Στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr, έχουν μπει εκτός από την οικογένεια Κουτσολιούτσου και οι άλλοι βασικοί μέτοχοι της Folli Follie, καθώς και οι ανάδοχοι των «αμαρτωλών» ομολογιακών δανείων, αλλά και των χρηματιστηριακών εταιρειών που προώθησαν το ομολογιακό δάνειο της εταιρείας.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Ακόμη διερευνώνται και οι διαχειριστές επενδυτικών κεφαλαίων, καθώς και διοικήσεις τραπεζών που χορηγήσαν δάνεια στην Folli Follie, οι οποίες όφειλαν να ελέγχουν τους ισολογισμούς της εταιρείας.

Μπορεί λοιπόν οι λογιστικές αλχημείες της οικογένειας Κουτσολιούτσου να είναι στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών, ωστόσο, η έρευνα της Δικαιοσύνης εστιάζεται και στην πλημμελή εποπτεία που επέδειξε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από το 2001 έως και σήμερα στην Folli Follie. Διερευνάται όμως και ο ρόλος μεγάλης χρηματιστηριακής εταιρείας για την οποία έχουμε κάνει σημαντικές αποκαλύψεις, σχετικά με καταγγελίες μαρτύρων (πρώην υπαλλήλων) που έφθασαν κατά αποκλειστικότητα στα Piperata.gr και στο RP.news, για τις οποίες είχαν το θράσος να μάς κάνουν οι καταγγελόμενοι και μήνυση, χωρίς να απαντούν για την «ταμπακιέρα»… Θα επανέλθω δριμύτερος και αποκαλυπτικότερος επ’ αυτού!

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης αναζητεί σοβαρές ευθύνες σε εποπτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς για όσα με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται να εξελίσσονταν στην εταιρεία τουλάχιστον από το 2001. Στο επίκεντρο του ελέγχου αυτού βρίσκεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία εκ των πραγμάτων προκύπτει πως δεν άσκησε τον εποπτικό της ρόλο. Μάλιστα, όπως έχουν αποκαλύψει τα Piperata.gr και το RP.news, παρότι υπήρξαν καταγγελίες που σχετίζονται με χρηματιστηριακή εταιρεία, η Επιτροπή έδειξε σοβαρή έως και περίεργη αδυναμία…

Άλλωστε, το βούλευμα με το οποίο διατάχθηκε η δέσμευση των λογαριασμών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, κι ακόμη τεσσάρων μελών του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie, δείχνει ότι υπάρχουν ενδείξεις για αλλοιωμένα στοιχεία τουλάχιστον 15 χρόνια πριν σε σχέση με την οικονομική κατάστασή της.

Το γεγονός αυτό εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσο λειτουργούσαν όλα αυτά τα χρόνια οι αρμόδιοι εποπτικοί μηχανισμοί, όπως η Λογιστική Τυποποίησης και Ελέγχων, η οποία ελέγχει τους ισολογισμούς των εισηγμένων εταιρειών.


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.