Η επιβεβαίωση – καταγγελία έρχεται επί του παρόντος μέσα από σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, αλλά και την «ένοχη σιωπή» της Attica Bank, καθώς δεν έχει διαψεύσει το αποκλειστικό δημοσίευμα που ήρθε στο ΦΩΣ της δημοσιότητας διά χειρός μου: Θαλασσοδάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Οι Αμερικανοί ΑΠΑΙΤΟΥΝ από Attica Bank την ΑΜΕΣΗ και ολοσχερή ΕΞΟΦΛΗΣΗ τους!

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του RP.news, η διοίκηση της τράπεζας και το επικοινωνιακό της επιτελείο, προχωρούν σε αλλεπάλληλες έκτακτες συσκέψεις, προκειμένου αποφασίσουν το πως θα κινηθούν και θα απαντήσουν μετά τη θύελλα που ξεσήκωσε η εν λόγω αποκάλυψη μου μέσα από τα Piperata.gr, καθώς πρόκειται κατ’ ουσίαν για χρήματα που αφορούν όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, οι οποίοι έχουν υποστεί δυσβάσταχτα βάρη εξαιτίας των θαλασσοδανείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ειδικά μέσω των αλλεπάλληλων απαραίτητων ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών από τους δανειστές της χώρας. 

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη
Εκβιασμός σε ΝΔ ή «κόλπο» Μητσοτάκη-Στουρνάρα;

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, μιλώντας στα Piperata.gr χαρακτηρίζει την «τυχόν παραμονή Πανταλάκη» στη διοίκηση της Attica Bank ως «μέγα σκάνδαλο», καθώς σε δύο σχετικές ανακοινώσεις της, η τράπεζας, εκ των οποίων η μία ήταν προσωπικά του ιδίου, υπήρχε διαβεβαίωση ότι εκ παραδρομής είχαν συμπεριληφθεί τα θαλασσοδάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο πακέτο πώλησης «κόκκινων δανείων» και πως ήταν καθαρά στη δική της ευχέρεια η αντικατάσταση τους, για την οποία ισχυρίζονταν ότι είχε δρομολογηθεί κιόλας!

Φυσικά, αξίζει να τονιστεί ότι τα Piperata.gr, όπως διά υπογραφής μου το RP.news και διά χειρός μου η εφημερίδα «Documento», από τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2017 είχαν αποκαλύψει ολόκληρο το σχέδιο και το «κόλπο γκρόσο» του νυν προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου μέσω fund που θα εξαγόραζαν τα θαλασσοδάνεια σε μηδαμινή αξία (συγκριτικά με την ονομαστική τους) να διαγράψουν τα χρέη τους που ξεπερνούν συνολικά τα 400 εκατ. ευρώ!

H ερώτηση Νίκου Νικολόπουλου έχει ως ακολούθως:

Το φιάσκο της Attica Bank με τα θαλασσοδάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ έφερε πάλι στην επικαιρότητα ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με ερώτησή του προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη.
Το ασύστολο ψέμα της Attica Bank συνταράσσει το πολιτικό και τραπεζικό σκηνικό καθώς αποδείχθηκε ότι δεν ισχύει η διαβεβαίωση της Διοίκησης της Τράπεζας (Ρουμελιώτης, Πανταλάκης) περί μη πώλησης των δανείων σε Αμερικανικό fund!
Τα δάνεια ύψους 25 εκατ. ευρώ (20 της Ν.Δ. και 5 του ΠΑΣΟΚ) περιήλθαν στο fund, το οποίο μάλιστα απαιτεί την άμεση και ολοσχερή εξόφλησή τους!

Αναφερόμενος στην αποκαλυπτική εξέλιξη που έκαναν τα Piperata.gr, ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών και ανεξάρτητος βουλευτής, τονίζει:

«Δεν ξέρω αν πρόκειται περί αμέλειας ή αβλεψίας της Τράπεζας, που συνοδεύτηκε από τη διαβεβαίωση του Πρόεδρου της, Παναγιώτη Ρουμελιώτη ότι έδωσε εντολή για άμεση επιστροφή των δανείων στην διαχείριση της Attica.
Τα γεγονότα διαψεύδουν παταγωδώς τον κ. Ρουμελιώτη και διόλου απίθανο πίσω από την εκχώρηση των δανείων να βρίσκεται κάποιο σατανικό κόλπο, με το οποίο να επιχειρείται το «ξέπλυμα» των ποινικών ευθυνών για το σκάνδαλο των παράνομων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων των δύο κομμάτων.
Σε κάθε περίπτωση αν υπήρξε δόλος είναι κάτι που ελπίζω πως θα διερευνηθεί και θ’ αποκαλυφθεί η αλήθεια. Αντικειμενικά, πάντως, το Αμερικανικό fund έχει δυνατό εκχωρημένο «χαρτί» στα χέρια του με ό,τι τούτο μπορεί να σημαίνει σε εκβιαστικό επίπεδο- και ο νοών νοείτο».

Ακολούθως, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, επισημαίνει:

«Μας λέει η Ν.Δ. ότι έχει ρυθμίσει τα δάνειά της και την ίδια στιγμή δημοσιοποιείται ότι μόνο σε μια χρονιά έχει αυξηθεί ο δανεισμός της κατά 25 εκατ. ευρώ! Μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα.
Η Φώφη, από την άλλη πλευρά, «κυκλοφορεί» με δύο-τρία ΑΦΜ στην τραπεζική πιάτσα κι ουδείς μπαίνει στον κόπο να ελέγξει και ν΄ αποδώσει ευθύνες, γι’ αυτή την δόλια και σκανδαλώδη πρακτική, που επιτρέπει στο ΚΙΝ.ΑΛ. να συναλλάσσεται με το Κράτος και τις Τράπεζες, σαν ένας φερέγγυος και αξιόπιστος πελάτης.
Τι να πει κανείς… Ενώ ψεύδονται και δεν έχουν καμιά διάθεση να νοικοκυρέψουν τα κόμματά τους, θέλουν να νοικοκυρέψουν τον τόπο»!

Ολοκληρώνοντας, ο Νίκος Νικολόπουλος, υπογραμμίζει:

«Η Διοίκηση της Attica Bank δεν μου προξενεί εντύπωση που, παρά τις ψευδείς διαβεβαιώσεις της, δεν φιλοτιμείται να παραιτηθεί, αν και η αφερεγγυότητά της δεν έχει προηγούμενο.
Είναι, συνεπώς, υποχρέωση της Κυβέρνησης να ζητήσει παραιτήσεις. Οι αρμόδιοι Υπουργοί να σταματήσουν να νίπτουν χείρας. Γιατί κρατάνε Προέδρους, Διευθύνοντες Συμβούλους και μεγαλοστελέχη Τραπεζών στις θέσεις τους, όταν αποδεδειγμένα και επίτηδες κάνουν τα «στραβά μάτια» στις δανειακές υποχρεώσεις των κομμάτων;
Ας έχουν κατά νου τούτο: Στην καπιταλιστική Αμερική εκλήθη από το Κογκρέσο για κατάθεση μεγαλοστελέχους της General Motors και μετέβη με ένα από τα επτά λίαρς τζετ της πτωχευμένης εταιρείας. Και μόνον ο προκλητικός τρόπος της μετάβασής του ήταν αρκετός για να απολυθεί πάραυτα!
Εν τέλει, τι άλλη… προσφορά μπορούμε, για παράδειγμα, να αναμένουμε από τον κ. Πανταλάκη; Είτε στην Αγροτική Τράπεζα, είτε στην Attica Bank, την ίδια βεβαρυμμένη πορεία έχει ακολουθήσει. Ήδη έχει δεχθεί δύο «κόκκινες» κάρτες από τις Εισαγγελικές Αρχές και δεν ξέρω ποιο είναι αυτό το «αόρατο χέρι» που του δίνει συγχωροχάρτι για να παραμένει στην Attica… Αυτός και πολλοί ακόμη «λερωμένοι» χαρτογιακάδες του «σάπιο» τραπεζικού μας συστήματος…».


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.