Η τελευταία σελίδα της δικαστικής απόφασης που καταδικάζει την Νέα Δημοκρατία να πληρώσει άμεσα μαζί με τους τόκους περίπου 30 εκατ. ευρώ έναντι συνολικής έντοκης οφειλής 150-160 εκατ. ευρώ, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως την αποκάλυψη που είχαν κάνει τα Piperata.gr από τις 3 Σεπτεμβρίου 2018.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Ο κ. Πάνος Καμμένος, μάλιστα, μετά τη διαρροή που έκανε μέσω twitter, προέβη και σε σχετική δήλωση, σύμφωνα με την οποία εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει και τη δια χειρός μου αποκάλυψη μέσα από το Red Pepper News (www.RP.news) και τα Piperata.gr σχετικά με το «κόλπο γκρόσο» του Κυριάκου Μητσοτάκη να εξαγοράσει τα θαλασσοδάνεια του κόμματος του, μόλις στο 5% – 15% της ονομαστικής αξίας τους, μέσω fund , συμφερόντων επιχειρηματικών κύκλων που μπορεί να επηρεάζει με τον έναν ή άλλο τρόπο… 

Σύμφωνα δε με καλά πληροφορημένες πηγές και πρόσφατο σχετικό αποκλειστικό δημοσίευμα μου (μέσα από εδώ, τα Piperata.gr), η Νέα Δημοκρατία και η ηγεσία της σε συνεργασία με πολύ γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας που πλέον συνεργάζεται και με στενό συνεργάτη-συγγενή του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχειρεί να συγκροτήσει ένα Fund, το οποίο στη συνέχεια θα είναι αυτό που κατά κύριο λόγο θα εξαγοράσει από την επίμαχη τράπεζα τα οφειλόμενα έναντι ευτελούς αντιτίμου, όπως άλλωστε ακόμη προβλέπεται πλέον από τις πρόσφατες ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια», καθώς η κυβέρνηση δεν το έχει απαγορεύσει!

Την ίδια ώρα, η Πειραιώς, που ακόμη δεν έχει εκτελέσει την εν λόγω απόφαση, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα της τράπεζας και του δημοσίου (καθώς πρόκειται για ανακεφαλαιοποιημένα χρήματα που έχουν επιβαρύνει το κράτος και τους Έλληνες), παρότι έχει καταβάλει το απαιτούμενο παράβολο ύψους 1 εκατ. ευρώ για το σκοπό αυτό, προτιμά να διαπράττει «καραμπινάτη» απιστία, προκαλώντας τους Έλληνες φορολογούμενους και το περί δικαίου αίσθημα, καθώς προβαίνει σε εκτελέσεις αποφάσεων κατά άλλων -απλών- πολιτών και επιχειρηματιών, οι οποίοι καθημερινά χάνουν ολόκληρες περιουσίες, επιχειρήσεις και κατοικίες, εξαιτίας μιας χώρας που «πτώχευσε» ελέω του παλαιού πολιτικού προσωπικού, της διαπλοκής και των μιζών!

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, αν δεν υποκρύπτεται απίστευτη διαπλοκή, σίγουρα έχει να κάνει με δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζει η εν λόγω τράπεζα και όχι μόνο… Να σημειωθεί ότι και το κόμμα της ΝΔ αν βρεθεί στη θέση να του κατασχεθούν (ειδικά αυτή τη στιγμή) οι τραπεζικοί λογαριασμοί, θα αναγκαστεί και να συντριβεί εκλογικά και να βάλει «λουκέτο»!

Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr, υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις που κατ’ ανεξήγητο τρόπο, η τράπεζα Πειραιώς δεν αποδέχεται εξαιρετικές προτάσεις για ρυθμίσεις δανείων, που είναι σαφώς προς τον συμφέρον της και προτιμά να βγάζει σε πλειστηριασμό ακίνητα – φιλέτα… με αποτέλεσμα οι ιδιώτες να καταστρέφονται ολοσχερώς και οι εταιρείες να εξωθούνται με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη καταστροφή και πτώχευση. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που ασχολούνται με τα τραπεζικά, οι ανωτέρω πράξεις αποτελούν τεκμηριωμένη απιστία και σίγουρα κινούνται σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, καθώς οι τράπεζες και δη η Πειραιώς με τη μέθοδο αυτή εξασφαλίζει πολύ λιγότερα χρήματα, ενώ αποσπά στην κατοχή της ακίνητα τα οποία έχει αδυναμία να διαχειριστεί επαρκώς, δηλαδή να τα εκμεταλλευθεί (μισθώνοντας τα ή πουλώντας τα), προκειμένου να αποζημιωθεί στο ύψος των αναλογούντων δανεισμών που είχε εκχωρήσει.

Να σημειωθεί πως στελέχη διοικήσεων κι άλλων συστημικών τραπεζών διαπράττουν παρόμοια αδικήματα, μάλλον όχι με το αζημίωτο… 

Για όσους δε σπεύσουν εκ νέου να κάνουν λόγο περί δικαιώματος έφεσης, ας συμβουλευτούν πρώτα κάποιο σοβαρό νομικό γραφείο που έχει γνώσει και εμπειρία στα τραπεζικά, άλλως ας ανατρέξουν στα τεκμηριωμένα προηγούμενα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα που έχουν κάνει τα Piperata.gr και συνάμα ας αναζητήσουν το γιατί δεν έχει κοινοποιηθεί από την τράπεζα Πειραιώς η εν λόγω δικαστική απόφαση-«κόλαση»  στη ΝΔ, ακόμη!


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.