Με αφορμή τη διάλυση κοινοβουλευτικών κομμάτων, τις ανεξαρτητοποιήσεις, τις διαγραφές και τις «μεταγραφές» εξαιτίας της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα και της επικείμενης κύρωσης της Συνθήκης των Πρεσπών, αξίζει να θυμηθεί κανείς τους 23 βουλευτές που άλλαξαν «κομματική στέγη», κατά την διάρκεια της τελευταίας κοινοβουλευτικής περιόδου. 

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Αν υπολογίσει κανείς ότι οι βουλευτές αυτοί αποτελούν το 8% του κοινοβουλευτικού Σώματος, θα συνειδητοποιήσει ότι το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει άρδην.

Όσον αφορά στο ζήτημα που ευλόγως τίθεται περί του αν δικαιούται ηθικά και πολιτικά ένας-μία βουλευτής να κρατάει την έδρα και να μη την επιστρέφει στο κόμμα με το οποίο εξελέγη, η αλήθεια είναι στη μέση… Αναλόγως την περίσταση και την περίπτωση κατά τη δική μου ταπεινή δημοσιογραφική γνώμη.

Όπως και να έχει, ο βουλευτής εκλέγεται ως πρόσωπο, όταν είναι σε ψηφοδέλτιο με σταυρό προτίμησης και όχι στο επικρατείας, οπότε ασφαλώς και δικαιούται να κρατήσει την έδρα του.

‘Αλλωστε, όση «χάρη» του έκαναν το κόμμα και ο αρχηγός ενός κόμματος για να τον συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια τους, άλλη τόση «χάρη» έκανε κι αυτός, που αποδέχθηκε να ενταχθεί στο κόμμα και να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του, εμπιστευόμενος ότι κι αυτό θα τηρεί τα συμφωνημένα…

Η λίστα των βουλευτών που άλλαξαν «στέγη»

ΣΥΡΙΖΑ: Διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα ο Στάθης Παναγούλης.

ΝΔ: Διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα η Κατερίνα Παπακώστα.

Ποτάμι: Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Αμυράς, Σπύρος Δανέλλης, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, Χάρης Θεοχάρης, Ιάσων Φωτήλας, Κατερίνα Μάρκου, Ιλχάν Αχμέτ.

Κίνημα Αλλαγής (Δημοκρατική Συμπαράταξη): Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ένωση Κεντρώων: Ανεξαρτητοποιήθηκαν διαδοχικά οι Γιώργος Καράς, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (προς ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Κατσιαντώνης, Αριστείδης Φωκάς.

ΑΝΕΛ: Ελενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης, Δημήτρης Καμμένος, Νίκος Νικολόπουλος διεγράφησαν από την ΚΟ. Ο Γιώργος Λαζαρίδης ανεξαρτητοποιήθηκε.

Χρυσή Αυγή: Ανεξαρτητοποιήθηκαν οι Δημήτρης Κουκούτσης, Νίκος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης (ο τελευταίος επέστρεψε μετά από ένα χρόνο ακριβώς!).


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.