Για τρίτη φορά καλείται να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας σχετικά με το αν θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Κι αυτό γιατί ο εισαγγελέας Εφετών Στ. Κωσταρέλος ζητά να παραπεμφθεί σε δίκη ως κατηγορούμενος για το αδίκημα της ψευδούς βεβαιώσεως σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, που είχε ως αποτέλεσμα την είσοδο της χώρας στα Μνημόνια.

Από την πλευρά του, ο πρώην επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής υποστηρίζει μέσω των συνηγόρων του, πως δεν έχουν ληφθεί υπόψη σημαντικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων και έγγραφο της Eurostat που επιβεβαιώνει ότι τα επίμαχα στοιχεία για το 2009 ελήφθησαν και υπολογίστηκαν με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες, όπως συμβαίνει και σήμερα.

Να σημειωθεί ότι για τη δικογραφία, που στηρίζεται στις καταγγελίες των μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά και Νικόλαου Λογοθέτη, έχουν ήδη εκδοθεί δύο βουλεύματα, με τα οποία το αρμόδιο συμβούλιο είχε αποφανθεί για την απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου. Αντίστοιχες, όμως, ήταν και οι αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο, που επαναφέρουν την υπόθεση στο ίδιο σημείο.

Έτσι, για μία ακόμη φορά, ίσως την τρίτη και φαρμακερή για τον Γεωργίου, το Συμβούλιο Εφετών καλείται να αποφανθεί αν τελικώς θα καθίσει στο εδώλιο αντιμέτωπος με κακούργημα!


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.