Επειδή σε αυτή τη χώρα, το καθεστώς που μας οδήγησε σε χρεωκοπία και μνημόνια, το καθεστώς της αδιαφάνειας, της διαπλοκής, της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος και των ευρωπαϊκών κονδυλίων, της μίζας και της διαφθοράς σε κάθε τομέα και επίπεδο, έχει το θράσος να θέλει να μας τρελάνει κιόλας, συνεχίζοντας να κουνά το δάχτυλο και να επαναδιεκδικεί την επιστροφή του στην εξουσία, τα Piperata.gr θα κάνουν ένα «στριπτίζ» αλήθειας στον γαλαζοπράσινο προστατευόμενο καθηγητή. 

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Κατ’ αρχάς να σημειωθεί ότι ο κ. Νίκος Μανιαδάκης προσήλθε μόνος του και ζήτησε να μπει σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα. Το έκανε αυτοβούλως και το επιβεβαιώνει και ο ίδιος αυτό. Τι σημαίνει προστατευόμενος μάρτυρας; «Γνωρίζω και μπορώ να το αποδείξω ότι υπάρχει σκάνδαλο, πως υπάρχουν ένοχοι και πως μπορώ να τους υποδείξω. Να τους καταγγείλω». Αυτό σημαίνει. Τι έκανε ο κ. Μανιαδάκης όταν έγινε αποδεκτό το αίτημα του, χωρίς να του ζητήσει κανείς να είναι μάρτυρας; Τι δήλωσε από μόνος του στις καταθέσεις του, τις οποίες και υπέγραψε και μέχρι πρότινος δεν διέψευδε; Ή μήπως τώρα θέλει να τις αλλάξει; Δεν νομίζω!

Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά τι έχει ισχυριστεί ο κ. Νίκος Μανιαδάκης, ο πρώην ειδικός -άτυπος- σύμβουλος των πάλαι ποτέ «γαλάζιων» υπουργών Υγείας, Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη.

Να σημειωθεί δε ότι, τα Piperata.gr επιβεβαιώνονται και για το αποκλειστικό ρεπορτάζ που είχαν δημοσιεύσει στις 14 Φεβρουαρίου 2018 (διαβάστε ΕΔΩ), βάση του οποίου ο στενότατος συνεργάτης του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη, έβγαζε από το κάδρο τον «κολλητό» του… και αυτοβούλως έκαιγε τους κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη, Λοβέρδο & ΣΙΑ.

Εν πολλοίς, ο κ. Μανιαδάκης όταν μπήκε σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, καθώς δεν είχαν προκύψει στοιχεία εναντίον του -όπως αποκάλυψαν τα Piperata.gr αυτό συνέβη τον Αύγουστο 2018-, είχε πει τα εξής:

 • Ότι ο πρώην Υφυπουργός Υγείας κ. Σαλμάς είχε ειδικό ρόλο στην τιμολόγηση φαρμάκων, ξεχωριστό γραφείο στον ΕΟΠΥΥ, που έκανε ραντεβού με εκπροσώπους εταιρειών(!), χωρίς παρουσία Συμβούλων και ότι, είχε δει μεγάλη δεσμίδα χαρτονομισμάτων στην εσωτερική τσέπη του μετά από συνάντηση με εκπροσώπους φαρμακευτικής εταιρείας.
 • Ότι υπήρχαν σύμβουλοι Υπουργών (τους οποίους κατονομάζει) που λειτουργούσαν, ώστε να υπερτιμολογηθούν φάρμακα της Νοβάρτις και ότι αυτό είναι αδύνατον να μην το γνώριζε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
 • Εμπλέκει συγκεκριμένους συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τους οποίους και κατονομάζει με το αποκαλούμενο Χάρβαρντ Πρότζεκτ, το οποίο προκάλεσε εισαγωγή νέων φαρμάκων της Νοβάρτις στην αγορά και στο Σύστημα Υγείας.
 • Καταγγέλλει ότι στελέχη της Νοβάρτις συμμετείχαν σε δεξαμενή σκέψης που είχε συγκροτήσει ο τότε Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς(!), ο οποίος βεβαίως εν συνεχεία ισχυρίστηκε ότι καμία σχέση δεν έχει με τη Νοβάρτις, αποκρύπτοντας την παραπάνω «λεπτομέρεια»…
 • Τι έκανε τότε η ΝΔ; Τον χαρακτήριζε κουκουλοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ! Όπως, όμως, δήλωσε ο ίδιος συμβούλευε τον Άδωνη Γεωργιάδη και είχε σχέσεις με τον κ. Στουρνάρα. Με ποιους, όμως, άλλους Υπουργούς της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είχε συνεργασία;

Όπως προέκυψε από την πορεία της έρευνας και από νεότερα στοιχεία ο κ. Μανιαδάκης ενδεχομένως έχει τελέσει το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας και γι’ αυτό του ασκήθηκε ποινική δίωξη και του αφαιρέθηκε η ιδιότητα του μάρτυρα και επομένως εξ ορισμού του προστατευόμενου μάρτυρα. Και δεν ήταν μόνο αυτό… Από τα τέλη Αυγούστου δεσμευόταν ότι θα προσκομίσει συγκλονιστικά στοιχεία κατά κορυφαίων πολιτικών προσώπων που κατείχαν εξουσία, προκειμένου να παραμείνει σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα.

Τι έκανε ο κ. Μανιαδάκης από αρχές Σεπτεμβρίου έως και τα τέλη Δεκεμβρίου; Κορόιδευε τις αρχές και «έπαιζε» έναν περίεργο ρόλο καθυστερήσεων. Έκανε τον Δούρειο Ίππο! Όταν όμως του πρωτοανακοινώθηκε (μήνας Αύγουστος) ότι δεν μπορεί να παραμένει σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, διότι έχει διαπράξει το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας και κοροϊδεύει (αυτοβούλως) τις αρχές πως τάχα θα προσκομίσει στοιχεία για τους κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα, τι έκανε; Ζήτησε χρόνο για να προσκομίσει τις αποδείξεις αυτές, κι έτσι τον ανέχθηκαν μέχρι τον μήνα Δεκέμβριο. Όταν τον καλούσαν όμως οι αρχές δεν προσκόμιζε τίποτα επιπλέον από αυτά που ήδη είχε πει. Έτσι του ανακοίνωσαν επισήμως και τελεσίδικα ότι φεύγει από το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα και πλέον είναι κατηγορούμενος.

Μετά από την εξέλιξη της μετατροπής -από προστατευόμενος μάρτυρας σε κατηγορούμενος- τι έκανε; Προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό. Τι είπε όταν τον “τσάκωσαν” οι αρχές στο αεροδρόμιο; Ότι τάχα είχε την πρόθεση να επιστρέψει, αν του το ζητούσε η Εισαγγελία!

Το ερώτημα που επιπλέον προκύπτει είναι αν λειτουργούσε και ως ενδιάμεσος της εταιρείας με πολιτικά πρόσωπα για να επηρεάζει την τιμολόγηση των φαρμάκων. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι την τελική ευθύνη της τιμολόγησης την είχαν οι αρμόδιοι Υπουργοί και όχι ο κ. Μανιαδάκης.

 • Ποια λοιπόν ήταν (ή και είναι) η σχέση του κ. Μανιαδάκη με τους εμπλεκόμενους πολιτικούς στην υπόθεση Νοβάρτις;
 • Τον γνώριζαν και πόσο καλά;
 • Μήπως όντως ήταν ειδικός σύμβουλος τους;
 • Τι ρόλο ακριβώς διαδραμάτιζε στην τιμολόγηση των φαρμάκων;

Επειδή η ΝΔ γνωρίζει ότι ο κ. Μανιαδάκης ξέρει πολλά για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο και όπως αποδεικνύεται δεν είναι κουκουλοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, τι κάνει;  Έρχεται σήμερα να τον καλύψει! Γιατί άραγε; Αυτή δεν ήταν που μέχρι πριν λίγες μέρες τον λοιδορούσε για όσα έχει καταθέσει ως «Ιωάννης Αναστασίου»;

Η ΝΔ προφανώς αποσιωπά το γεγονός ότι προσπάθησε να διαφύγει, καθώς πλέον γνώριζε ότι ο ρόλος του στην υπόθεση θα αποκαλυπτόταν.

 • Γιατί αλήθεια προσπάθησε να διαφύγει ο κ. Μανιαδάκης;
 • Τι θέση παίρνει γι’ αυτό η ΝΔ;
 • Μήπως θεωρεί ότι κακώς δεν διέφυγε; Όπως ο Χριστοφοράκος της Ζίμενς…
 • Θεωρεί ότι κακώς του ασκήθηκε δίωξη;
 • Γιατί η ΝΔ απευθύνει δικονομικές ερωτήσεις προς την κυβέρνηση;
 • Αυτό δεν συνιστά παρέμβαση στη δικαιοσύνη;
 • Ο σεβασμός των θεσμών είναι αλά καρτ και όποτε μας βολεύει;
 • Γιατί η ΝΔ στοχοποιεί την κ. Τουλουπάκη για τις ενέργειές της; Μήπως παρασκηνιακά της ζητούσαν να κάνει κάτι διαφορετικό;
 • Μήπως η ΝΔ από κεκτημένη ταχύτητα απευθύνει ερωτήσεις προς την κυβέρνηση, επειδή εκείνη έχει συνηθίσει να δίνει εντολές για συγκεκριμένους δικονομικούς χειρισμούς;
 • Από πού και ως πού οι ερωτήσεις των εισαγγελέων για εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση συνιστούν πίεση;
 • Γνωρίζουν εκεί στην ΝΔ τι είναι μια ένορκη κατάθεση;
 • Γνωρίζουν τι είναι μια ανωμοτί κατάθεση;
 • Στην διάρκεια των καταθέσεων γίνονται ή δεν γίνονται ερωτήσεις προς τους μάρτυρες;

Το πρόβλημα λοιπόν της ΝΔ δεν είναι ότι γίνονται ερωτήσεις στον κ. Μανιαδάκη. Το πρόβλημά της είναι ότι δεν θέλει να αποκαλυφθεί η αλήθεια και θα κάνει τα πάντα σε συνεργασία με τα εντεταλμένα μέσα ενημέρωσης και τα γαλαζοπράσινα διαδικτυακά τρολ των social media, που έχουν αναλάβει εργολαβία την υπεράσπιση της, ώστε να προκαλέσει σύγχυση στην κοινή γνώμη.

Η ΝΔ δεν θέλει τη διαλεύκανση της υπόθεσης! Θέλει τη σύγχυση και τη συγκάλυψη! Kι αυτό ακριβώς είναι που συνιστά την πραγματική θεσμική εκτροπή στην υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, ο σεβασμός στην ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης είναι η προϋπόθεση, ώστε αυτή να ανταποκριθεί στο ρόλο της.

Αξίζει δε να τονιστεί ότι ο γαλαζοπράσινος προστατευόμενος κ. Μανιαδάκης ψεύδεται και στο ότι δεν του βρήκαν τίποτα οι αρχές. Η δίωξη οικονομικού εγκλήματος του βρήκε και μάλιστα πολλά! Ήταν ή δεν ήταν 900.000 ευρώ αυτά που βρήκαν αδήλωτα και πλήρωσε πρόστιμο 400.000 ευρώ;

ΥΓ.: Σας εγγυώμαι ότι έπεται ακόμη πιο «καυτή» συνέχεια!

ΥΓ.(2): Ένα «πουλάκι» μου «σφύριξε» ότι, από Σεπτέμβριο που ουσιαστικά ήταν κατηγορούμενος και προσπαθούσε να παραμείνει στο καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, οι αρχές είχαν δώσει νόμιμη εντολή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του και παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ. Έτσι, σύντομα θα μάθουμε με ποιους μίλησε, τι είπε και πότε ακριβώς…  

 

 


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.