Όταν πριν από σχεδόν δύο χρόνια, αλλά και ενδιαμέσως μέχρι τώρα, τα Piperata.gr παρότρυναν ευθέως την ΕΥΠ να διεξάγει έρευνες σχετικά με το αν υπάρχει νέο παραδικαστικό, όπως και ιατροδικαστικό κύκλωμα, δεν ήξεραν (και δεν έπρεπε να γνωρίζουν) αν οι σχετικές παρεμβάσεις και οι αποκαλύψεις τους πιάνουν τόπο…

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Σήμερα, τα Piperata.gr είναι σε θέση, όμως, να πληροφορούνται ότι η ΕΥΠ έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι έχει «καυτό υλικό» στη διάθεσή της, βάσει του οποίου αποδεικνύεται ότι δρα και ενεργεί παραδικαστικό και ιατροδικαστικό κύκλωμα!

Ενδεικτική του τι μέλλει γενέσθαι είναι η ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας.

Η ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου έχει ως θέμα: «Μεγάλο φάκελο για τη δράση παραδικαστικού κυκλώματος, που έχει επηρεάσει και τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται να έχει αποστείλει τις τελευταίες ημέρες η ΕΥΠ στις δικαστικές αρχές!».

Συγκεκριμένα, το περιεχόμενο της ερώτησης Νικολόπουλου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, έχει ως ακολούθως: «Εντυπωσιακή αύξηση, της τάξης του 300%, των αναφορών για διαφθορά στον χώρο της Δικαιοσύνης καταγράφει η ετήσια έκθεση –για το 2017– της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Οι σχετικές καταγγελίες το 2016 στους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. ήταν 80 και το 2017 ανήλθαν σε 246!

Όπως προκύπτει από την απολογιστική έκθεση, το 2017 οι αναφορές για κρούσματα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ., αλλά και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες ήταν συνολικά 1.126, έναντι 1.231 την προηγούμενη χρονιά. Οι περισσότερες από αυτές τις καταγγελίες στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. υπήρξαν από την Αττική (611)

Στην εν λόγω ετήσια έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. εντυπωσιάζει ότι το 2017 ασκήθηκαν υπερδιπλάσιες διώξεις για κρούσματα βίας από αστυνομικούς σε σχέση με την προηγούμενη διετία.

Πριν λίγες ημέρες «το Βήμα της Κυριακής», αποκάλυψε πως μυστικές υπηρεσίες έχουν στείλει σε δικαστικούς λειτουργούς περίπου 120 CD με ηχογραφημένες συνομιλίες ομάδας δικηγόρων και ιδιωτών -ένας εξ αυτών ήταν παλαιότερα σύμβουλος στο υπουργείο Δημόσιας Ταξης- που έχουν παρασκηνιακές επαφές με δικαστικούς λειτουργούς, ακόμα και στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης.

Ωστόσο το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι σε δύο-τρεις επίμαχους διαλόγους του μυστικού φακέλου της ΕΥΠ φέρεται να ομιλούν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε συνομιλίες με ύποπτο ή αμφιλεγόμενο περιεχόμενο. Κάτι που φαίνεται να είχε οδηγήσει σε παρέμβαση, προ αρκετών μηνών, της ΕΥΠ στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και σε υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ώστε οι αναφερόμενοι ανώτατοι αξιωματικοί να «κοπούν» στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ.!».

Και συνεχίζει στην ερώτηση του ο κ. Νικολόπουλος: «Επειδή, ωστόσο, ως τώρα, δεν έχει διευκρινιστεί γιατί είχε συμβεί κάτι τέτοιο και ποιο ήταν το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε οδηγήσει στη… διακριτική απομάκρυνση ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, καλείσθε να δώσετε ξεκάθαρες απαντήσεις στη Βουλή στα κάτωθι:

Υπάρχει η μνημονευθείσα στο ΒΗΜΑ έρευνα της ΕΥΠ και είχε ξεκινήσει προ διετίας με βασικό στόχο δικηγόρο της Αθήνας, ο οποίος ασχολείται με ποινικές και αστικές υποθέσεις και έχει πολιτική δράση, ενώ είχε διεκδικήσει παλαιότερα κυβερνητικές θέσεις;
Από την παρακολούθησή του προέκυψαν αρχικά επαφές του με πρώην και νυν δικαστικούς λειτουργούς που φαίνεται να τον υποβοηθούν και επιπλέον υπάρχουν συνομιλίες με διάφορα άτομα για παρεμβάσεις ακόμα και σε ανώτατους δικαστές για σοβαρές δικαστικές υποθέσεις;

Από τις υποκλοπές συνομιλιών της ΕΥΠ, προκύπτει πως ο εν λόγω δικηγόρος είχε ρόλο μεσάζοντα σε ύποπτες επαφές διαφόρων παραγόντων και μάλιστα μια από τις συνομιλίες αυτού στάθηκε μοιραία… για ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. με σημαντικό έργο σε κρίσιμα πόστα;

Το πρώην στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται στην εν λόγω συνομιλία να μιλάει αφοριστικά και να προχωρεί σε παρατηρήσεις στον συνομιλητή του για αυτές τις αναφορές από το τηλέφωνο και ως εκ τούτου εκτιμήθηκε ως ύποπτο και κατεβλήθη προσπάθεια συγκάλυψης, λόγω και της θέσης του εν λόγω αξιωματικού στην ιεραρχία της Αστυνομίας;».

Ενώ καταλήγει, η εν λόγω ερώτηση-«βόμβα», με τα εξής «καυτά» ερωτήματα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης:

«Στον ίδιο φάκελο υπάρχουν και άλλες επίμαχες συνομιλίες που αφορούν κρατικούς αξιωματούχους και αστυνομικούς, οι οποίοι παραμένουν στα κρίσιμα πόστα της ΕΛ.ΑΣ.;

Αληθεύει ότι σε δύο-τρεις επίμαχους διαλόγους του μυστικού φακέλου της ΕΥΠ φέρεται να ομιλούν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε συνομιλίες με ύποπτο ή αμφιλεγόμενο περιεχόμενο;
Κάτι που φαίνεται να είχε οδηγήσει σε παρέμβαση, προ αρκετών μηνών, της ΕΥΠ στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και σε υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε οι αναφερόμενοι ανώτατοι αξιωματικοί να «κοπούν» στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ;

Γιατί είχε συμβεί κάτι τέτοιο και ποιο ήταν το περιεχόμενο των συνομιλιών, που είχε οδηγήσει στη… διακριτική απομάκρυνση ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ;».


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.