Απίστευτη τροπή λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις σχεδόν σε όλα τα μικρά κόμματα της Βουλής, τα οποία διαλύονται το ένα μετά το άλλο, εξαιτίας της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Το ΚΙΝΑΛ μετά τις αντικρουόμενες δηλώσεις των αδελφών Παπανδρέου για τη συμφωνία των Πρεσπών και το «άνοιγμα» Κρεμαστινού προς τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει να αντιμετωπίσει και την πιθανή υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και ενεργεία κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ.

Ραγδαίες εξελίξεις λοιπόν αναμένονται στην κεντροαριστερά, εφόσον η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ που συνεδριάζει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, γεγονός που θα οδηγήσει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο σε θετική ψήφο στη Βουλή.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα βρεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ θεωρείται βέβαιον ότι η ΔΗΜΑΡ θα βρεθεί εκτός Κινήματος Αλλαγής, γεγονός που, όπως εκτιμάται, θα την οδηγήσει στο μέλλον –το πιθανότερο- σε συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Φώφη Γεννηματά διαμηνύει, άλλωστε, με κάθε ευκαιρία προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει τη λεηλασία του χώρου και φέρεται αποφασισμένη να σκληρύνει τη θέση της, τόσο προς το εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, όσο και προς τις ηγεσίες (πρωτίστως) του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Μάλιστα, όπως όλα έδειξαν το πρωί της Κυριακής, αποδεικνύεται ότι έχει ήδη προσχεδιαστεί η αντικατάσταση του από την επιτροπή εξωτερικών και άμυνας, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να αποκαλύπτει ακόμη και το ποιος θα τον αντικαταστήσει! 

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ απείλησε με κυνικό τρόπο τον Θεοχαρόπουλο (κατ’ ουσίαν προέβη σε προαναγγελία των επιπτώσεων που θα έχει) ότι αν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας, τότε θα αντικατασταθεί το αργότερο μέχρι την Δευτέρα από την επιτροπή, ανακοινώνοντας(!) πως τη θέση του θα πάρει ο Κώστας Σκανδαλίδης. 

Οι δε δημοσιογράφοι Χατζής – Χιώτης αποκάλυπταν προφανώς τι τους είχε πει «off air» ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. «Πείτε το και δημόσια, αφού έχετε ήδη αποφασίσει τη διαγραφή του» έλεγαν και προτρέποντας τον, ο Ανδρέας Λοβέρδος επιβεβαίωσε με βλοσυρό βλέμμα και σαρκαστικό ύφος ότι πράγματι: «ο Θεοχαρόπουλος, αν ψηφίσει υπέρ, τότε, ΝΑΙ, θα διαγραφή κιόλας από το ΚΙΝΑΛ»!

Να σημειωθεί ότι ο Τάκης Χατζής έφτασε στο σημείο «on air» να ζητά -από τους συνεργάτες του να καλέσουν στο κινητό- την Φώφη Γεννηματά για να πάρει θέση μέσα από την εκπομπή του ΣΚΑΪ(!) αν θα τον διαγράψει…

Αξιοσημείωτο δε είναι ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε καιρό να μιλήσει δημόσια, όμως μόλις προέκυψε η παραίτηση του αντεισαγγελέα Αγγελή, εξαιτίας του ότι δεν παρέλαβε «αμαρτωλό λογαριασμό» από το FBI σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, καθώς και το «ναυάγιο» στην προσέγγιση Τσίπρα – Φώφης (που επιμελώς είχε σχεδιαστεί από στελέχη του Μαξίμου, τον Κώστα Λαλιώτη και τον Αντώνη Λιβάνη), ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έδειξε αν μη τι άλλο εξαιρετικό εκνευρισμό…

Το δε δημοσιογραφικό επιτελείο της εκπομπής του ΣΚΑΪ, μάλλον ιδιαίτερη πρεμούρα… Να συνδέονται όλα αυτά με το πρωτοσέλιδο του «Documento»; 


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.