Το σκάνδαλο με τα POS και τις «χρυσές βίζες» αποδεικνύεται σε Λερναία Ύδρα για το τραπεζικό σύστημα της χώρας, με την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών να θεωρείται επιβεβλημένη.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Μετά τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας φαίνεται πως στην κομπίνα με τις χρυσές βίζες δεν συμμετείχαν μόνο στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Piperata.gr,  στο κόλπο με τα ακίνητα φέρονται να εμπλέκονται και στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, πληροφορίες όμως που μπορούν να εξακριβωθούν μόνο με την παρέμβαση Εισαγγελέα.

Το θέμα με την απάτη λαμβάνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις και προκαλεί μία πλειάδα ερωτημάτων για όλα αυτά τα ακίνητα που πουλήθηκαν σε Κινέζους που ήθελαν να βγάλουν εύκολα τα χρήματά τους από τη χώρα τους.

Τη στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες δεν δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο προς τους πολίτες και καθημερινά βγάζουν στο «σφυρί» δεκάδες ακίνητων πολιτών που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, εκείνη ακριβώς τη στιγμή στελέχη τραπεζών «μοιράζουν» έναντι αδράς αμοιβής σπίτια σε Κινέζους.

Τυχαίο; Μπορεί ναι… αλλά το σίγουρο είναι πως οι εισαγγελικές αρχές θα πρέπει να ερευνήσουν τόσο τις δαιδαλώδες διαδρομές της κομπίνας, αλλά πλέον και τι είδους σπίτια πουλούσαν στους Κινέζους. Ήταν απλά ακίνητα ή ήταν ακίνητα που οι εμπλεκόμενες τράπεζες είχαν στην κατοχή τους από τους πλειστηριασμούς.

Στη δεύτερη περίπτωση πάντως θα αποδειχθεί με τον πλέον δυσώδη τρόπο, γιατί οι τράπεζες δεν εξυπηρετούσαν τους πολίτες με τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια και τους οδηγούσαν στους πλειστηριασμούς.

Για τα «χρυσά» χρήματα των Κινέζων.


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.