Παραιτήθηκε ο εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, επιβεβαιώνοντας έτσι την πληροφορία που είχαν τα Piperata.gr περί καρατόμησης του λόγω της άρνησής του να παραλάβει τον αμαρτωλό αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος συνδέεται με είκοσι (20) άλλους αμαρτωλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι αποδεικνύουν την εμπλοκή στο σκάνδαλο Novartis ελληνικών πολιτικών προσώπων!

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο στην Βιέννη κατά τη συνάντηση που είχε το ελληνικό κλιμάκιο της Εισαγγελίας Διαφθοράς με το αντίστοιχο των ΗΠΑ και το FBI για την υπόθεση της Novartis, o -μέχρι σήμερα- εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, αντιεισαγγελέας, αρνήθηκε να παραλάβει τα ως άνω κομβικά και άκρως αποκαλυπτικά στοιχεία.

Παρότι οι εισαγγελικοί κύκλοι έλεγαν ότι αυτό δεν συνέβη, την ίδια ώρα η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ξεκινούσε να ελέγχει την πληροφορία.

Κι αφού επιβεβαιώθηκε, του ζητήθηκε, προς χάριν του εναπομείναντος κύρους της ελληνικής Δικαιοσύνης, να διευκολύνει με την παραίτηση του. έτσι ο Ιωάννης Αγγελής υπέβαλλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου την παραίτηση του, η οποία τον αντικατέστησε με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, που έχει διατελέσει και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ως εκ τούτου, την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία χειρίζεται αυτή την εποχή σημαντικότατες υποθέσεις μεταξύ των οποίων είναι οι υποθέσεις Novartis Gate και σκάνδαλο KEΕΛΠΝΟ, θα χειρίζεται πλέον ο Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.
Όπως είχαν αποκαλύψει τα Piperata.gr αλλά και άλλα ΜΜΕ, η συνάντηση στην Βιέννη στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής και η Ελένη Τουλουπάκη, όπως και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στυλιανός Μανώλης, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, μετά την άρνηση του εν λόγω δικαστικού λειτουργού να παραλάβει αποδεικτικό υλικό το οποίο καίει πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχοντας ως προσχηματικό επιχείρημα το ότι ήταν προϊόν επιπλοκής…

Έτσι, η συνάντηση αυτή στην Βιέννη απέτυχε, καθώς υπήρξε «εμπλοκή» όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε. Μάλιστα, οι πληροφορίες έλεγαν ότι η αμερικανική πλευρά έφυγε έντονα προβληματισμένη, μη μπορώντας να κατανοήσει τις απόψεις (μάλλον όλων) των συνομιλητών της…

Εν τούτοις, αμέσως μετά την αποκάλυψη της άρνησης παραλαβής στοιχείων και της αποτυχίας της διημέρους συνάντησης στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, ο Ιωάννης Αγγελής είχε στείλει διαβαθμισμένο έγγραφο στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, στην οποία εξέθετε την κατάσταση και το αδιέξοδο.
Όπως και να έχει, το βέβαιο είναι ότι αν ήδη δεν έχει γίνει η νέα συνάντηση με το αμερικανικό κλιμάκιο στο συμμετέχουν στελέχη του FBI, τότε αυτό επρόκειτο να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες, πιθανότατα αυτή τη φορά στην Χάγη. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr από την αμερικανική πλευρά δίδονται ακράδαντα στοιχεία για πρώην υπουργό της ΝΔ, ενώ ήδη υπάρχουν για έναν υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι ποινικές διώξεις που πρόκειται να ασκηθούν ποινικές διώξεις και κατά πολιτικών προσώπων (χρονικά δικαστικοί κύκλοι τις προσδιορίζουν τέλη του μήνα). 


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.