Την επομένη ενός κακού, πολύ κακού μαντάτου, που ήρθε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, το οποίο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό, διότι δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί, αλλά προφανώς πλέον το έχει πληροφορηθεί ο ίδιος, καθώς έχει τον τρόπο να τα μαθαίνει αυτά… τα ΜΜΕ της ιδιοκτησίας του ή και της επιρροής του, «αισθάνθηκαν» την ανάγκη σύσσωμα να θριαμβολογήσουν, ισχυριζόμενα -παραπλανητικώς- ότι ο Γουίλμπουρ Ρος (υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ) έκανε στρατηγικής σημασίας συμμαχία-συμφωνία με τον Έλληνα εφοπλιστή και… επομένως καθίσταται άτρωτος έναντι της κυβέρνησης και της ελληνικής δικαιοσύνης.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Γιατί άραγε να θελήσουν να κάνουν τόσο θόρυβο, όμως, χρησιμοποιώντας «fake βαθυστόχαστες αναλύσεις», αναφερόμενα σε μια εξέλιξη που ακόμη καλά – καλά δεν έχει πάρει «σάρκα και οστά»; Για συμφωνία που θα υλοποιηθεί… Και μάλιστα, με τον τρόπο που παρουσιάστηκε, να κινδυνεύει ακόμη και να «καεί»…

Γιατί άραγε σύσσωμος, ο «επικοινωνιακός στρατός» -στον οποίο συμπεριλαμβάνω και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς και τα αμέτρητα «γαλάζια τρολ» των social media-, ένιωσε την ανάγκη να δημιουργηθούν -λαθεμένες- εντυπώσεις; Πως τάχα μου, από αυτή τη συμμαχία, αποδεικνύεται ότι είναι αθώος για το «Noor1», πως δεν ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να απειληθεί η ζωή μου και να γίνει η αρπαγή μου από το Hilton (για να μη βγει το πόρισμα Τζίβα), πως θα αθωωθεί και για την υπόθεση των στημένων, κι άλλα τέτοια πολλά. Μέχρι που είπαν ότι, ξεχάστε πλέον το «Novartis gate», καθώς οι ΗΠΑ θα παγώσουν τις αποκαλύψεις, γιατί ο Μαρινάκης θα «καθαρίσει» υπέρ της ΝΔ και του ΚΙΝ.ΑΛ., μέσω Ρος!

Κατ’ αρχάς, σε επόμενο άρθρο-δημοσίευμα θα μπω στον πειρασμό να σας κάνω τη βαθύτερη ανάλυση των γεγονότων, των πραγματικών και όχι των fake, όπου θα εξηγώ και την ανάγκη αυτή που αισθάνθηκαν και το γιατί… πλέον είναι πολύ πιθανό να «έκαψαν» την επιχειρηματική συμμετοχή του εν λόγω εφοπλιστή.

Προς τον παρόν, θα αρκεστώ να αναλύσω τη διάψευση – «σφαλιάρα», που έφαγαν άπαντες, διά χειρός του Αμερικανού Πρέσβη, όταν σχολίασε μία από τις διθυραμβικές και προκλητικές αναρτήσεις στο Twitter του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Τι ώρα έκανε σήμερα την ανάρτηση του αυτή ο Άδωνις; Στις 10:29πμ. Αμέσως μετά απάντησε ο κύριος Πάιατ (ήταν το πρώτο σχόλιο και μάλιστα με τρόπο σαφή αλλά και ατιμωτικό για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ). Πόσες ώρες διαφορά έχουμε με την Ουάσιγκτον; Επτά. Δηλαδή εκείνη την ώρα στις ΗΠΑ ήταν… μαύρα μεσάνυχτα! Άπαντες βρίσκονταν στον έβδομο ουρανό… Τι σημαίνει αυτό; Ό,τι από την προηγούμενη ημέρα, με το που τα ΜΜΕ και οι λοιποί προστάτες του κυρίου Μαρινάκη έλεγαν και έγραφαν άρες, μάρες, κουκουνάρες… ο Τζέφρι Πάιατ είχε ήδη κάνει τις υπερατλαντικές διαβουλεύσεις του (όχι εκείνη τη στιγμή, ώρα ΗΠΑ 03:30) και είχε ήδη λάβει εντολή να βρει τον τρόπο και την αφορμή να διαψεύσει τις αρλούμπες των γαλάζιων φερέφωνων! Όπερ και εγένετο. Ο Άδωνις προσφέρθηκε, ως συνήθως, για αυτό…

Να θυμίσω ότι, ο λαλίστατος αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο κύριος Γεωργιάδης, δεν έχει τολμήσει από τις 25 Μαρτίου 2018 όπου «έσκασε» η δημόσια καταγγελία-«βόμβα» για το τι βίωσα ως δημοσιογράφος από τους μπράβους του Μαρινάκη στο Hilton και στα γραφεία της εφημερίδας «axia news» (ευρύτερων συμφερόντων του εφοπλιστή-μιντιάρχη) έως και σήμερα: Να μας πει αν ο εν λόγω εφοπλιστής δικαιούται να έχει ασυλία και ασυδοσία. Αν πρέπει να αισθάνεται και να λειτουργεί ως κράτος εν κράτη. Αν είναι ο απόλυτος άρχων που άπαντες θα πρέπει να προσκυνάνε. Να υποτάσσονται. Αν έχει το δικαίωμα, κατά τη γνώμη του, αλλά και σύμφωνα με τη θέση του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία παρεμπιπτόντως δεν έχουμε επίσης ακούσει έως τώρα, ο κύριος αυτός να χρησιμοποιεί μπράβους για να απειλεί και να αρπάζει δημοσιογράφους (και όχι μόνο), προκειμένου να μη γράφεται και να μη λέγεται τίποτα σε βάρος του, τίποτα σε βάρος των κουμπάρων του, ακόμη και αν είναι αλήθεια, αποκλειστικά, αποκαλυπτικά και εν τέλει επιβεβαιωμένα!

Ακόμη και πρόσφατα, σε ανάρτηση του για τον Ρουβίκωνα, παρότι προκλήθηκε δημοσίως (μέσω twitter και σχετικού δημοσιεύματος μου, εδώ στα Piperata.gr), να μας πει αν ο Μαρινάκης και οι μπράβοι του, θεωρεί πως πρέπει να είναι υπεράνω της Δημοκρατίας και της Ελευθεροτυπίας, ο κύριος Γεωργιάδης κρύφθηκε… Λούφαξε! Και τώρα, βιάστηκε να θριαμβολογήσει, προκειμένου να λάβει τα εύσημα από το «αφεντικό». Από τον πραγματικό αρχηγό του! Αλλά τελικά τον έκραξε με αυστηρότητα ο… Τζέφρι Πάιτ, δίνοντας του ίσως και την πιο απαξιωτική, ατιμωτική απάντηση που θα μπορούσε να του δώσει δημοσίως ένας διπλωμάτης! Πόσω μάλλον ένας Αμερικανός πρέσβης: «The headlines are wrong my friend»… Και φυσικά δεν είναι φίλοι! Γνωστοί είναι… φίλοι δεν είναι!

Ο Άδωνις, όμως, που καθημερινά κορδώνει για το ότι είναι φίλος του (αν μη τι άλλο) ο Μαρινάκης, τι θα λέει σε λίγες εβδομάδες; Τότε που θα «σκάει» η αλήθεια, η οποία ενίοτε είναι και πικρή και ατιμωτική για αυτόν που ευελπιστεί ότι, προσφέροντας 1,68 δις, αντί μόλις 80 εκατομμυρίων ευρώ, μπορεί να αποκτά παγκόσμια ασυλία;

Για την ιστορία, αν υλοποιηθεί η περιβόητη συμφωνία, το περιεχόμενο εν πολλοίς έχει ως εξής:

  1.  Η Capital Product Partners (CPLP) του Βαγγέλη Μαρινάκη εισφέρει 25 από τα 37 πλοία της σε νέα εταιρεία, η οποία θα συγχωνευθεί με την Diamond S Shipping (DSS) – ναυτιλιακή εταιρεία που ελέγχεται από τον όμιλο του Αμερικανού υπουργού.
  2. Στη νέα αυτή εταιρεία, ο Έλληνας εφοπλιστής θα έχει μόνον 5%!
  3. Η WL Ross & Co θα έχει 24% και η First Reserve 20%.
  4. Στο ΔΣ δεν εκπροσωπείται η εταιρεία του εν λόγω Έλληνα εφοπλιστή.

Έτσι ο όμιλος του Αμερικανού υπουργού θα έχει τον απόλυτο έλεγχο στη νέα εταιρεία, καθώς το υπόλοιπο ποσοστό μετοχών θα είναι διασκορπισμένο σε μικρομετόχους και  επενδυτές του χρηματιστηρίου.

 

 

 


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.