Ήδη από τις 14 Φεβρουαρίου 2017, τα Piperata.gr έχουν προχωρήσει σε σειρά αποκαλύψεων σχετικά με τις υπόγειες διαδρομές των χρημάτων του σκανδάλου Novartis, αλλά και των εμπλεκομένων στη συγκεκριμένη υπόθεση.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Στο φως της δημοσιότητας, έχουν βρεθεί νέες πιπεράτες εξελίξεις, σχετικά με την υπόθεση Novartis και συγκεκριμένα για μία νέα «αμαρτωλή συναλλαγή» ύψους 13 εκατ. ευρώ από πρώην γαλάζιο υπουργό στην Ελβετία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει συγκεκριμένος λογαριασμός, το νούμερο του οποίου καταγράφεται σε διαβαθμισμένα έγγραφα των Αμερικανών, που έχουν δοθεί εδώ και καιρό…

Στο στόχαστρο λοιπόν για να κληθούν ως ύποπτοι ή και να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τους, είναι πρώην υπουργός, κι άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα. Η καταβολή που έγινε στον πρώην υπουργό ύψους 13 εκατ. ευρώ φαίνεται να συνδέεται με συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε σε ίδρυμα των ΗΠΑ.

Οι άλλοι δύο πολιτικοί σχετίζονται με το θέμα της υπερτιμολόγησης και της προνομιακής νομοθέτησης υπέρ της Novartis, ενώ οι αρχικές πληροφορίες που έδωσαν για τα τρία πολιτικά πρόσωπα προστατευόμενοι μάρτυρες συνοδεύονται πλέον και από έγγραφα, αλλά και πλήθος επιβαρυντικών στοιχείων που βρέθηκαν σε σκληρούς δίσκους υπολογιστών που εντοπίστηκαν, είτε στην εταιρεία, είτε στη γνωστή πλέον αποθήκη του Ασπρόπυργου.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραδοθεί στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς το πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης. Βεβαίως, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης αυτής Αρχής δεν ασχολούνται με τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά με τους δημόσιους λειτουργούς που είχαν εμπλοκή στην τιμολόγηση του φαρμάκου.

Υπάρχει επίσης κατάθεση γυναίκας που εμφανίστηκε επωνύμως στην Αρχή και μετετράπη αργότερα σε προστατευόμενη μάρτυρας από τους εισαγγελείς. Η συγκεκριμένη μάρτυρας αναφέρεται σε εταιρεία συμβούλων που ακριβοπληρωνόταν από τη Novartis για να χειραγωγεί με συγκεκριμένες προτάσεις τις αποφάσεις των υπουργείων αναφορικά με τις τιμές και το σύστημα διακίνησης των φαρμάκων.

Τα μυστήρια της Βιέννης…

Οι αντιθέσεις μεταξύ εισαγγελέων για τους χειρισμούς της υπόθεσης έχουν προκαλέσει, εν τω μεταξύ, ερωτήματα και διαφορετικές ερμηνείες. Η γνωστή κόντρα του εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, ο οποίος, κατά την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παραιτήθηκε διότι διέρρευσε στον Τύπο το επεισόδιο από την επίσκεψη στη Βιέννη, έφτασε και στη Βουλή, όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφάνισε την παραίτηση ως παράδειγμα για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη!

Το έγγραφο προκάλεσε την αντίδραση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, η οποία θεώρησε ότι αποτελεί επέμβαση στο δικαιοδοτικό της έργο.

Όλα αυτά έχουν αποτυπωθεί και σε έγγραφα με αναφορές των ενδιαφερομένων, ενώ οι «κακές γλώσσες» λένε ότι θα χρησιμοποιηθούν αργότερα ως επιχείρημα από τους υπόπτους για διασπάθιση δημόσιου χρήματος

Οι «αθώοι»

Κι ενώ τουλάχιστον τρία πολιτικά πρόσωπα αγωνιούν για τη στιγμή που, όπως προαναφέρθηκε, θα κληθούν ως ύποπτοι, δύο πρώην υπουργοί από τους δέκα που κατονομάζονται στην έρευνα μπορούν να αισθάνονται ήσυχοι.

Πρόκειται για δύο λιγότερο ηχηρά ονόματα, που προέρχονται το ένα από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και το άλλο από το ΠΑΣΟΚ.


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.