Η Κομισιόν «άδειασε» τον Ευρωπαίο Επίτροπο Αβραμόπουλο για την Συμφωνία των Πρεσπών, «δίνοντας» τον…

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας Επικεφαλής Εκπρόσωπος Μ. Σχοινάς, αλλά και η Επίτροπος Μ. Τάισεν, όταν αμφότεροι κλήθηκαν να τοποθετηθούν επί των δηλώσεων του Επιτρόπου, παρέπεμψαν στην πάγια θέση της ΕΕ και στην ομόφωνη απόφαση που πήρε το Κολέγιο των Επιτρόπων, όπου εκεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος όχι μόνο τάχθηκε υπέρ, αλλά δεν άρθρωσε και λέξη κατά της Συνθήκης!

Οι δηλώσεις που… τον «άδειασαν»! 

Μ.Τάισεν: “Δεν μπορώ να το σχολιάσω, δεν έχω δει τι είπε ο συνάδελφός μου Αβραμόπουλος, εδώ και εκεί, όμως μπορώ να σας πω ότι στο Κολέγιο συζητάμε και καταλήγουμε στην θέση του Κολεγίου και αυτή βλέπω πάντοτε να υπερασπίζονται οι συνάδελφοί μου”.

Μ.Σχοινάς: “Θα ήθελα να επαναλάβω αυτά που σας είπε η Επίτροπος Τάισεν σε σχέση με το πως λαμβάνονται οι αποφάσεις στο Κολέγιο. Το Κολέγιο λαμβάνει αποφάσεις ομόφωνα, σε αυτά τα θέματα και όπως σωστά μας υπενθυμίζετε, η θέση της ΕΕ είναι γνωστή σε όλους και την εκφράζει ο Πρόεδρος Γιούνκερ, η Ύπατη Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος, ο Επίτροπος Χαν. Πρόκειται για μια σημαντική συμφωνία με στόχο να τερματίσει μια από τις παλαιότερες αντιδικίες στην περιοχή, και αποτελεί ταυτόχρονα μια ευκαιρία να ξεπεράσουμε το παρελθόν και να προχωρήσουμε στη συμφιλίωση, όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και για την Ευρώπη ως σύνολο. Παρακολουθούμε πλέον τις διαδικασίες για την εφαρμογή και αυτό που μετράει τώρα είναι η ψήφος στο ελληνικό κοινοβούλιο, τίποτα άλλο δεν μετράει παρά μόνο η κυρίαρχη βούληση του ελληνικού κοινοβουλίου”.


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.