω απ’ όσα έγραψα, καθότι στο δημοσίευμα μου -τότε- δεν ανέφερα ονόματα (ήταν πιπεράτο κουίζ), ώστε να περνούσε (όπως και έγινε) και να μην κοβόταν πριν ακόμη δημοσιευόταν.

Δημοσιεύθηκε όμως και έχει περάσει ένας -ολόκληρος- χρόνος από τότε! Α, και κάτι ακόμη, που δεν ξέρω αν έχει σημασία… Τότε, αμέσως μετά, μου ζητήθηκε να μην τολμήσω να ξαναγράψω για αυτό το περιστατικό! Κι επειδή μετά από 1-2 βδομάδες πάλι βρήκα τρόπο και κάτι έγραψα, με το δικό μου ιδιαίτερα γνωστό ιδιότυπο τρόπο, ώστε να περάσει και να μην κοπεί, ε, τότε, ο δικός μου εκδότης απαγόρευσε(!) να ξαναγράψω στην εφημερίδαπολιτικά και επιχειρηματικά κουίζ…

Οι περίεργες συμπτώσεις… 

«Την εσπευσμένη μετακίνηση του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη διέταξε η αρμόδια αρχή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με πλήρως επιβεβαιωμένες πληροφορίες», έγραψε στις 29 Αυγούστου 2017 το σάιτ: zougla.gr 

Στις 16 Αυγούστου 2017, εν μέσω θερινής ραστώνης και κατ’ έθιμο αργίας, ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης μεταφέρεται από τις φυλακές Χαλκίδας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο στην Αθήνα, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις από το αρμόδιο ψυχιατρικό τμήμα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οι γιατροί οι οποίοι τον εξέτασαν δεν τον κρατούν στο νοσοκομείο, τον στέλνουν πίσω στις φυλακές Χαλκίδας με έγγραφο διά του οποίου ζητείται η επανεξέταση του ισοβίτη σε 10 ημέρες.

Αιφνιδίως, όπως πληροφορείται και αναφέρει το zougla.gr, ο ισοβίτης με διαταγή της αρμόδιας αρχής του Υπουργείου Δικαιοσύνης μεταφέρεται στο ψυχιατρικό τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού.

Σημειώνεται πως ο Γιαννουσάκης ήδη από τον Ιανουάριο (2017) είχε πληροφορήσει τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο πως η επιδίωξή του (για λόγους προσωπικής ασφάλειας) ήταν να διασφαλίσει τη μετακίνησή του στο ψυχιατρικό τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού. Ως φαίνεται, τα κατάφερε -άγνωστο πώς- έπειτα από οκτώ μήνες και κυρίως, όπως θα αντιληφθούμε παρακάτω, και με τη σφραγίδα του νόμου!

Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ισοβίτης, υποβάλλει αίτημα μετακίνησής του από τις φυλακές Χαλκίδας στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Τυπικά και ουσιαστικά υπεύθυνος για το ζήτημα αυτό είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ευτύχης Φυτράκης. Ως βασική δικαιολογία – επιχείρημα του Γιαννουσάκη ως προς τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι η αναβίωση της μνήμης του θανάτου του γιου του σε αυτοκινητικό δυστύχημα που συνέβη μπροστά στα μάτια του.

Αυτά δήλωσε στο zougla.gr ο δικηγόρος του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, Γιάννης Γλύκας.

Αξίζει υποσημείωσης το γεγονός ότι ο ισοβίτης απολαμβάνει τις νομικές υπηρεσίες του γνωστού ποινικολόγου Πειραιά Ιωάννη Γλύκα. Η σύζυγος του κ. Γλύκα, η Νανά Γλύκα-Χαρβαλάκου, είναι αντιδήμαρχος Οικονομικών Πειραιά, συστρατευόμενη βεβαίως με τον συνδυασμό Μώραλη – Μαρινάκη.

Ποιος επιθυμεί να «βγάλει τρελό» τον Γιαννουσάκη;

Είναι προφανές πως η μεταγωγή Γιαννουσάκη στο ψυχιατρικό τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε by the book με την πλήρη συνεργασία του μηχανισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Για να μην ξεχνιόμαστε.

Ο άνθρωπος που κατά το ρεπορτάζ ελέγχει πλήρως τους μηχανισμούς στο υπουργείο αυτό είναι ο αναπληρωτής υπουργός κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Διερωτάται, λοιπόν, ο κάθε αφελής παρατηρητής πώς είναι δυνατόν να ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα του ισοβίτη Γιαννουσάκη για μεταγωγή του σε ασφαλές περιβάλλον κράτησης τώρα και όχι τότε, όταν οι αποκαλύψεις του είχαν πλέον εκθέσει ανεπανόρθωτα τους συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη, τον ίδιο τον επιχειρηματία και τρίτα πρόσωπα, τα οποία η δικογραφία αγνοούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή, για εμπλοκή τους στην υπόθεση NOOR1;

Η εξήγηση είναι τόσο απλή, όσο το αβγό του Κολόμβου. Η εισαγγελική έρευνα είχε προχωρήσει και ήδη η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα προγραμμάτιζε (τότε) τις επόμενες ημέρες να καλέσει για ανωμοτί κατάθεση, τουτέστιν ως υπόπτους, σειρά ατόμων που η ιδία θεωρούσε κατά την έρευνά της πως εμπλέκονται στη δυσώδη αυτή υπόθεση.

Είναι, λοιπόν, προφανές πως κάποιοι ισχυροί παράγοντες επιδίωξαν με έναν σμπάρο… δυο τρυγόνια! Να καθησυχάσουν τον Γιαννουσάκη ως προς την προστασία του και την προσωπική του ασφάλεια και δεύτερον να τον καταστήσουν αναξιόπιστο μάρτυρα(!), λόγω των προσωπικών ψυχολογικών προβλημάτων του…

Επίσημα το Υπουργείο Δικαιοσύνης διατείνεται πως ο ισοβίτης Γιαννουσάκης μετήχθη στο ψυχιατρικό τμήμα Κορυδαλλού για εξετάσεις και πως από το πόρισμα των ιατρών θα κριθεί το εάν θα παραμείνει εκεί. Και κάτι ακόμη σημαντικό. Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης δεν είχε λάβει καμία κλήση από την Εισαγγελία για να καταθέσει ως προς την υπόθεση NOOR1.

Αυτό υποστήριξε -τότε- ο δικηγόρος του Γιάννης Γλύκας. Ερώτημα λοιπόν: Πώς ένας ισοβίτης, καταδικασμένος για μία τερατώδη υπόθεση διακίνησης τριών τόνων ηρωίνης, είναι σε θέση να κινεί νήματα σε ανώτερο επίπεδο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και κυρίως να υλοποιεί τις επιδιώξεις του; Προφανώς διότι κάποιος μηχανισμός τον διευκολύνει…

Είναι, επομένως, πρόβλημα – καθήκον του ιδίου του υπουργού να εξιχνιάσει τη λειτουργία αυτού του μηχανισμού. Και να ενημερώσει την κυβέρνηση και την κοινή γνώμη. Διότι είναι ηλίου φαεινότερον πως κάποιος ή κάποιοι έχουν στήσει «φάμπρικα» εντός του υπουργείου για την εξυπηρέτηση εκείνων που πιθανώς εμπλέκονται στη μεγαλύτερη υπόθεση διακίνησης ηρωίνης στην Ευρώπη των τελευταίων ετών.
Για να μην αρχίσουμε να μιλάμε για «Βαθύ Κράτος των Αθηνών» και ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Τι ακολούθησε;

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης, διέταξε αμέσως μετά (τότε) διοικητική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκαν οι νόμιμες προϋποθέσεις για την μεταγωγή στις 16 Αυγούστου του ισοβίτη για την υπόθεση του Νoor 1, Μάκη Γιαννουσάκη, στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Μάκης Γιαννουσάκης μετήχθη στο ψυχιατρείο επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα. Παρέμεινε εκεί και εξετάστηκε από δύο ψυχιάτρους, οι οποίοι επέτρεψαν την μεταγωγή του στις φυλακές Χαλκίδας, όπου και μεταφέρθηκε και πάλι, διότι ούτε ψυχολογικά είχε (ή έχει), ούτε τρελός ήταν (ή είναι) ούτε αναξιόπιστος μάρτυρας μπόρεσε να κριθεί ότι ήταν (ή είναι).

«Διαβολική σύμπτωση»

Το ραντεβού στις Πόρτες έγινε συμπτωματικά την «αμαρτωλή» εκείνη εβδομάδα, λίγο πριν ληφθεί η  απόφαση να μεταφερθεί ο Γιαννουσάκης. Μετά ακολούθησε το πρώτο «πιπεράτο κουίζ»

Αμέσως έγινε πανικός στο Μαξίμου και όχι μόνο… Υπήρξαν κινητοποιήσεις και το επίμαχο ρεπορτάζ από τη Zougla.gr, κι ενώ ήδη ο Πρωθυπουργός και ο συγκυβερνήτης του ζήτησαν από τον υπουργό Σταύρο Κοντονή να πράξει τα δέοντα και να γίνει ΕΔΕ!

Εκ τότε, ούτε πόρισμα της ΕΔΕ είδαμε, ούτε μάθαμε τι ακριβώς είχε συμβεί… Το βέβαιο είναι ότι οι Τσίπρας, Καμμένος και Κοντονής ξέρουν! Έτσι, οι σχέσεις μεταξύ Κοντονή – Παπαγγελόπουλου (κατά διαβολική σύμπτωση) είναι «σαν το διάολο με το λιβάνι»!Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.