Είναι χιλιάδες τα τηλεγραφήματα διπλωματών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν παραβιαστεί τα τελευταία χρόνια από χάκερς, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα των New York Times!

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Η παραβίαση ανακαλύφθηκε από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Area 1. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι δεν έχουν επηρεαστεί απόρρητες και μυστικές πληροφορίες από αυτή.

Όπως δήλωσε ένας ειδικός, οι μέθοδοι που χρησιμοποίησαν οι χάκερς, ήταν παρόμοιες με εκείνες που είχε χρησιμοποιήσει ο κινεζικός στρατός στο παρελθόν.

«Μετά από μια δεκαετία εμπειρίας στην αντιμετώπιση κινεζικών κυβερνοεπιθέσεων, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι παραβιάσεις συνδέονται με την κινεζική κυβέρνηση», πρόσθεσε ο εν λόγω ειδικός.

Στα τηλεγραφήματα που παραβιάστηκαν περιλαμβάνεται και συνομιλία, στην οποία διπλωμάτες περιγράφουν ως επιτυχημένη τη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν τον περασμένο Ιούλιο.

Σε ένα άλλο μήνυμα, δίνονται λεπτομέρειες από μια ιδιωτική συνάντηση μεταξύ του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ με Ευρωπαίους αξιωματούχους, το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Σε αυτή ακούγεται ο Κινέζος πρόεδρος να λέει ότι η Κίνα «δεν θα υπέκυπτε σε εκφοβισμό» από την Ουάσιγκτον, «ακόμα και αν ένας εμπορικός πόλεμος τους επηρέαζε όλους».

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω αντανακλούν και μια ομιλία που είχε δώσει ο Κινέζος πρόεδρος, στην οποία ανέφερε ότι «κανένας δεν είναι σε θέση να υποδείξει στον κινεζικό λαό τι πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει».

Από την παραβίαση έχουν επηρεαστεί και άλλοι θεσμοί, ανάμεσά τους και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι έκτοτε έχουν τεθεί σε επιφυλακή, μεταδίδει το BBC.


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.