Κι ενώ η ΝΔ χρωστάει στις τράπεζες και κατ’ επέκταση στους Έλληνες φορολογούμενους, ελέω μνημονιακών ανακεφαλαιοποιήσεων, πάνω από 210 εκατ. ευρώ, ο στενός συνεργάτης και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης, φέρεται μαζί με τον υιό Σιούφα να έχουν καταθέσει αίτηση για άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων. 

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Μάλιστα, πηγή μέσα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  υποστηρίζει ότι έχει ήδη παραχωρηθεί η άδεια αυτή από την ΤτΕ και τον Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να συμμετέχει η εταιρεία των Δημητριάδη – Σιούφα σε ξένα fund που θα αγοράζουν κόκκινα δάνεια!

Θα πει κανείς και που είναι το μεμπτό; Ποιο είναι το σκάνδαλο και το ζήτημα ηθικής τάξης; Από τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2017 έχω αποκαλύψει το «κόλπο γκρόσο» που επιθυμεί διακαώς να στήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη βοήθεια του κεντρικού Έλληνα τραπεζίτη, καθώς και άλλων παραγόντων, εγχώριων και διεθνών, προκειμένου τα κόκκινα δάνεια της ΝΔ να πουληθούν σε ξένα funds στο 5% (μόνο!) της ονομαστικής αξίας τους και μετά η ΝΔ σιωπηρά να τα εξοφλήσει λίγο πιο πάνω από την εξαγορά τους.

Με λίγα λόγια, από τη στιγμή που η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους θεσμούς δεν έχει ακόμη απαγορεύσει την πώληση των δανείων αυτών, έτσι όπως δεσμεύθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν αποκάλυπτα το κόλπο Μητσοτάκη (ΔΕΘ, Σεπτέμβριο 2017), είναι ζήτημα αν η ΝΔ τελικά θα αποπληρώσει (και με ποιον τρόπο και σε πόσα χρόνια) ένα ποσό περί τα 15 εκατ. ευρώ (λίγο πιο πάνω από την πώληση των κόκκινων δανείων της), αντί 210 εκατ. ευρώ που χρωστάει στην πραγματικότητα σήμερα!

Αν λοιπόν αληθεύει ότι ο στενός συνεργάτης και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, μαζί με τον υιό του «γαλάζιου» πρώην προέδρου της Βουλής, Μάριο Σιούφα, έχουν εξασφαλίσει άδεια για να συμμετέχουν σε σχήματα αγοράς και διαχείρισης κόκκινων δανείων, τότε, αν μη τι άλλο, υπάρχει τεράστιο ζήτημα ηθικής τάξης, για το οποίο ευθύνη πλέον έχει και η παρούσα κυβέρνηση. Διότι είναι απορίας άξιον πως ακόμη δεν έχει φροντίσει να απαγορευθεί η πώληση των «αμαρτωλών» κομματικών δανείων.

Όπως τεράστιο ζήτημα θα είναι η αδειοδότηση της εταιρείας αυτής των Δημητριάδη – Σιούφα από την Τράπεζα της Ελλάδας, όπου διοικητής ως γνωστόν είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, με τον οποίο ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, συναντιέται συχνά, φανερά αλλά και κρυφά… 

Και όλα αυτά, την ώρα που τα Piperata.gr προ ημερών αποκάλυψαν ότι κατά περίεργο τρόπο το αμερικανικό fund, το οποίο εξαγόρασε από την Attica Bank το πακέτο των κόκκινων δανείων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ύψους 25 εκατ. ευρώ, αρνείται να το ανταλλάξει με κάποιο άλλο, ίσως και λιγότερο επισφαλές, ενώ αξιώνει και την άμεση ολοσχερή εξόφληση του. Όχι από τα κόμματα, αλλά από την Attica Bank, η οποία υπό το βάρος του δημοσιογραφικού και κοινοβουλευτικού ελέγχου, καθώς και της κοινής γνώμης, ζητά τα χαρτοφυλάκια των συγκεκριμένων δανείων να της επιστραφούν.

Να σημειωθεί δε ότι, όπως είναι σε θέση να πληροφορούνται τα Piperata.gr, η επίμαχη εταιρεία φέρεται προ δύο μόλις μηνών να συμμετείχε σε ξένο σχήμα που αγόρασε ένα σημαντικό πακέτο κόκκινων δανείων από την τράπεζα Πειραιώς. Από την τράπεζα, δηλαδή, που, όπως αποκάλυψα, η ΝΔ έχασε προσφάτως αγωγή, ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, και, η οποία παρά τις «γαλάζιες» διαρροές… προσωρινά είναι εκτελεστή! Στην ίδια τράπεζα είναι που χρωστά συνολικά πάμπολλες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται περί δρομολόγησης τής «έντεχνης διαγραφής» τού χρέους της…    

 


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.