Την ώρα που οι πληροφορίες όλο και επιβεβαιώνονται ότι ο Γιώργος Πατούλης σε νέα συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «κλείδωσε» για υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, εξασφαλίζοντας την υποστήριξη της ΝΔ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Ανδρεάς Παχατουρίδης «έριξε τον κύβο» και ενημέρωσε το στενό του επιτελείο στο δήμο Περιστερίου ότι θα είναι σίγουρα υποψήφιος για την Περιφέρεια του λεκανοπεδίου!

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Όπως είναι σε θέση να πληροφορούνται τα Piperata.gr ο Ανδρέας Παχατουρίδης δεν ενδιαφέρεται διόλου για τη στάση που θα κρατήσει η ηγεσία της ΝΔ, καθώς θεωρεί ότι έχει ούτως ή άλλως διείσδυση σε αυτοδιοικητικές δυνάμεις που με τον έναν ή άλλο τρόπο συνδέονται σχεδόν με όλα τα κόμματα.

Με λίγα λόγια, θέτει τον εαυτό του υπό την κρίση όλων των τοπικών κοινωνιών που διοικητικά ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής ως μία υπερκομματική υποψηφιότητα, η οποία, όμως, δεν αποκλείεται τελικά να υποστηριχθεί υπογείως από την Κουμουνδούρου, ειδικά σε περίπτωση δεύτερου γύρου.

Να θυμίσω ότι από τον χώρο αυτό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που ξεκίνησε κάποτε ως υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, λαμβάνοντας τότε και την υποστήριξη της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, κι έτσι κατόρθωσε τότε και νίκησε τον «ανίκητο» πράσινο δήμαρχο. Ανασταλτικός παράγοντας για να λάβει φανερή υποστήριξη ειδικά σε πρώτη φάση είναι το γεγονός ότι έχει επικριθεί στο πρόσφατο παρελθόν από την Κουμουνδούρου.

Στο μεταξύ, το βέβαιο είναι ότι θα στηριχθεί ένθερμα από τους Πάνο Καμμένο και Κατερίνα Παπακώστα, που ως γνωστόν έχουν πολύ μεγάλη απήχηση στη Β’ Αθηνών, ως μάχιμοι βουλευτές αυτής της εκλογικής περιφέρειας.

Παρ’ ότι όλα έδειχναν, λοιπόν, ότι η μάχη στο εσωτερικό της ΝΔ θα δινόταν μεταξύ του Γιώργου Πατούλη και του Ανδρέα Παχατουρίδη, τον οποίο μεν πρώτο έσπρωξαν στην Περιφέρεια οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Ντόρα Μπακογιάννη, τον δε δεύτερο παρότρυνε ο Νικήτας Κακλαμάνης, μαζί με δυνάμεις αποστασιοποιημένων από την Πειραιώς «καραμανλικών», παρασκήνιο που στο φως έφεραν τα Piperata.gr με αποκλειστικά δημοσιεύματα, τελικά, ο δήμαρχος Αμαρουσίου έχει λάβει τη διαβεβαίωση του Μητσοτάκη για το «γαλάζιο» χρίσμα και ο δήμαρχος Περιστερίου αποφασίζει να συγκρουστεί μαζί του για να κερδίσει τον θώκο ως επιτυχημένος και ευρύτερα συναινετικός αυτοδιοικητικός άρχων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, για την τελική απόφαση του Ανδρέα Παχατουρίδη, φέρεται να έχει παίξει ρόλο η παρασκηνιακή παρότρυνση του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου, προκειμένου, ως μια επιτυχημένη προσωπικότητα στο χώρο της αυτοδιοίκησης να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών. Φυσικά, καταλυτικές δείχνουν και οι εξαιρετικές σχέσεις που ο δήμαρχος Περιστερίου διατηρεί με πάμπολλους «καραμανλικούς» που πλέον έχουν αυτονομηθεί από τη ΝΔ και υποστηρίζουν τόσο τους ΑΝ.ΕΛ. όσο και το Ν.Ε.Ο., των Καμμένου – Παπακώστα, αντίστοιχα.

 


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.