Τελικά τα νούμερα δεν λένε ποτέ ψέματα. Ένα σοβαρό και άκρως σημειολογικό παραλειπόμενο από το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πέρασε στα ψιλά, είναι ότι μόνο το 30% των συνέδρων δεν ψήφισε για την Κεντρική Επιτροπή!

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Από που φαίνεται αυτό. Μα φυσικά από τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία από τους 2797 συνέδρους, τα έγκυρα ψηφοδέλτια για την κεντρική επιτροπή είναι μόλις 1834. Βρέθηκαν 2 λευκά και 19 άκυρα. Δηλαδή, δεν ψήφισαν 932 σύνεδροι!

Βέβαια εδώ μπαίνει το βασικότερο ερώτημα. Για ποιο λόγο οι σύνεδροι δεν ψήφισαν τα μέλη που πρόκειται να στελεχώσουν το ανώτατο όργανο του κόμματός τους;

Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι οι μη ψηφίσαντες ανήκουν στην «σαμαρική» πτέρυγα που δυσφορεί για τα τελευταία «ανοίγματα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αυτό προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Δεν αποκλείεται όμως να είναι καραμανλικοί ή και ντορικοί, που αμφότεροι δυσφορούν με την συνδιοίκηση που έχει ο Μητσοτάκης με τον Σαμαρά και τους ακροδεξιούς (βλ. Γεωργιάδη-Βορίδη). 

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα δόθηκαν στην δημοσιότητα χωρίς πιο πριν να έχουν ενημερωθεί ούτε ο Γραμματέας του κόμματος(!), ούτε ο Πρόεδρος του Συνεδρίου(!), όπως άλλωστε είθισται.

Ακολουθεί μία άκρως αποκαλυπτική ανάρτηση-ανάλυση από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος δεν ανήκει πλέον στη ΝΔ του Μητσοτάκη ελέω ακροδεξιάς κυριαρχίας, σαμαρικής ρητορικής και σημιτικής στροφής… 

Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πέτυχε κι αυτό: Συμβαίνει για πρώτη φορά στην 40ετή πορεία της γαλάζιας κεντροδεξιάς παράταξης το 30% των συνέδρων να απέχει από ψηφοφορία!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.