Κι ενώ πράγματι, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επιβεβαιώνει τη διαρροή στον Τύπου που κάνουν οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνάντηση που είχαν με τον αρχηγό της ΝΔ στη Βουλή, επουδενί όμως δέχεται ότι ο ίδιος έκανε αποδεκτή την πρόταση να είναι επικεφαλής του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου το 2019!

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr, πράγματι, μεταξύ άλλων ο Κυριάκος έθεσε στον πρώην πρόεδρο με πιεστικό τρόπο το ζήτημα αυτό. Από την πλευρά του ο  Μεϊμαράκης ζήτησε από τον Μητσοτάκη να του πει τι θα γίνει αν προηγηθούν οι βουλευτικές, σύμφωνα κιόλας με όσα δημοσίως υποστηρίζει… Παρότι λοιπόν οι επιτελείς της Πειραιώς επιμένουν να ισχυρίζονται με διαρροές ότι «η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη στο ευρωψηφοδέλτιο της οδού Πειραιώς θεωρείται κλειδωμένη, ακόμα και στην περίπτωση που οι βουλευτικές εκλογές προκηρυχθούν νωρίτερα από το Μάιο του 2019», επειδή ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έδωσε καθαρή απάντηση στον πρώην πρόεδρο του κόμματος, έγινε αποδέκτης της εξής ανταπάντησης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη: «άστο Κυριάκο να το ξαναδούμε αυτό, αναλόγως με τις εξελίξεις… Το ξανασυζητάμε». 

Η αλήθεια, εν τούτοις, όπως πληροφορούμαι είναι ότι, και μόνο με το άγχος και την αγωνία που βλέπει ο Μεϊμαράκης να έχουν οι σύμβουλοι και οι παρασύμβουλοι του Κυριάκου για να τον βγάλουν από τα πόδια τους και την ελληνική Βουλή, δεν καλοβλέπει το ενδεχόμενο αυτό… Μάλιστα, όλα αυτά τα λαμβάνει, εμμέσως πλην σαφώς εκβιαστικά, του στυλ «ή πας στην ευρωβουλή ή πηγαίνεις σπίτι σου»!

Έχω ξαναγράψει, άλλωστε, πως ο Βαγγέλης δεν έχει πρόβλημα να πάει σπίτι του, αν δεν είναι επικεφαλής του επικρατείας στις βουλευτικές εκλογές. Όμως, για να είναι επικεφαλής θα πρέπει να έχει συμφωνήσει με τον Κυριάκο και προς το ύφος και προς την ουσία της πολιτικής που θα ακολουθήσει από δω και πέρα η ΝΔ, πόσω μάλλον κατά την προεκλογική και μετεκλογική περίοδο.

Μην σας ξαναπώ τώρα και για την στρατηγική και την επικοινωνιακή τακτική που ζητάει να έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Με πολύ απλά λόγια, το πρόβλημα του Βαγγέλη δεν είναι οι θέσεις… (δηλαδή οι καρέκλες), αλλά οι θέσεις της ΝΔ. Και φυσικά τα πρόσωπα που θα υπηρετήσουν αυτή την πολιτική και επικοινωνιακή στρατηγική. Και ο νοών… νοείτω!

Επί του προκειμένου, κρατήστε ότι δεν έχει «κλειδώσει» καμία απολύτως υποψηφιότητα του πρώην προέδρου της ΝΔ… ειδικά για επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου! 


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.