Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχουν τα Piperata.gr η τράπεζα Πειραιώς κέρδισε την αγωγή σε βάρος της ΝΔ μετά από καταγγελία της σύμβασης για το θαλασσοδάνειο που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή(;): Κατάσχεση κάθε περιουσιακού στοιχείου και… μπλοκάρισμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρεί ως κόμμα! 

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Να σημειωθεί ότι, μόνο το χαρτόσημο που χρειάστηκε να πληρώσει η τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να καταγγείλει τη σύμβαση και να διεκδικήσει την εν λόγω δικαστική απόφαση, ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ, περίπου! Αυτό -και όχι μόνο αυτό- σημαίνει ότι άμεσα θα πρέπει να προβεί σε μπλοκάρισμα λογαριασμών (όχι ακόμη σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, καθώς πιθανότατα η απόφαση να είναι εφέσιμη), ώστε η διοίκηση της τράπεζας να μην κατηγορηθεί για απιστία και παράβαση καθήκοντος.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση αναμένεται όντως των ημερών να κοινοποιηθεί και τα πάντα στο Μοσχάτο θα είναι στον «αέρα»… Τα Piperata.gr είχαν αποκαλύψει το πρόβλημα και τον «αμαρτωλό» σχεδιασμό αντιμετώπισης του, όπως και την έντονη κινητικότητα της ηγεσίας της ΝΔ, ακριβώς ένα χρόνο πριν (βλ. ΔΕΘ 2017), όταν και σε επίμαχο αποκλειστικό δημοσίευμα δια υπογραφής μου αποκάλυπτα στο Red Pepper News ποιο ακριβώς θα ήταν το colpo groso που ετοίμαζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Τότε ακόμα και το σχετικό δημοσίευμα των ΠΙΠΕΡΑΤΩΝ που επεσήμανε τον κίνδυνο… η ΝΔ να μην μπορεί να λειτουργήσει, με αποτέλεσμα να είναι στον «αέρα» ακόμη και η κάθοδος της στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, είχε θεωρηθεί υπερβολικό… Σήμερα κάθε άλλο παρά κινδυνολογικό είναι. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν θα μπορεί σε λίγο καιρό να πληρώνει ούτε τους λογαριασμούς της προς τις ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με τα όσα δρομολογούνταν από την ηγεσία της ΝΔ, υπό διερεύνηση, πλέον, είναι αν έχουν ήδη δολίως μεταφερθεί οι υπάλληλοι, τα περιουσιακά στοιχεία και τα όποια έσοδα του κόμματος εντέχνως στο ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής», πλην της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία αναπόφευκτα ούτως ή άλλως πηγαίνει κατευθείαν ολόκληρη για την αποπληρωμή ενός μόνο μέρους των δανεισμών της, καθώς αυτή από μόνη της δεν επαρκεί…

Ειδικά, όμως, όσον αφορά στο τι έγινε από την ημέρα των αποκαλύψεων μου στο RP.news και στα Piperata.gr μέχρι σήμερα που εκδόθηκε η επίμαχη απόφαση υπέρ της Πειραιώς είναι θέμα άμεσης διερεύνησης και ενδεχομένως παρέμβασης κάθε αρμόδιας αρχής και φυσικά του εισαγγελέα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, ήδη είναι εξαιρετικά ανήσυχος για τις εξελίξεις που έρχονται σε βάρος του κόμματος του και του ίδιου και, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr, ήδη έχει ζητήσει τη βοήθεια του κεντρικού τραπεζίτη. Μάλιστα, ήδη προ ολίγων ημερών τον συνάντησε σε ένα από τα πλέον κοσμικά (και ακριβά) εστιατόρια της Αθήνας, στο «Milos» του Χίλτον, προκειμένου να έχουν και το άλλοθι ότι αν ήθελαν κάτι να κρύψουν δεν θα έτρωγαν σε κοσμικό μέρος… 

Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, έρχονται δύσκολες μέρες στο Μοσχάτο, το οποίο ευαγγελιζόταν ότι έχει νοικοκυρέψει τα γαλάζια οικονομικά. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει, γιατί στον «γαλάζιο» προϋπολογισμό το χρέος έχει αυξηθεί κατά 25 εκατ. ευρώ περίπου, καθώς πέρυσι δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ για τόκους και ληξιπρόθεσμα προς τις τράπεζες που οφείλει. Ως εκ τούτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί και για αυτό στο στόχαστρο του Μαξίμου και δη του Πρωθυπουργού στις δημόσιες αντιπαραθέσεις που θα ακολουθήσουν με το εξής σκεπτικό: «μέχρι τώρα έλεγες ψέματα ότι νοικοκύρεψες το κόμμα σου και τώρα αξιώνεις να κάνεις κουμάντο στα δημόσια ταμεία;»!

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον θα επικεντρώνεται στο πως και οι άλλες τράπεζες θα διεκδικήσουν από τη ΝΔ τα θαλασσοδάνεια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ παρακάτω στα Piperata.gr το νέο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ και άκρως ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ δημοσίευμα:

ΟΛΗ η ΑΛΗΘΕΙΑ για το τι ισχύει με το ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ των τραπεζικών ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ της ΝΔ από την τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ!


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.